Ljutomerski policisti ponovno obravnavali tatvino goriva

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri prometne nesreče v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala. Obravnavali so osem kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, dva primera povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

sreda, 10. oktober 2018 ob 08:14

Radgončani z novim trenerjem

Pred začetkom rokometne sezone 2018/19 je člansko ekipo RK Arcont Radgona prevzel Nedjeljko Potočnjak - Neno iz Ormoža. Neno je večino igralske kariere preživel v domačem Ormožu ter nekaj let na Ptuju, kjer je z Dravo igral tudi v 1.A rokometni ligi.

torek, 9. oktober 2018 ob 19:59

Končali z urejanjem južne obale Soboškega jezera

Podjetje Pomgrad d.d. je sporočilo, da so zaključili z urejanjem južne obale in okolice Soboškega jezera ter objavili videoposnetek, kjer so uredili nove brežine in zelene površine in kjer je urejen motorični park z otroškim igriščem. V bližini stoji tudi paviljon Expano.

torek, 9. oktober 2018 ob 18:301

Ljutomerske odbojkarice v petek pričenjajo sezono v najvišji - 1 A državni odbojkarski ligi za ženske

Ženska odbojkarska ekipa ŽOK Ljutomer bo v sezoni 2018/19 igrala v najvišji - 1 A državni odbojkarski ligi za ženske. Tako se bodo ljutomerske odbojkarice merile z najboljšimi slovenskimi odbojkarskimi ekipami. Že takoj na začetku sezone pa se v domači dvorani obeta sosedski pomurski dvoboj med dolgoletnimi članicami prve lige, ekipo Roto Kema iz Puconcev in domačimi capikami, ki se bodo na vsaki tekmi poskušale pokazati v čim boljši luči na parketu.Tekma bo v petek, 12. 10. 2018 ...

torek, 9. oktober 2018 ob 15:28

Ljutomer med najbolje ocenjenimi manjšimi mesti v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna

Turistična zveza Slovenije je na slovesni prireditvi na Dnevih slovenskega turizma v Portorožu v ponedeljek, 8. oktobra, podelila priznanja najbolj urejenim in gostoljubnim krajem v okviru odmevnega tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna.

torek, 9. oktober 2018 ob 13:432

Delavec se je na gradbišču huje telesno poškodoval

V ponedeljek, 8. oktobra dopoldan, se je na gradbišču v Gorišnici huje telesno poškodoval 53-letni delavec. Med delom s krožno žago mu je spodneslo kos lesa, ki ga je obdeloval, zaradi česar si je z žago odrezal del desnega palca na roki. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.Policisti tuje krivde za nesrečo niso ugotovili, zato bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

torek, 9. oktober 2018 ob 12:25

Denarna pomoč naj bi povečala število rojstev

V občini Sv. Trojica v Slovenskih goricah posvečajo posebno skrb novorojenčkom in njihovim staršem. Zato, v času, ko praznujemo svetovni dan otroka, pripravi župan Darko Fras, za vse otroke, ki so rojeni v preteklem letu, sprejem. In tokrat je v dvorani Kulturnega doma pri Sv. Trojici v Slovenskih goricah, potekal sprejem za malčke rojene v času od 1. septembra 2017 do 1. septembra 2018. Prireditev ob letošnjem, že 12. tovrstnem sprejemu dojenčkov in njihovih staršev, je povezovala Maja ...

torek, 9. oktober 2018 ob 09:02

Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

»Kaj vemo o času? Da gre in mineva.Je zdajšnji, pretekli, prihodnji in večni.Nam gleda na ure, ne mara zamudeIn teče prehitro, ko skupaj smo srečni.«(Feri Lainšček - PROSTI ČAS)

torek, 9. oktober 2018 ob 08:49

Prihaja »Ubijalski stroj«

Težko metalna (speed thrash) skupina Crucifixions z radgonskega območja, je te dni posnela težko pričakovani album Killing Machine (Ubijalski stroj). Fantje so album snemali skoraj eno leto, saj sta med snemanjem odstopila kar dva člana banda, kar dodatno dokazuje, da snemanje albuma tovrstne zvrsti glasbe ni mačji kašelj. Kljub vsem težavam je skupina v novi zasedbi: Boris Perko (vokal, ritem kitara), Riky Leopold (solo kitara), Damjan Kokol (bas kitara) in Zlatko Škrlec (bobni), uspela ...

ponedeljek, 8. oktober 2018 ob 21:50

Prvi prleški Oktoberfest privabil številne obiskovalce

PGD Miklavž pri Ormožu je v soboto, 6. oktobra, pripravil prvi prleški Oktoberfest, kjer so številni obiskovalci lahko doživeli münchenski praznik piva pri nas. Na voljo je bilo več vrst točenega piva v kriglih, ki so ga stregle hostese v dirndlih, odlična kulinarika z belimi klobasami, prestami, pečenimi "piceki", ...

ponedeljek, 8. oktober 2018 ob 20:04