V Vučji vasi odprli trgovinico z lokalnimi dobrotami

V soboto, 6. oktobra, so na kmetiji Paldauf v Vučji vasi, odprli trgovinico z lokalnimi dobrotami, BeEko. Trgovinica je plod dolgoletnih sanj in dela družine Paldauf, zgodovina njihove kmetije pa sega vse do leta 1875. Takrat sta stric in teta od dedka in babice današnjega lastnika Igorja Paldaufa, kmetovala na 15 hektarjih obdelovalne zemlje, kar je za takrat predstavljalo eno izmed večjih kmetij.

nedelja, 7. oktober 2018 ob 15:221

Tradicionalno jesensko druženje obolelih z MS

V in ob društvenih prostorih Prekmurske podružnice Združenja multiple skleroze Slovenije v Murski Soboti, v Ulici arhitekta Novaka, je v soboto, 6. oktobra letos, bilo organizirano tradicionalno jesensko druženje članic in članov ter njihovih svojcev, prijateljev, znancev in prostovoljcev. Zbralo se jih 35 in vse je pozdravila predsednica Prekmurske podružnice MS Erika Mataj.

nedelja, 7. oktober 2018 ob 14:031

Vriskajoča 90-letnica na Janževem Vrhu

Na svoj rojstni dan 6. oktobra (rojena Marič leta 1928 v Gradišču, danes Občina Tišina) je na Janževem Vrhu z glasnim vriskom Kristina Pelcl pozdravila župana Občine Radenci, Janeza Rihtariča, ki ji je prišel čestitat za 90-i rojstni dan, ob njem pa še predsednik Krajevne skupnosti Radenci Nikolaj Brus, ki je tudi občinski svetnik Občine Radenci. Zbrani so bili vsi njeni najbližji: njenih šest otrok (Marija, Slavko, Drago, Milan,  ...

nedelja, 7. oktober 2018 ob 11:201

Miškova trta in razstava »Murska deklica«

Minuli četrtek, 4.oktobra, je dopoldne zopet bilo precej živahno v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih, kjer ima svoj sedež Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija. V sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za šolstvo - Območna enota Murska Sobota je bil organiziran slovesni zaključek literarnega natečaja za osnovnošolce in srednješolce pod naslovom »Stoletje slovenskega Prekmurja«.

nedelja, 7. oktober 2018 ob 11:06

Zgodbe rok in krajev povezale 11 Lokalnih akcijskih skupin širom Slovenije, ki vključujejo kar 58 občin

Na Miholovem sejmu je prejšnjo nedeljo bilo 23 stojnic namenjenih predstavitvi rokodelcev iz 9 rokodelskih centrov Slovenije in rokodelcev, vključenih v LAS projekt povezovanja Zgodbe rok in krajev. Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije je bil ustanovljen v letu 2014 z namenom sooblikovanja pravnih temeljev statusa rokodelcev v Sloveniji. S svojimi aktivnostmi spodbuja tudi k večji kakovosti rokodelskih izdelkov, k njihovi širši promociji in trženju ter prenosu znanj na mlajše generacije ...

nedelja, 7. oktober 2018 ob 09:20

Ribiči so tekmovali za pokal Občine Gornja Radgona

V okviru praznovanja 23. občinskega praznika občine Gornja Radgona, je RD Radgona, Temeljna enota Gornja Radgona, pripravila 12. tekmovanje športnem ribolovu za "Pokal občine Gornja Radgona 2018". Na tekmovanju, ki je tudi letos bilo na ribniku v Podgradu, je kljub številnim prireditvam in dogodkom v okolici, nastopilo 23 tekmovalcev, ki so po prijetnem, sončnem vremenu trnke namakali štiri ure. Seveda je bilo zraven tudi veliko navijačev. Tekmovalce je pozdravil tudi radgonski podžupan ...

nedelja, 7. oktober 2018 ob 08:38

Malo o branju

Ali ste vedeli, da naj bi človek, ki dosti bere, živel dve leti več od ostalih ljudi?Doma smo vsi obloženi s knjigami. Gre za kakšnih dvajset, trideset izposojenih knjig, včasih celo malo več. Seveda imamo sezname, ampak včasih se nam nekaj zalomi in imamo pri vračanju ter iskanju knjig resnične težave.

nedelja, 7. oktober 2018 ob 08:12

Slavko Perc iz Vodrancev pri Kogu prideluje sireke na stari prleški način

Na območju krajevne skupnosti Kog v Prlekiji je kar nekaj uspešnih pridelovalcev sirov in mesnih izdelkov. Med njimi je tudi Slavko Perc iz Vodrancev pri Kogu, ki se skupaj s svojo družino že osem let ukvarja s pridelovanjem sirov in mesnih izdelkov.

sobota, 6. oktober 2018 ob 19:39

Ptujčani učijo Britance pravilne izgovorjave mesta in jih vabijo na Ptuj

Novica, da je Ptuj najtežje izgovorljivo mesto na svetu med britanskimi turisti, ki jo je v preteklih tednih objavil znani britanski časopis Daily Mail, odmeva tudi v najstarejšem slovenskem mestu. Raziskava, da kar 92 % Britancev izgovori ime najstarejšega slovenskega mesta napačno, je Zavod za turizem Ptuj navdahnila za snemanje novega promocijskega videa, v katerem Ptujčani na simpatičen način podučujejo tuje turiste o pravilni izgovorjavi njihovega mesta.

sobota, 6. oktober 2018 ob 11:06

Teden otroka v vrtcu Križevci

Prvi teden oktobra je za otroke še posebej pomemben, saj takrat obeležujemo TEDEN OTROKA. Gre za projekt, ki ga že od leta 1954 izvaja Zveza prijateljev mladine Slovenije. V tem tednu se širom Slovenije pripravljajo najrazličnejše aktivnosti ter pester program za otroke. Tudi v vrtcu Križevci smo preživeli ta teden na pester in zabaven način, se družili, ustvarjali in se igrali.

sobota, 6. oktober 2018 ob 08:41