Za župana Občine Ljutomer bo kandidiral Andrej Vršič

Lokalni odbor Stranke modernega centra Ljutomer je v zvezi z lokalnimi volitvami, ki bodo 18. novembra, poslal najavo za javnost, kjer sporočajo, da je kandidaturo za župana Občine Ljutomer sprejel njihov kandidat Andrej Vršič.

torek, 25. september 2018 ob 06:526

V Ljutomeru pripravljajo mednarodni dobrodelni odbojkarski turnir v spomin na Janka Rajnarja

V soboto, 29. septembra, med 9. in 19. uro bo v dvorani OŠ Ivana Cankarja potekal mednarodni dobrodelni turnir. Nastopili bodo ekipe Odbojkarski klub Hoče, Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne, Odbojkarski klub Radenci in Volleyballklub Wörther-See-Löwen iz Celovca v Avstriji. Turnir se igra v spomin na bivšega odbojkarja in policista, Janka Rajnarja.

ponedeljek, 24. september 2018 ob 20:37

Na Turistični kmetiji Vrbnjak zaključili projekt Konjeništvo - jahanje - terapevtsko jahanje

S svečano otvoritvijo in predstavitvijo novih pridobitev, v nedeljo, 23. septembra, so na Turistični Kmetiji Vrbnjak v Kuršincih zaključili projekt »Konjeništvo – jahanje – terapevtsko jahanje«.

ponedeljek, 24. september 2018 ob 20:28

Zgorelo celotno ostrešje in leseni stropi Prekmurskega doma v radenskem parku

Poročali smo že o požaru v Radencih, iz PU Murska Sobota pa so sedaj sporočili, da je okrog 15.20 ure prišlo do požara v objektu stare lekarne v Radencih. V požaru je zgorelo celotno ostrešje in leseni stropi starejše zapuščene zgradbe. Objekt še vedno gori.

ponedeljek, 24. september 2018 ob 19:45

To nedeljo 7. Miholov sejem v Veržeju

V nedeljo, 30. septembra, bo v Veržeju od 9. do 17. ure potekal 7. Miholov sejem, katerega namen je promocija rokodelske dejavnosti in lokalne kulinarike ter dejavnosti posameznih društev in interesnih skupin.V Veržeju je bilo v preteklosti pestro sejemsko dogajanje, ki ga z Miholovim sejmom obujajo, hkrati pa s kvalitetno ponudbo na stojnicah, zanimivim spremljevalnim programom in prleškim pridihom delajo edinstvenega in vse bolj prepoznavnega.

ponedeljek, 24. september 2018 ob 19:05

Psičke, ki sta jih tujca nezakonito prevažala v zabojih, lahko od torka naprej posvojite

Pred dnevi smo poročali o odkritju policistov, ko so ustavili 45-letnika, ki je vozil tovorno vozilo poln zabojnikov, kjer so bili zaprti  pasji mladiči. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da tujca nezakonito prevažata kar 107 pasjih mladičev, ki so bili stlačeni v zabojnike in zaprti v kletke, brez vode in hrane, med njimi je eden tudi poginil.

ponedeljek, 24. september 2018 ob 18:282

Na ostrešju Prekmurskega doma v radenskem parku izbruhnil požar

V ponedeljek, nekaj po 15. uri se je oglasila sirena v Radencih - izbruhnil je požar na ostrešju Prekmurskega doma v radenskem parku. Stavba je zapuščena, nekoč je v njej domovala Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, v pritličju je nekoč bila v njej tudi zasebna lekarna, veliko društev in organizacij je imelo v njej društvene prostore.

ponedeljek, 24. september 2018 ob 16:35

Sinoči pod vplivom alkohola za volanom prehiter, danes v čelnem trčenju umrl

Poročali smo že o smrtni prometni nesreči na cesti Dolane - Zavrč, ki se je zgodila v ponedeljek zjutraj. Policisti Postaje prometne policije Maribor so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 46-letni moški vozil osebni avtomobil iz smeri Zavrča proti Dolanam. Izven naselja Zavrč je v desnem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčil v tovorno vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 40-letni slovenski državljan. V trčenju se je voznik osebnega ...

ponedeljek, 24. september 2018 ob 15:07

Učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci na kolesarskem izletu ozaveščajo o varni vožnji s kolesom

Mladi kolesarji in ambasadorji programa Varno na kolesu OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so se v minulem tednu podali na krajši kolesarski izlet in aktivno podprli poslanstvo Evropskega tedna mobilnosti (ETM), ki je potekal v času od 16. do 22. septembra pod sloganom »Združuj in učinkovito potuj«. S tem so med sovrstnike ponesli zavest o programu Varno na kolesu, ki letos že sedmo leto spodbuja varno in samostojno vključitev naših najmlajših udeležencev v promet in zagovarja uporabo ...

ponedeljek, 24. september 2018 ob 14:06

Skozi dvodnevni festival približali like Mikija Mustra najmlajšim in malo starejšim

V petek, 21. septembra dopoldan, je v sejni sobi Občine Moravske Toplice potekala novinarska konferenca, kot uvod v festival Zvitorepec se vrača domov. Ob tej priložnosti je župan Občine Moravske Toplice, Alojz Glavač, podpisal tudi Zeleno politiko v okviru Zelene sheme slovenskega turizma za pridobitev znaka Slovenia Green.

ponedeljek, 24. september 2018 ob 12:34