Kristina Vučko praznovala 103. rojstni dan

Minuli petek je bilo v Bivalni enoti Doma starejših občanov Ljutomer zelo veselo. V krogu svojcev, zaposlenih in vodstva doma je praznovala svoj častitljivi, 103. rojstni dan naša stanovalka, gospa Kristina Vučko, ki je tudi najstarejša ženska v občini Ljutomer.

četrtek, 20. september 2018 ob 20:37

Policisti so se v Ormožu pomerili na Državnem prvenstvu v streljanju z zračno puško

V četrtek, 20. septembra, je v Ormožu potekalo Državno prvenstvo Policije v streljanju z zračno puško na strelišču pod trgovino Spar, podelitev pokalov pa je potekalo v Domu društev Ormož.V kategoriji moških posameznikov je slavil Sašo Korbar (GPU UPS) s skupno 192 krogi, drugi je bil Oto Strakušek (GPU UPS) s 181 krogi, tretji pa Valter Pajič (PU Murska Sobota) s 180 krogi.

četrtek, 20. september 2018 ob 19:53

V bivalnem objektu našli mrtvo osebo

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v sredo, 20. septembra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke Ob 8:43 uri so bili obveščeni o najdeni mrtvi osebi v enem od bivalnih objektov v Cerovcu Stanka Vraza. Na kraju je bila tudi dežurna zdravnica mrtvooglednica iz ZD Ormož. Sledi poročilo na ODT Ptuj.Ob 8:55 uri so na policijski postaji opravili zaslišanje osumljenke kaznivega dejanja Goljufije.

četrtek, 20. september 2018 ob 19:21

Karl Erjavec slovesno odprl 7. Mednarodni sejem SOBRA 2018

Na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni je bil v četrtek 20. septembra, slavnostno odprt 7. Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA 2018. Letos se na njem predstavlja 110 razstavljavcev iz 11-ih sodelujočih držav na 16.000 m2 razstavnih površin. Dodatno pa je predstavitvenemu poligonu, demonstracijskem prostoru in prostoru za tekmovanja namenjeno še 35.000 m2 prostora.

četrtek, 20. september 2018 ob 18:341

To soboto praznik slovenskega futsala v Ljutomeru

V Ljutomeru bo to soboto, 22. septembra, praznik slovenskega futsala. V dopoldanskem in popoldanskem času bodo v Ljutomeru svoja obvezna letna usposabljanja opravili sodniki, trenerji in časomerilci, ob 19. uri pa se bo v dvorani ŠIC Ljutomer pričela tekma slovenskega superpokala.Za prvo lovoriko v novi sezoni slovenskega futsala se bosta pomerili najboljši ekipi zadnjih let - Dobovec in Litija. Vabljeni v soboto ob 19. uri v dvorano ŠIC Ljutomer na spektakel v futsalu.

četrtek, 20. september 2018 ob 15:22

Spletna kozmetična trgovina Salma spreminja svoje ime v Notino

Priljubljena spletna trgovina kozmetike in parfumerije Salma.si je del evropskega projekta Notino. Družba je zastopana v 22 državah Evrope in načrtuje prihod na nove trge pod enotnim imenom.

četrtek, 20. september 2018 ob 13:471

46-letna domačinka odvzela prednost 25-letnemu motoristu, ki je na kraju umrl

Poročali smo že, da se je v sredo zgodila prometna nesreča, kjer je umrl motorist. Iz PU Maribor so sporočili, da je okoli 18.10, 46-letna domačinka vozila osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Šentilja v smeri Republike Avstrije. Kakšnih 200 m pred bivšim starim mednarodnim mejnim prehodom Šentilj je v preglednem križišču zavijala levo, na parkirni prostor tamkajšnje trgovine ob tem pa odvzela prednost 25-letnemu Hrvatu, vozniku motornega kolesa avstrijskih registrskih oznak ...

četrtek, 20. september 2018 ob 11:15

Ljutomerski policisti obravnavali tatvino registrske tablice in folije za baliranje

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, šest kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru in dve povoženji divjadi.Na področju kriminalitete je bil obravnavan poskus vloma v poslovni prostor v Gornjih Petrovcih, lendavski policisti so obravnavali tatvino gasilnih aparatov, policisti v Ljutomeru pa tatvino folije za baliranje. V Murski Soboti sta bili iz vozila odtujeni registrski tablici MS DL-922, na območju Ljutomera ...

četrtek, 20. september 2018 ob 08:25

Grozd Janeza Dvoršaka tehtal skoraj kilogram

Na severovzhodu države, v Slovenskih goricah, Prlekiji, Halozah..., bi težko našli domačijo ob kateri ne bi rasla trta, predvsem samorodnica, bodisi šmarnica, izabela, ta je že redko kje posajena, jurka, gemaj in klinton. In ker je letošnje leto bilo namenjeno kmetovalcem, tako vrtnarjem, sadjarjem, vinogradnikom in drugim, marsikje že pobirajo ne le rekordne pridelke, temveč tudi rekorderje po velikost in teži. In med njimi je tudi možakar, ki ima ob hiši, ob samorodnih sortah trte, ...

četrtek, 20. september 2018 ob 08:08

Trčila voznica osebnega vozila in motorist, ki je na kraju umrl

Iz PU Maribor so sporočili, da so ob 18.13 bili obveščeni, da se je približno 200 metrov pred starim nekdanjim Mednarodnim mejnim prehodom Šentilj zgodila prometna nesreča med voznico osebnega avtomobila in voznikom motornega kolesa. Voznika motornega kolesa so na kraju oživljali do krepko čez 19. uro, vendar je, zaradi prehudih poškodb, na kraju prometne nesreče umrl.Več podrobnosti: 46-letna domačinka odvzela prednost 25-letnemu motoristu, ki je na kraju umrl

sreda, 19. september 2018 ob 21:01