V Radomerju so potekale 7. športne igre med vasmi KS Železne Dveri

Športno društvo Stari hrast je v soboto, 1. septembra, organiziralo že 7. športne igre med ekipami iz vasi KS Železne dveri. Kljub slabi napovedi vremena, ki je na koncu vendarle prizaneslo organizatorjem, se je iger udeležilo šest ekip, ki so se pomerile v igranju odbojke na mivki, ruskem kegljanju in v vlečenju vrvi.

nedelja, 2. september 2018 ob 21:02

Odprti turnir šolanih psov za pokal VOMAR 2018 v Lukavcih

V sklopu občinskega praznika občine Križevci, je v soboto, 1. septembra, na vadišču ŠKD Ljutomer - Križevci v Lukavcih, potekal Odprti turnir šolanih za pokal VOMAR 2018.Tekmovanja, ki je potekalo po programih IPS A, BGH 1, BGH 3, IPO1 (brez sledi) in IPO3 (brez sledi), se je udeležilo 23 vodnikov in psov iz domačega ŠKD LJutomer - Križevci, KD Slovenska Bistrica, ŠKD Ajdovščina, KD Zagorje, KD Trbovlje, ŠKD Emona, Koroškega KD, KD Ptuj, KD Naklo, KD Varaždin in KD Čakovec. Sodnika ...

nedelja, 2. september 2018 ob 19:07

Do Stare Ceste že po novem asfaltu

V sredini maja je bila podpisana pogodba o rekonstrukciji lokalne ceste Žerovinci - Stara Cesta, II. faza, te dni pa se po cesti iz ljutomerske strani že lahko zapeljemo po novem asfaltu. Uredile se bodo še bankine, preostala dela ter del ceste v smeri Svetega Tomaža.Pri tem gre za 3.566 metrov dolg odsek ceste, ki v prvi fazi rekonstrukcije ceste ni bil izveden. Izvedla se je lokalna sanacija spodnjega ustroja in celotna preplastitev ceste.

nedelja, 2. september 2018 ob 18:19

Voznik osebnega vozila zapeljal v obcestni jarek

V nedeljo, 2. septembra, ob 8.28 je v kraju Trate, občina Šentilj, voznik osebnega vozila zapeljal v obcestni jarek in obstal na desnem boku. Pri tem je ena oseba ostala ukleščena v vozilu.Gasilci GB Maribor in PGD Gornja Radgona so s tehničnim posegom rešili osebo iz avtomobila, odklopili akumulator in nudili pomoč policiji. Poškodovanih ni bilo.

nedelja, 2. september 2018 ob 17:47

Občini Cerkvenjak in Odžaci odslej povezani

Božidarju Driniću (urednik revije »Agrar« v Zrenjaninu) in Radetu Bakračeviću (urednik »Štajerskih novic« v Mariboru) je doslej uspelo povezati z listinami sodelovanja že ducat srbskih in slovenskih občin. Slednji, dvanajsti, sta bili občini Odžaci in Cerkvenjak. Kajti ob tridnevnem bivanju, v dneh od 27. do 29. avgusta, 30-članske delegacije iz Vojvodine v severovzhodni Sloveniji je le-ta bila 28. avgusta vabljena k obisku Občine Cerkvenjak v Slovenskih goricah ...

nedelja, 2. september 2018 ob 11:26

Voznik osebnega vozila se je zaletel v varovalno ograjo krožišča

V nedeljo, 2. septembra, ob 3.19 se je v krožišču na Ljutomerski cesti v Gornji Radgoni zgodila prometna nesreča, v kateri se je voznik osebnega vozila zaletel v varovalno ograjo krožišča.Gasilci iz PGD Gornja Radgona so na kraju nesreče odklopili akumulator, razsvetljevali kraj dogodka, posipali cestišče z absorbenti, pomagali usmerjati promet in izvajali gasilsko stražo. Poškodovanih ni bilo.

nedelja, 2. september 2018 ob 08:54

V tradicionalni povorki 39. Lendavske trgatve je sodelovalo več kot 800 nastopajočih

39. Lendavska trgatev je po Bogračfestu postregla še z drugim vrhuncem letošnjega Festivala Vinarium. V tradicionalni povorki je sodelovalo več kot 800 nastopajočih, po mestnem jedru se je sprehodilo 58 društev oziroma skupin iz Slovenije, Madžarske in Hrvaške, ki so pripravile predstavitev domačih običajev in vinogradniških opravil, ter s svojim nastopom privabile več tisoč obiskovalcev. Popoldan je bil rezerviran za druženje ob glasbi in kulinarični ponudbi, v starem mestnem jedru ...

nedelja, 2. september 2018 ob 08:50

Srečali so se gasilski veterani Gasilskih zvez Križevci in Ljutomer

Kot uvod v praznovanje 20. občinskega praznika Občine Križevci, je v petek, 31. avgusta, potekalo srečanje gasilskih veteranov Gasilske zveze Križevci in Gasilske zveze Ljutomer. To tradicionalno prireditev, ki jo izmenjaje vsakih pet let gosti ena izmed občin, je priložnost, da se srečajo gasilci veterani in izmenjajo nekaj besed, se družijo, plešejo in na prijeten način preživijo petkov popoldan. Srečanja v vaškem jedru se je udeležilo več kot 300 oseb.

sobota, 1. september 2018 ob 19:49

Na avtocesti trčili osebno in kombinirano vozilo

V soboto, 1. septembra, ob 13.38, je na avtocesti med Mariborom in Lendavo prišlo do prometne nesreče. Zaradi tega je med priključkom Sveti Jurij ob Ščavnici in cestninsko postajo Dragotinci v smeri Murske Sobote bil zaprt prehitevalni pas.

sobota, 1. september 2018 ob 14:00

Strela udarila v stanovanjski objekt

V soboto, 1. septembra, ob 11.12 je v Gorišnici, prišlo do udara stele v stanovanjski objekt brez požara. Gasilci PGD Gorišnica in Formin so predel strehe, kjer je udarila strela pregledali s termo kamero in nato ponovno namestili strešnike na površini približno 5 kvadratnih metrov.Ob 13.01 pa je v Juršincih meteorna voda naplavila zemljo na cestišče. Gasilci PGD Gabrnik so cestišče v dolžini 500 metrov počistili.

sobota, 1. september 2018 ob 13:20