Izpostavili ogorčenje, da se najboljša kmetijska zemljišča prodajajo tujcem za industrijsko dejavnost

Ptujska območna enota Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije je skupaj s Sindikatom kmetov Slovenije, Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije, Zadružno zvezo Slovenije in Društvom podeželske mladine Spodnje Podravje v ponedeljek, 27. avgusta, na 56. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni organiziralo novinarsko konferenco: Kdo naj slovensko zemljo obdeluje v bodoče?

ponedeljek, 27. avgust 2018 ob 20:02

Na sejmu AGRA postavili haloški klopotec

Tretji dan sejma AGRA sta na razstavnem prostoru MKGP potekali dve okrogli mizi. Prva je ogovorila o akvakulturi, kjer je še veliko možnosti za razvoj, na drugi pa so mladi kmetje zatrdili, da je lahko vsaka kmetija uspešna. Sejem je obiskal tudi novi predsednik Vlade RS Marjan Šarec.

ponedeljek, 27. avgust 2018 ob 19:53

Sejem AGRA obiskal novi predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec

V ponedeljek, 27. avgusta, je 56. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA v Gornji Radgoni obiskal novi predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec. Skupaj s predsednikom uprave Pomurskega sejma Janezom Erjavcem in županom Občine Gornja Radgona Stanislavom Rojkom si je ogledal sejemsko dogajanje.

ponedeljek, 27. avgust 2018 ob 18:33

Oseba grozila s samomorom zaradi preteklih dogodkov v družinskem okolju

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V četrtek, 23. avgusta, ob 11:22 uri so bili obveščeno o domnevnih kršiti javnega reda in miru ter grožnjo s samomorom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je oseba grozila s samomorom zaradi preteklih dogodkov v družinskem okolju, kršitve javnega reda in miru niso zaznali, oseba pa je bila hospitalizirana v PB Ormož.Ob 16:30 uri so bili na kraju tatvine denarja ...

ponedeljek, 27. avgust 2018 ob 17:55

Karate klub Ljutomer vpisuje nove člane in članice ter ustanavlja novo vadbeno skupino

V Karate klubu Ljutomer s prihajajočo sezono ustanavljajo povsem novo vadbeno skupino, s katero želijo pripomoči k splošnemu boljšemu počutju udeležencev in k aktivnemu staranju posameznikov. Kot je že znano, telesna vadba pozitivno vpliva tako na fizično, kot tudi duševno zdravje človeka, kar pa je še posebej pomembno v odrasli dobi, ko želimo svoje zdravje in kvaliteto življenja ohraniti čim dlje.

ponedeljek, 27. avgust 2018 ob 15:13

Tjaša Rantaša in Nejc Kuzma na sejmu AGRA najbolje odplesala polko

Otvoritvena sobota 56. sejma AGRA je bila tudi tradicionalno v znamenju tekmovanja v plesanju polke. Zavrtelo se je šest parov, ki jih je ocenjevala komisija v sestavi Štefan Ščernjavič (predsednik), Darinka Prša in Kristina Gabor.

ponedeljek, 27. avgust 2018 ob 09:421

Želijo izboljšati vodni režim Apaškega polja

Ob izteku letošnjega avgusta so Občina Apače, Direkcija Republike Slovenije za vode ter Geološki zavod Slovenije, podpisali Poslovnik pilotne ovodentive "Enasjtmlinskega potoka" na Apaškem polju. Pilotna ovodenitev je potrebna za presojo izvedljivosti morebitne trajne ponovne ovodenitve in nadaljnjo rabo Enajstmlinskega potoka. Pobudnik ponovne ovodenitve je Občina Apače, pri čemer pobuda temelji na sprejeti Strategiji razvoja omenjene občine. Direkcija RS za vode je k pobudi pristopila ...

ponedeljek, 27. avgust 2018 ob 08:51

4. medena kraljica Slovenije je Valentina Marinič iz Seliščev

Na sejmu AGRA so okronali 4. medeno kraljico Slovenije, podelili nagrade ČZS tekmovalcem na Mednarodnem tekmovanju mladih čebelarjev v Franciji ter razglasili rezultate in podelili priznanja ocenjevanja medu z mednarodno udeležbo.4. medena kraljica Slovenije je postala 24-letna Valentina Marinič, ki prihaja iz Seliščev pri Svetem Juriju ob Ščavnici. Je diplomirana ekonomistka Ekonomsko-poslovne fakultete v Mariboru.

nedelja, 26. avgust 2018 ob 22:06

Nataša Šuen: Živeti s srcem tujca

Sem Nataša, na prvi pogled takšna kot vse moje vrstnice. Učiteljica. Rada ustvarjam, se smejem, ne maram dolgih sivih deževnih dni. A vseeno se razlikujem od vrstnikov po enem - srcu. Moje srce pravzaprav ni moje, čeprav je v tem času že postalo moje.

nedelja, 26. avgust 2018 ob 18:532

Vlak na prehodu do smrti povozil osebo

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je v nedeljo, 26. avgusta, ob 10.15 na prehodu v Zamušanih v občini Gorišnica, vlak povozil osebo. Na kraj so bili napoteni reševalci NMP Ptuj.Oseba je umrla na kraju dogodka.Kot smo izvedeli, je pri tem šlo za samomor.

nedelja, 26. avgust 2018 ob 11:41