Aničinih in Martinovih 60 zakonskih let

Dandanes, ko se vsi prevažamo z avtomobili ter nekam hitimo in si redko "privoščimo" sprehod po mestu, druženje in klepet s sosedi ali prijatelji, se žal redko zgodi, da se na ulici srečamo z zakonskim parom, ki peš potuje v trgovino ali po opravkih. Še redkeje se zgodi, da bi srečali zakonski par, ki praznuje 60 let poroke. In prav to je bilo na osrednji prometnici v Gornji Radgoni, Partizanski cesti, kjer smo naključno srečali Anico in Martina Kurnika, ki sta prav v teh dneh praznovala ...

sobota, 25. avgust 2018 ob 09:151

Mladi judoisti so se urili na Poletnem judo taboru v Ljutomeru

V petek je bil zadnji dan že tradicionalnega Poletnega judo tabora v Ljutomeru, ki so ga letos organizirali v dveh delih v času od 13. do 24. avgusta. Mladi judoisti iz območja Prlekije, iz Ljubljane, Kranja in Beltincev so se v preteklih dveh tednih urili v spretnostih in koordinaciji, ponovili svoje znanje judo tehnik, se kopali na ljutomerskem kopališču, predvsem pa se veliko zabavali ter tako kvalitetno preživeli prosti čas pred začetkom novega šolskega leta in trenažnega obdobja.

sobota, 25. avgust 2018 ob 09:11

Projekt Lendava - EPK 2025 je dobil regionalno in čezmejno dimenzijo

V petek, 24. avgusta, je v Mestni hiši Občine Lendava župan Občine Lendava mag. Anton Balažek z županom Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksandrom Jevškom, županom hrvaškega Čakovca Stjepanom Kovačem in županom madžarskega Zalaegerszega Zoltánom Balaiczom podpisal dogovor o sodelovanju pri projektu Lendava - Evropska prestolnica kulture 2025 (EPK). K sporazumu so pristopili tudi Svet Pomurske razvojne regije (Slovenija), Međimurska županija (Hrvaška), Županija Zala (Mad ...

sobota, 25. avgust 2018 ob 07:58

Čez stari ptujski most ponovno stekel promet

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je z županom Mestne občine Ptuj Miranom Senčarjem v petek, 24. avgusta, sprostil promet na odseku med Ormoško in Zagrebško ulico na Ptuju. Na tem odseku sta bila temeljito obnovljena dva mostova.Ministrstvo je v dobrem letu izvedlo temeljito obnovo mostov čez Dravo in Studenčnico, ki sta bila že v zelo slabem stanju, in hkrati obnovilo tudi odsek ceste med mostovoma. Gradbena dela so bila zaključena dober mesec pred pogodbenim rokom ...

sobota, 25. avgust 2018 ob 07:33

76-letni Martin odšel neznano kam

Neznano kam je odšel Martin Kelc, star 76 let, iz območja Ptuja. Pogrešani je bil nazadnje opažen 23.8.2018 ob 17.00 uri, na Ulici Jožefe Lackove na Ptuju.

petek, 24. avgust 2018 ob 18:52

Dejan Židan izvoljen za predsednika Državnega zbora

Državni zbor je v četrtek na tajnem glasovanju z 49 glasovi za in 8 proti za novega predsednika izvolil mag. Dejana Židana (SD), potem ko je dosedanji Matej Tonin (NSi) odstopil. Židana so predlagali poslanci LMŠ, SD, SMC, SAB, DeSUS in Levice. Na podpredsedniški mesti so izvolili Tino Heferle (LMŠ) in Jožeta Tanka (SDS).

petek, 24. avgust 2018 ob 15:02

28-letnik se je pri delu posebno hudo telesno poškodoval

V četrtek, 23. avgusta, okoli 6.30 je v podjetju iz širše okolice Maribora prišlo do nesreče pri delu, v kateri se je posebno hudo telesno poškodoval 28-letni moški. Pri delu mu je spodrsnilo na kovinskem nosilcu stroja, zaradi česar je padel, ob tem pa mu je roko stisnilo med dva valja stroja.

petek, 24. avgust 2018 ob 13:00

Zapel je tudi klopotec Društva vinogradnikov Mala Nedelja

Potem, ko so na praznik Marijinega vnebovzetja malonedeljski vinogradniki postavljali klopotce v svojih vinogradih, so se v soboto 18. avgusta, zbrali na sedežu Društva vinogradnikov Mala Nedelja v Moravcih in na drog postavili tudi društveni klopotec.

petek, 24. avgust 2018 ob 12:51

BICA BEND razveselil bice in dedije DOSOR-ja

Na poletnem odru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je na povabilo prostovoljcev tega doma v četrtek, 23. avgusta popoldne, nastopila vokalno - instrumentalna skupina BICA BEND, ki deluje v okviru Društva invalidov Dravograd že peto leto. Gre za skupino babic (bic), ki po njihovem štejejo skupaj 590 let in so težke 630 kilogramov. Jih je skupno devet, a v Radencih je nastopila njih sedmerica.

petek, 24. avgust 2018 ob 09:47

Na srednje-evropskem pokalu v odbojki na mivki za mlade do osemnajst let, bo nastopilo skupno 20 ekip iz šestih držav

V petek, 24. 8. in v soboto, 25. 8., bo v Murski Soboti na letnem kopališču na srednje-evropskem pokalu v odbojki na mivki za mlade do osemnajst let nastopilo skupaj 20 ekip iz šestih držav. Na štirih igriščih hkrati bodo nastopali najboljši mladi pari v odbojki na mivki iz Avstrije, Madžarske, Slovaške, Češke republike in Slovenije ter iz Cipra kot gostujoče države tega srednje-evropskega pokala. Nastopile bodo tudi štiri regijske ekipe, dve ekipi pri fantih in dve pri dekletih, ...

petek, 24. avgust 2018 ob 09:34