Letos le ocenjevanje prleške gibanice

Zaradi neugodne vremenske napovedi bo v okviru prireditve Prleška gibanice 2018 potekalo le ocenjevanje prleške gibanice. Kulinaričnega pohoda po občini Križevci, ki so se ga nameravali udeležiti pohodniki iz celotne Slovenije, tudi ne bo.

četrtek, 30. avgust 2018 ob 08:40

Radgonski gasilci so se s težavo prebili do kraja prometne nesreče

Gasilci PGD Gornja Radgona so se v sredo s težavo prebili do kraja prometne nesreče, ki se je zgodila pri naselju Spodnji Ivanjci. Te dni je v Gornji Radgoni velika gneča zaradi sejma AGRA, gasilci pa so ob tem poleg videa, ki so ga objavili, navedli tudi, "da ne omenimo kakšna težava je bila našim gasilcem priti s svojimi civilnimi vozili do gasilskega doma!".Video "prebijanja" si lahko ogledate spodaj.

sreda, 29. avgust 2018 ob 22:11

Prizadevanja, da se klopotec vpiše v register nesnovne dediščine

Okrogla miza Pomen klopotca za vinsko regijo Štajerske je potekala v sklopu sejma AGRA v Gornji Radgoni v sredo, 29. avgusta. Organizatorji okrogle mize so podali pobudo, da v Evropskem letu kulturne dediščine povežejo zainteresirane deležnike na lokalnem, regionalnem in nacionalnem nivoju ter podajo možna izhodišča razvoja snovne in nesnovne dediščine klopotca v vinski regiji Štajerske.

sreda, 29. avgust 2018 ob 20:24

V Mali Nedelji čelno trčili osebni vozili

V sredo, 29. avgusta, nekaj pred 16. uro, sta v središču Male Nedelje čelno trčili osebni vozili. Do trčenja je prišlo v ovinku pri župniji, poškodovanih pa po naših neuradnih podatkih pri tem ni bilo.Že dopoldan pa sta na cesti pri naselju Spodnji Ivanjci v občini Gornja Radgona trčili osebni vozili.

sreda, 29. avgust 2018 ob 19:56

Odlični rezultati igralcev in igralk Top-Gun na Evropskem prvenstvu v pikadu

V Termah Olimia se je od 19. do 26. avgusta odvijalo Evropsko prvenstvo v pikadu. Nastopilo je več kot 1.200 tekmovalcev iz Evrope. Med nastopajočimi so bili tudi igralci in igralke Top-Gun in iz ljutomerske ekipe Alibi bar. Kako odlične tekmovalce imamo v Ljutomeru povedo rezultati.

sreda, 29. avgust 2018 ob 19:04

Zaradi pika sršena doživel anafilaktični šok in padel v nezavest

V sredo, 29. avgusta, ob 15.40 je v naselju Medvedce, v občini Majšperk, zaradi sršenjega pika krajan doživel anafilaktični šok in padel v nezavest.Gasilci PGD Medvedce so kot prvi posredovalci nudili pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP Ptuj, ki so ga na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Ptuj.

sreda, 29. avgust 2018 ob 18:27

Gasilci s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila

V sredo, 29. avgusta, ob 9.31 sta na cesti pri naselju Spodnji Ivanjci v občini Gornja Radgona trčili osebni vozili.Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona, ki so zavarovali kraj nesreče in s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila.

sreda, 29. avgust 2018 ob 18:14

Nečak pretepel strica in ga huje poškodoval

V torek, 28. avgusta pozno zvečer, sta se na Ptuju sprla 35-letni Ptujčan in njegov 18-letni nečak. Prepir je prerasel v prerivanje, med katerim je starejši strgal pulover nečaku. To ga je tako razjezilo, da je strica s pestjo tako močno udaril v obraz, da je padel na tla, ob tem pa ob tla udaril tudi z glavo in se hudo telesno poškodoval.Poškodovani je sam poiskal zdravniško pomoč v SB Ptuj, policisti pa bodo mlajšega kazensko ovadili.

sreda, 29. avgust 2018 ob 14:32

Pikado ekipa Alibi bar - Top Gun evropski podprvaki

Pikado ekipa Alibi bar - Top Gun je letos osvojila naslov državnega prvaka v disciplini 501 MO, zato se je uvrstila na EP v pikadu, ki je bilo v termah Olimje prejšnji teden.V sredo so imeli kvalifikacije, kjer so igrali z dvema ekipama iz Avstrije, v četrtek pa je šlo zares, na direkten izpad, v primeru poraza. Do finala so igrali z Italijani, Avstrijci in dvema ekipama iz Poljske. Žal je malo zmanjkalo v finalu, so pa srečni in zelo veseli tudi naziva vice prvak.

sreda, 29. avgust 2018 ob 13:23

Za vinarja leta je bila razglašena in nagrajena klet Puklavec Family Wines

Na sejemski torek, ki je bil na sejmu AGRA v največji meri posvečen vinogradnikom in vinom, je potekala tudi slavnostna razglasitev in podelitve priznanj 44. odprtega strokovnega ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona.Na tem ocenjevanju z najdaljšo tradicijo med ocenjevanji kakovosti pod okriljem sejma AGRA in s slovesom najpomembnejšega preverjanja kakovosti v konkurenci slovenskih vin v zahtevni mednarodni konkurenci je letos sodelovalo kar 573 vin 193 vinarjev iz 6-ih držav.

sreda, 29. avgust 2018 ob 11:57