Rekordno obiskano letno druženje veteranov, slovenskih častnikov in družinskih članov

Letošnjega tradicionalnega vsakoletnega druženja članov OZSČ in OZ VVS Ljutomer ter njihovih družinskih članov, se je v sredo, 15. avgusta, udeležilo rekordno število udeležencev. Ljutomerskim častnikom in veteranom, so se ob Gezovih jamah na Moti pridružili veterani PVD Sever za Pomurje, častniki in veterani sorodnih združenj iz Gornje Radgone in Ormoža, ter veterani iz Štrigove.

ponedeljek, 20. avgust 2018 ob 10:41

Radenci: Javni poziv za izbor najlepše urejenosti

Občinska komisija za ocenjevanje urejenosti krajev, naselij, okolice podjetij, ustanov, zavodov... na območju Občine Radenci je v okviru akcije »Moja dežela lepa in gostoljubna« objavila Javni poziv, ki so ga že prejela vsa gospodinjstva v občini, k oddaji kandidatur za izbor najlepše urejenega kraja, naselja, okolice podjetja, ustanove, zavoda... na območju Občine Radenci.

ponedeljek, 20. avgust 2018 ob 08:34

Policisti obravnavali poskus samomora

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali eno prometno nesrečo z materialno škodo. Obravnavali so eno kaznivo dejanje, pet kršitev javnega reda in miru, povoženje divjadi in poskus samomora.V Moravskih Toplicah je neznani storilec, z nosilca parkiranega osebnega avtomobila, odtujil moško kolo črno rumene barve.

ponedeljek, 20. avgust 2018 ob 06:49

Ljutomer Polani nasul pet golov

S prvenstvom v 3. SNL - vzhod, je v nedeljo, 19. avgusta pričel tudi Avto Rajh Ljutomer, ki se je v gosteh pomeril s Polano. Ljutomer je že ob polčasu vodil z 2:0, ko sta zadela Primož Munda v 5. in Primož Panič v 26. minuti.V drugem polčasu sta ista strelca "ponovila vajo", Munda je zadel v 50., Panič pa 64. minuti. Končni izid 5:0 je postavil Dejan Kociper v 80. minuti.

ponedeljek, 20. avgust 2018 ob 06:17

Na Kogu okronali novo vinsko kraljico

V soboto, 18. avgusta je na Kogu potekal največji ter za kogovske vinarje pomemben dogodek v sklopu Poletja na Kogu, vinski festival 2018. Festival je potekal v organizaciji Turistično-kulturnega društva Kog, ki je poskrbelo za veselo popoldansko dogajanje.

nedelja, 19. avgust 2018 ob 21:42

Putin poletel nad Prlekijo do poroke v Avstriji

Ruski predsednik Vladimir Putin, ki je bil na poti v Berlin, se je v soboto na avstrijskem Štajerskem ustavil še na poroki avstrijske zunanje ministrice Karin Kneissl, kot častni gost. Poroka je potekala v gostišču v Gomilici (Gamlitz) med vinogradi avstrijske Štajerske slabih deset kilometrov od meje s Slovenijo.

nedelja, 19. avgust 2018 ob 20:30

PGD Pršetinci pripravili 1. vaške igre

V nedeljo, 5. avgusta, so gasilci PGD Pršetinci ob njihovi 80-letnici letos pripravili 1. vaške igre. Za tekmovanje so pripravili pet zabavnih iger: skoki v vreči med količki, prenesti keks iz čela v usta brez uporabe rok, prenesti žogico po gasilski cevi iz enega konca do drugega, prenesti vodo v ustih iz prve posode v steklenico ter jo napolniti do določene mere in štafetni spust po drči - domači tobogan. Vse igre so bil povezane s časom, katera ekipa bo hitrejša.

nedelja, 19. avgust 2018 ob 19:17

V Boračevi obnovljena »Okrogla slatina«

Na državni praznik, 15. avgusta letos, so v Boračevi, v Občini Radenci, predali namenu obnovljen vrelec »Okrogla slatina« h kateremu se iz središča Boračeve po lesenem mostičku čez Boračevski potok pride v treh minutah. Tod je pred leti vodila tudi pohodnike znamenita »Pot treh src« v okviru tradicionalnega Maratona treh src.

nedelja, 19. avgust 2018 ob 11:47

V Prlekiji je potekal prvi ribiški tabor za osebe z motnjo v duševnem razvoju

Minuli teden, od 11. do 18. avgusta, je v Prlekiji prvič potekal Ribiški tabor Zveze Sožitje Slovenije. Gre za zvezo društev za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Slovenije, ki je samostojna, nestrankarska, nepridobitna in prostovoljna organizacija s socialno-človekoljubnimi cilji in organizacija za napredek skupine in posamične skrbi za le-te, njihove starše in člane družin. Zvezo sestavljajo društva za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju, ki delujejo na območju Republike ...

nedelja, 19. avgust 2018 ob 11:35

Voznik osebnega vozila zaprl pot vozniku štirikolesnika, dve osebi huje poškodovani

Na regionalni cesti Zavrč - Spuhlja se je v soboto, 18. avgusta, ob 18:33 zgodila prometna nesreča v kateri sta bili dve osebi hudo telesno poškodovani. Voznik osebnega avtomobila je zavil v levo na nasprotno smerno vozišče, pri premiku z vozilom pa se ni prepričal, če lahko to stori brez nevarnosti za druge udeležence v cestnem prometu ter s tem zaprl pot vozniku štirikolesnika, ki je takrat pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Posledica tega je bila, da je voznik štirikolesnika s sprednjim ...

nedelja, 19. avgust 2018 ob 09:26