Na Prleški gibanici 2018 tudi Kulinarični pohod po občini Križevci

Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH bo 1. septembra 2018 že petič zapored organiziralo prireditev Prleška gibanica. Kot je znano, gre za turistično - gastronomsko prireditev, katere rdeča nit je prav tradicionalna sladica, prleška gibanica.

sreda, 15. avgust 2018 ob 22:56

Praznik Traminca in dvig klopotca na Kapelskem Vrhu

Turistično društvo Klopotec Kapela ter Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela sta ob sodelovanju Občine Radenci, Zavoda za turizem in šport Radenci ter Zdravilišča Radenci v sredo (na državni praznik: Marijino vnebovzetje), 15. avgusta, po tradiciji pripravila odlično obiskano družabno prireditev Praznik Traminca in dvig klopotca 2018 na Kapelskem Vrhu, kjer sicer na najvišjem vrhu (312 m) »kraljuje« cerkev Marije Magdalene, ki je tega dne dopoldne bila izredno dobro ...

sreda, 15. avgust 2018 ob 18:31

S sveto mašo in postavitvijo klopotca pozdravili trgatev

Turistično kulturno društvo Ivanjkovci je v sredo, 15. avgusta, na praznik Marijinega vnebovzetja, pripravilo tradicionalno prireditev Pozdrav trgatvi. Letošnjo leto so naredili manjšo spremembo, saj se je do sedaj prireditev odvijala na Svetinjah, letos pa so razmišljali o spremembah in se odločili da to izpeljejo v Cerovcu Stanka Vraza pri Vrazovi kapelici.

sreda, 15. avgust 2018 ob 17:15

Na postavitev klopotca je prišlo skoraj 200 vinoljubov

Za mnoge vinogradnike, zlasti na skrajnjem severovzhodu države, v Prlekiji, Halozah in Slovenskih goricah, je pesem klopotcev najbolj zaželena melodija. Klopotec, ki ga običajno postavljajo okrog Marijinega vnebovzetja oz. velike maše, po eni strani ponovno prebuja vinograd in oznanja prihod jeseni, po drugi pa tudi prihod trgatve in časa pristnega veselja. Tako je le nekaj dni pred Marijinim vnebovzetjem, tudi na turistično-vinogradniški kmetiji Fleisinger (nekdanja naj kmetija Pomurja in ...

sreda, 15. avgust 2018 ob 14:56

Na avtocesti trčili tovorno in osebno vozilo

V sredo, 15. avgusta, ob 10.58, sta na avtocesti Vučja vas - Grabonoš med priključkom Vučja vas in cestninsko postajo Dragotinci, trčili tovorno in osebno vozilo.Gasilci PGD Ljutomer so odklopili akumulatorje in očistili cestišče z absorpcijskimi sredstvi. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

sreda, 15. avgust 2018 ob 11:27

Na Jeruzalemu postavili klopotec

V torek, 14. avgusta, smo prijatelji Jeruzalema na parkirišču pred cerkvijo postavili klopotec. Klopotec, ki je od Društva vinogradnikov in prijateljev vina, je na drog bil dvignjen z avtodvigalom, kjer je bil dokončno pritrjen. Klopotec se vsako leto postavi na pobudo predsednika društva Stanislava Kaučiča, tudi letos pa so glavni "operaterji" bili jeruzalemski prijatelji Mišo, Juž in Milan.Po (in ob) dobrem delu je sledila še zdravica z dobro prleško kapljico in prleška jüžina.

sreda, 15. avgust 2018 ob 09:11

Poletni dopoldnevi ob balinanju in kartah

Milan Rožman iz Ljutomera je svojemu bratu Janku v Radencih, ki ob Titovi cesti upravlja s firmo Erinox, predlagal, da ob ruskem kegljišču (kegljanje na vrvici) uredi še stezo za balinanje. Le-ta je to uresničil in letošnje poletje enkrat tedensko, ob torkih dopoldne, skupina ljubiteljev iz Ljutomera ob zabavnem druženju preživi nekaj uric ob balinanju in kartah. Da se lahko rekreativno pomerita dve ekipi, se Ljutomerčanom pridruži še en Sobočanec ter en Radenčan.

sreda, 15. avgust 2018 ob 08:47

V križišču na Krapju trčili osebni vozili

V torek, 14. avgusta, okoli 21.30 sta na cesti Ljutomer - Krapje pri odcepu za Babince trčili osebni vozili. Po naših neuradnih podatkih je do trčenja prišlo, ko je eno od vozil pripeljalo po stranski cesti iz smeri Cvena proti Babincem in trčilo v drugo vozilo, ki je pripeljalo po prednosti cesti Ljutomer - Krapje.Obe vozili sta pri tem končali na njivi.

torek, 14. avgust 2018 ob 22:28

Miško in Pepson združila dve različni glasbeni zvrsti in nastala je »Punca mojih sanj«

Miško Kontrec je tokrat k sodelovanju povabil prekmurskega raperja Mateja Kuharja z umetniškim imenom Pepson. Združila sta dve različni glasbeni zvrsti, in tako je nastala romantično ljubezenska skladba Punca mojih sanj. Tako sta še enkrat več s Pepsonom dokazala celotni Sloveniji, da za nestrpnost in rasizem pri nas ni prostora!Miško se ob tem zahvaljuje Alenu Pivaru za posnete vokale ter mix, igralki v spotu Viktoriji Hartman Adjei, ter VK productions, Tomažu Karlovčecu Karliju in ...

torek, 14. avgust 2018 ob 21:29

Prleški in prekmurski orači so se pomerili v Slaptincih

Na prostranih njivskih površinah družine Černel v Slaptincih je v odlični organizaciji Društva oračev Pomurja (DOP), regionalnega centra Zveze za tehnično kulturo Slovenije, KGZ Murska Sobota, Pomurskega sejma, KZ Radgona ter Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, potekalo tradicionalno regijsko tekmovanje Prlekije in Prekmurja v oranju. Hkrati so se orači z obeh bregov reke Mure merili tudi za pokale Pomurskega sejma oz. "Agre 2018". V uradnih štirih tekmovanjih v dveh kategorijah - plugi krajniki ...

torek, 14. avgust 2018 ob 21:07