Na območju Ljutomera obravnavana goljufija pri nakupu

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče, tri kazniva dejanja, devet kršitev javnega reda in miru, tri povoženja divjadi, zasegli vozilo in pridržali enega kršitelja.V obravnavanih prometnih nesrečah je v dveh nastala le materialna škoda, v prometni nesreči izven naselja Markišavci pa se je voznik osebnega avtomobila lažje telesno poškodoval.

nedelja, 12. avgust 2018 ob 07:26

Prihaja vrhunec roja Perzeidov

Med 17. julijem in 24. avgustom lahko vsako leto na večernem nebu opazujemo roj meteorjev Perzeidov. Vrhunec roja je sicer zelo širok, zato jih lahko opazujemo več noči, največ utrinkov na nebu pa je vidnih iz 12. na 13. avgust, v glavnem na severni polobli. Ko roj doseže svoj vrhunec, lahko vidimo več kot 60 meteorjev na uro.Letos bomo imeli srečo tudi z Luno, saj bo ščip nastopil 11. avgusta in tako ne bo dodatno osvetljevala neba, prav tako pa je napovedano jasno vreme.

sobota, 11. avgust 2018 ob 18:48

Vasko Atanasovski trio navdušil Lendavo v topli poletni noči

Minuli vikend je na festivalu Poleti v Lendavo nastopil priznani glasbenik Vasko Atanasovski s svojim triom, ki je v topli poletni noči navdušil poslušalce, zbrane pred letnim odrom Gledališke in koncertne dvorane Lendava.Etno in jazzovsko obarvan večer je poleg domačinov privabil tudi poslušalce iz drugih krajev, slišati pa je bilo celo tuje govorice, kar daje slutiti, da festival z naklonjenostjo sprejemajo tudi turisti.

sobota, 11. avgust 2018 ob 10:01

Obnovitev obeležja ob letošnji stoletnici

Na najvišjem vrhu Kapelskega Vrha (312 metrov nadmorske višine) stoji rimokatoliška župnijska cerkev svete Marije Magdalene iz prve polovice 19. stoletja (prvič omenjena cerkvena stavba na tem mestu pa že v letu 1617). Od tod je moč v lepem vremenu videti kar 45 drugih cerkva v bližnji in daljni okolici.

sobota, 11. avgust 2018 ob 09:53

Kršitelj doma razbijal hišni inventar in se kljub intervenciji policistov ni hotel pomiriti

Pretekli petek so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali sedem prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, pet kršitev javnega reda in miru, nesrečo pri delu, pridržali eno osebo, pet primerov povoženja divjadi in tri poškodovanja vozil na parkirnih prostorih.Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino v trgovini, tatvino lesa, tatvino denarja in zatajitev.

sobota, 11. avgust 2018 ob 09:49

Ženski, stari 80 in 89 let, umrli zaradi zadušitve z ogljikovim monoksidom

V četrtek, 9. avgusta, ob 8.15, je v Srednjem Gasteraju zagorela stanovanjska hiša. Na kraj so bili takoj napoteni policisti in gasilci, ki so požar pogasili. V požaru sta umrli dve ženski, stari 80 in 89 let. Obe so gasilci našli ležeči v različnih posteljah.Že v četrtek so mariborski kriminalisti želeli pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Mariboru in v navzočnosti dežurne okrožne državne tožilke iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, ...

petek, 10. avgust 2018 ob 17:10

Med tokratno skupino otrok, ki letuje na Debelem rtiču, tudi otroci iz Prlekije

Rdeči križ Slovenije, skupaj s podjetjem Tuš, v sklopu akcije »Pričarajmo nasmeh«, tudi letos organizira letovanje za otroke na morju, v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS na Debelem rtiču. Otroci prihajajo iz področja celotne Slovenije, izbrali pa so jih v sodelovanju z območnimi združenji RKS, osnovnimi šolami in centri za socialno delo. Starši teh otrok si zaradi nizkih dohodkov letovanja na morju ne morejo privoščiti, zato so ponosni, da sodelujejo v tako dru ...

petek, 10. avgust 2018 ob 17:01

Konec vročinskega vala z možnostjo močnejših neviht

Vremenoslovsi napovedujejo, da se vročinski val bliža koncu, saj bo v petek popoldne spremenljivo oblačno, pojavljati pa se bodo začele krajevne nevihte. Pozno popoldne bo izrazitejša ohladitev z vetrom najprej dosegla severovzhodni del države, zvečer in pomoči pa se bo osvežilo tudi drugje. V petek popoldne in zvečer so zaradi prehoda vremenske fronte predvsem na vzhodu možne tudi močnejše nevihte.V soboto bodo najvišje dnevne temperature od 23 do 27 stopinj C.

petek, 10. avgust 2018 ob 13:41

3x3 GEZA PUB Beltinci ustanavljajo tudi žensko ekipo

V prekmurskem interesnem timu uličnih košarkarjev, ki nastopa na mednarodnih turnirjih FIBA 3x3 pod imenom 3x3 GEZA PUB Beltinci, so se odločili narediti korak naprej v smislu aktivnosti v Prekmurju tega vse bolj priljubljenega športa, ki je za leto 2020 uvrščen tudi med tekmovalne panoge na poletnih olimpijskih igrah v Tokiju.

petek, 10. avgust 2018 ob 13:25

Svojci pogrešajo Marjana, ki se ni vrnil iz Francije

Svojci v Ljubljani od 9. 8. 2018 pogrešajo Marjana Klampferja, roj. 7. 12. 1979. Pogrešani je visok okoli 180 cm, suhe postave, svetlo rjavih kratkih las.Iz kraja v Franciji se je odpeljal z osebnim avtomobilom znamke Dacia Dokker, bele barve, reg. Št. MB LV-801.Vse, ki bi pogrešanega opazili ali o njem karkoli vedeli policija naproša, da to sporočite na tel. št. 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

petek, 10. avgust 2018 ob 09:15