Svojci pogrešajo Marjana, ki se ni vrnil iz Francije

Svojci v Ljubljani od 9. 8. 2018 pogrešajo Marjana Klampferja, roj. 7. 12. 1979. Pogrešani je visok okoli 180 cm, suhe postave, svetlo rjavih kratkih las.Iz kraja v Franciji se je odpeljal z osebnim avtomobilom znamke Dacia Dokker, bele barve, reg. Št. MB LV-801.Vse, ki bi pogrešanega opazili ali o njem karkoli vedeli policija naproša, da to sporočite na tel. št. 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

petek, 10. avgust 2018 ob 09:15

Motorist trčil v traktor in se huje telesno poškodoval

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali šest prometnih nesreč, sedem kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, tujcu zasegli prepovedano teleskopsko palico, ugriz psa, dva primera povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.Okrog 18. ure je v naselju Desnjak voznik motornega kolesa, zaradi neprilagojene hitrosti v desnem preglednem ovinku trčil v voznika kmetijskega traktorja. Motorist se je pri trčenju hudo telesno ...

petek, 10. avgust 2018 ob 08:39

Z mejnega prehoda v zapor prepeljali iskanega državljana

Policisti Policijske postaje Ormož so v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V ponedeljek, 6. avgusta, ob 11:08 uri so z mejnega prehoda Središče ob Dravi v mariborske zapore opravili prevoz iskanega slovenskega državljana, za katerega je bila razpisana tiralica.Ob 14:21 uri so na podlagi ustnega zaprosila odgovorne osebe, opravili asistenco zdravstvenemu osebju v eni od ormoški zdravstvenih ustanov.

četrtek, 9. avgust 2018 ob 19:03

»Balkanski većer« obnorel Ormož

»Balkanski većer« v sklopu festivala OFAK je v sredo popolnoma obnorel Ormož. Zbrane je zabavala skupina Balkan Boys, ki je poskrbela za divje balkanske ritme in s tem navdušila množico.Za obiskovalce je bilo poskrbljeno s kulinaričnimi specialitetami značilne za Balkan; na voljo so bili čevapčiči v lepinjah, sirni ali mesni burek ter sladica iz orehov. Kot se za Balkan spodobi, ni manjkalo niti rakije in odličnega izbora piva.

četrtek, 9. avgust 2018 ob 16:421

Klub prekmurskih študentov vabi na teniški tečaj in turnir

V primeru, da želite izpiliti veščine tenisa ali pa ste se zmeraj želeli preizkusiti v vlogi teniških igralcev, ki jih spremljate na različnih turnirjih, imate sedaj odlično priložnost! Klub prekmurskih študentov bo v naslednjih dveh tednih organiziral teniški tečaj, na katerem boste lahko spoznali prvine tenisa ali pa pod vodstvom teniških učiteljev izboljšali svojo tehniko.

četrtek, 9. avgust 2018 ob 14:19

V požaru umrli dve osebi

V četrtek, 9. avgusta, ob 8.10, je zagorelo v stanovanjski hiši v Srednjem Gasteraju v občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Pri požaru so posredovali gasilci iz PGD Sv. Jurij, PGD Sv. Ana in PGD Sv. Trojica, po zadnjih podatkih pa sta v požaru umrli dve osebi.Iz PU Maribor so sporočili, da so ob 8.15 bili obveščeni, da v Srednjem Gasteraju gori stanovanjska hiša. Na kraj so bili takoj napoteni policisti in gasilci, ki so požar pogasili. V požaru sta umrli dve osebi.

četrtek, 9. avgust 2018 ob 11:47

Občina na prostem in DU Ljutomer

V Društvu upokojencev smo se odločili, da bomo tudi letos, na povabilo županje Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, sodelovali na tradicionalni prireditvi »Občina na prostem« v sredo, 1. avgusta 2018 na Glavnem trgu v Ljutomeru.

četrtek, 9. avgust 2018 ob 09:18

Radetu Bakračeviću priznanje Občine Radenci

V Lackovi ulici v Radencih živi in ustvarja 79-letni upokojeni diplomirani inženir metalurgije Rade Bakračević. Njemu je župan Občine Radenci, Janez Rihtarič, izročil letošnje priznanje Občine Radenci v sredo, 8. avgusta, ker je nagrajenec v času uradne občinske slovesnosti bil odsoten (Priznanje župana za aktivno vključevanje v lokalne turistične komisije, delo na področju novinarstva ter medijsko promocijo kraja). Tokrat je zaradi istega vzroka prejel priznanje še Vinoto ...

četrtek, 9. avgust 2018 ob 08:55

»Mozirski klopotec« v Radgonskih goricah

Zelo prijetno in razigrano je bilo že nekaj dni pred Marijinim vnebovzetjem (ko običajno postavljajo klopotce), v Steyerjevih vinogradih na Plitvičkem Vrhu pri Gornji Radgoni, ter pozneje v Steyerjevi kleti v Plitvici. Podobno kot že vrsto let so namreč na obisk znanim štajerskim vinogradnikom Steyerjevim prišli prijatelji iz Mozirja in okolice. Namen postavitev klopotca je, da naj bi odganjal ptiče od zrelih grozdnih jagod. Slednje že hitro zorijo, saj se je tudi narava nekoliko obrnila ...

sreda, 8. avgust 2018 ob 21:41

Marjan Šarec uradno kandidat za predsednika vlade

Poslanci petih strank, ki se pogajajo o oblikovanju vlade, so v DZ vložili kandidaturo Marjana Šarca za predsednika vlade. Skupaj so za kandidaturo zbrali 43 podpisov.Rok za vložitev kandidature v drugem krogu po junijskih volitvah imajo stranke sicer do petka, vendar ni za pričakovati, da bo kandidaturo do takrat vložil še kdo. Glasovanje je predvideno v petek naslednji teden, kandidat pa za izvolitev potrebuje absolutno večino, to je 46 glasov.

sreda, 8. avgust 2018 ob 21:08