Začelo se je prvenstvo v 3. SNL - vzhod

Potem, ko so pred tednom dni premagali sosede iz Radencev in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje v Pokalu MNZ Murska Sobota, so nogometaši ŠNK Radgona kar uspešno začeli tudi novo prvenstveno sezono v 3. SNL - vzhod. Varovanci trenerja Jožeta Sečkarja so namreč pred domačimi navijači remizirali s favoriziranimi gosti z Grada na Goričkem, seveda pa ne bi bilo nezasluženo, če bi gostitelji osvojili vse tri točke. Enako bi lahko zmagali tudi gostje, ki s trenerjem Bogdanom Črnkom sodijo ...

nedelja, 19. avgust 2018 ob 09:21

80 let PGD Pršetinci in 10. dan gasilca GZ Sveti Tomaž nadaljevali z večerno zabavo

V soboto, 4. avgusta, je v šotoru pri gasilskem domu Pršetinci bilo slovesno praznovanje, 80 let PGD Pršetinci in 10. dan gasilca GZ Sveti Tomaž. PGD Pršetinci je najstarejše gasilsko društvo v občini Sveti Tomaž. Svečanost se je pričela ob 16. uri, pred tem je bil svečan sprejem ekip uniformiranih gasilcev ob glasbeni spremljavi Ivanjkovske godbe. Nato so uniformirani gasilci pripravili ešalon za svečan prihod pred častno tribuno v prireditvenem šotoru.

nedelja, 19. avgust 2018 ob 08:511

V Kuršincih padel voznik mopeda

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče, šest kaznivih dejanj, sedem kršitev javnega reda in miru, tri povoženja divjadi, zasegli dve vozili in pridržali enega kršitelja.V obravnavanih prometnih nesrečah sta bila dva udeleženca telesno poškodovana. V Kuršincih je padel voznik mopeda in se lahko telesno poškodoval. Lahko telesno poškodbo pa je utrpela tudi kolesarka, ki je padla v Radencih.

nedelja, 19. avgust 2018 ob 08:48

Na dražbi ponovno 318 let stara zgradba na Svetinjah

Na Svetinjah se prodaja apartmajsko gostinska stavba iz leta 1700, ki je bila leta 2005 obnovljena. V stavbi je devet sodobno urejenih apartmajev s štirimi zvezdicami, aparmaji pa so veliki od 34 do 45 m2. Ima 4 etaže, višine 11,30 m. V kletnem delu je vinoteka z gostinsko ponudbo, ki je bila še dodatno preurejena maja 2009. Ob stavbi so zagotovljena parkirna mesta za goste.Stavba ima urejeno centralno ogrevanje, vodovod in elektriko ter je v celoti klimatizirana. Ima tudi lastno čistilno napravo ...

nedelja, 19. avgust 2018 ob 08:25

Helikopter iz Cvetkovcev prepeljal obolelo osebo v UKC Maribor

V soboto, 18. avgusta, ob 14.58 je posadka s policijskim helikopterjem v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljala obolelo osebo iz Cvetkovcev, občina Ormož, v UKC Maribor.Gasilci PGD Cvetkovci so zavarovali kraj pristanka helikopterja in pomagali reševalcem NMP Ormož pri prenosu obolele osebe.

sobota, 18. avgust 2018 ob 18:40

Voznica se je z osebnim vozilom prevrnila na streho

V soboto, 18. avgusta, ob 17.18, se je na cesti Ljutomer - Ormož, v Žerovincih, zgodila prometna nesreča, kjer je bilo udeleženo eno osebno vozilo.Po naših neuradnih podatkih je voznica peljala iz smeri Ljutomera proti Ormožu, kjer je najprej zapeljala levo izven vozišča v obcestni jarek, nato pa je vozilo odbilo nazaj na cestišče, kjer je obstalo na strehi. V nesreči se je voznica poškodovala in bila z reševalnim vozilom prepeljana v ZD Ormož.

sobota, 18. avgust 2018 ob 17:54

Preko 1.100 odjemalcev ostalo brez elektrike

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je v soboto, ob 10.16, prišlo do izpada električne energije na območju Ormoža, kjer je brez elektrike ostalo 1.121 odjemalcev.Na Elektru Maribor so potrdili, da je ob 10:46 v RTP Ormož na izvodu VOD Tomaž prišlo do izpada s skupaj 1.121 prizadetimi odjemalci. Napako so ob 12:15 odpravili.

sobota, 18. avgust 2018 ob 12:09

Ob prazniku Marijinega vnebovzetja so se tradicionalno družili Prleki, Prekmurci in Medžimurci

V sredo, 15. avgusta na praznik Marijinega vnebovzetja, je v Šprincu, sredi čudovitih vinorodnih gričev na stičišču dveh sosednjih narodov, potekala tradicionalna prireditev »Pozdrav jeseni«. Prireditev so skupaj pripravili Turistično narodopisno društvo Razkrižje, Občina in Župnija Razkrižje, vaščani Šprinca in Koprive ter Občina in Turistična skupnost Štrigova.Poleg bogatega programa in druženja vseh generacij in narodov, čar tej prireditvi daje čudovita povorka ...

sobota, 18. avgust 2018 ob 11:49

V Ljutomer prihaja muzikal Briljantina

V petek, 23. novembra, v Ljutomer v dvorano ŠIC prihaja muzikal Briljantina, ki jo pripravlja podjetje Prospot. Premiera je bila junija v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, sledile so ji ponovitve predstave, nato še predstava v Portorožu, po počitnicah pa začenja muzikal Veliko slovensko turnejo, del katere je tudi Ljutomer.Briljantina je zgodba o odraščanju najstnikov konec petdesetih let. Govori o mladih ljudeh, ki jim je skupna želja po prijateljstvu in ljubezni. Osrednja ...

sobota, 18. avgust 2018 ob 10:07

Primorci in Prekmurci potrdili tesne vezi, ki so se med njimi stkale pred sto leti

Minuli vikend je festival Poleti v Lendavo zaznamovalo sožitje med Prekmurci in Primorci, ki jih je usoda tesno povezala pred skoraj sto leti. Predstavitev knjige Usoda naših dni, ogled Muzeja Pince Marof in dokumentarnega filma Primorski eksodus ter pretresljivi dokumentarec Aleksandrinke so obiskovalce popeljale v preteklost, koncert Primorke Tinkare Kovač, ki je zaokrožil dvodnevno dogajanje, pa je razkril, da so se te vezi, zavedno ali nezavedno, ohranile vse do danes.

sobota, 18. avgust 2018 ob 10:02