Člani TKD Babinci so se udeležili festivala Slovenija v Slavoniji

Člani TKD Babinci, v katerem deluje tudi folklorna skupina in pevci Pšenični klas, smo se udeležili festivala na Hrvaškem v mestu Vinkovci. V sklopu festivala pod imenom Slovenija v Slavoniji, smo bili člani omenjenega društva prisrčno sprejeti, videli pa smo tudi marsikatero slavonsko znamenitost, katero je lepo opisala vodička Inga.

petek, 26. oktober 2018 ob 21:51

Z osebnim vozilom zletel s ceste in se večkrat prevrnil

V petek, 26. oktobra, ob 18.41 je med Bučkovci in Malo Nedeljo, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se prevrnil. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so razsvetljevali kraj dogodka, akumulator pa je kar sam končal na travi...

petek, 26. oktober 2018 ob 20:11

Spominska slovesnost pri spomeniku padlih borcev pri Mali Nedelji

Ob dnevu spomina na mrtve, so se v petek, 26. oktobra, pri Mali Nedelji poklonili spominu na žrtve 2. svetovne vojne s komemoracijo. Ob spomeniku žrtvam vojne pri stari osnovni šoli, je zbranim krajanom in učencem šole, spregovoril podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler, kulturni program pa so izvedli učenci OŠ Mala Nedelja.Delegacija je ob tem položila venec k spominskemu obeležju.

petek, 26. oktober 2018 ob 17:07

Požar in evakuacija na OŠ Mala Nedelja

Na OŠ Mala Nedelja, je v četrtek, 25. oktobra od 7.40 do 8.15, potekala kombinirana terenska enodnevna praktična vaja operativnih gasilskih enot sektorja Mala Nedelja (PGD Precetinci, Radoslavci in Mala Nedelja),  PGD Ljutomer, enote PMP OŠ Mala Nedelja, Re CO Murska Sobota ter učencev in zaposlenih na OŠ Mala Nedelja pod nazivom Požar in evakuacija OŠ Mala Nedelja 2018.

petek, 26. oktober 2018 ob 15:36

Slovesnosti pred Dnevom spomina na mrtve

Veteranski organizaciji, Krajevna organizacija Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Radenci in Območno združenje Zveze veteranov vojne za Slovenijo Gornja Radgona, sta v petek, 26. oktobra, opravili troje slovesnosti pred bližajočim praznikom 1. november - Dan spomina na mrtve. Ob 9.30 je bila slovesnost pri spomeniku padlim iz Občine Radenci v 2. svetovni vojni na Kapelskem Vrhu, uro pozneje v Radenskem Gaju pri spomeniku v čast trem talcem, a ob 11.40 v Spominskem ...

petek, 26. oktober 2018 ob 14:06

Obravnavali kršitev javnega reda v enem od ormoških državnih organov

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v četrtek, 25. oktobra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 8:30 uri so na podlagi pisne odredbe, opravili privedbo osebe na sodišče. Ob 13.48 uri so bili obveščeni o tatvini v naselju Sodinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vstopil na odprto dvorišče, kjer si je protipravno prilastil tri starejše nedelujoče avtomobilske akumulatorje.

petek, 26. oktober 2018 ob 11:28

Nazdravljali so z Viteškim vinom 2018

V čudovitih Lendavskih goricah, natančneje v kljunčku slovenske 'kokoške', stoji fantastična Hiša vina Cuk. Poleg vseh vrhunskih vin, ki jih ponujajo v omenjeni hiši vin, so lani pridelali najboljše bilo vino zvrst (Zweigelt), ki so ga ocenjevalci v Gornji Radgoni, okoli 60 vitezov, med številnimi vzorci, konec letošnjega avgusta, razglasili za "Viteško vino 2018". In prav tam, v Hiši vin Cuk, pri svojemu stanovskemu kolegu, so svoje tradicionalno jesensko srečanje imeli vitezi in vitezinje ...

petek, 26. oktober 2018 ob 11:07

Starostniki so pokazali svoj dom

V okviru obeleževanja 10-letnice delovanja, so v enem od zadnjih letošnjih čudovitih, sončnih dni, v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona pripravili »Dan odprtih vrat«, s prisrčno prireditveno slovesnostjo in nato še kostanjevim piknikom v popoldanskem času. Direktor radgonskega DSO, mag. Marjan Žula, je pozdravil vse prisotne in predstavil program dogajanja, ki se je odvijalo v sklop manifestacij ob 10. obletnici, ki jo letos praznujejo. Učitelji ZGŠ Maestro so s ...

petek, 26. oktober 2018 ob 09:43

Dobrovnik: Mednarodna likovna kolonija

Območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, ki jo v Lendavi vodi Janja Magdič, je v sodelovanju z Zavodom za okolje in turizem Dobrovnik razpisala enodnevno mednarodno likovno kolonijo, ki bo pod motom »Dobrovnik danes...« potekala v soboto, 27. oktobra.

petek, 26. oktober 2018 ob 09:11

Makedonski dijaki vrnili obisk

Po spomladanskem obisku dijakov takrat 2. d-oddelka v Makedoniji so obisk v Sloveniji vrnili dijaki iz Gimnazije Sv. Klimenta iz Ohrida. Izmenjava je potekala med 14. in 19. oktobrom. 27 dijakov je spremljalo pet učiteljic, med katerimi je bila tudi njihova ravnateljica. Izmenjava je potekala v okviru projekta Erasmus+, Mladi v akciji, Mladinske izmenjave, katerega tema so bile migracije.

petek, 26. oktober 2018 ob 09:03