Mladim glasbenikom Listina občine Gornja Radgona

Čeprav delujejo šele pet let, so člani ansambla Opoj, s sedežem v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni, ob letošnjem radgonskem občinskem prazniku bili deležni odmevnega občinskega priznanja. Na pobudo Sveta Krajevna skupnost Črešnjevci-Zbigovci, sta namreč župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, in predsednik občinske komisije za nagrade in priznanja, Branko Klun, vedno bolj priljubljeni glasbeni skupini podelila Listino občine.

petek, 2. november 2018 ob 08:31

Kdo vse kandidira za člana oz. članico Občinskega sveta Občine Ljutomer?

Te dni so bili javno objavljeni seznami potrjenih kandidatur ter list kandidatov za člane občinskih svetov. Tudi v občini Ljutomer je Občinska volilna komisija Ljutomer na podlagi žrebanja sestavila seznam list kandidatov za volitve članov Občinskega sveta Občine Ljutomer, v vseh treh volilnih enotah.

četrtek, 1. november 2018 ob 23:32

»Čarovnice« so tri dni rajale v Rakičanu

V torek, 31. oktobra, se je Rakičanu zaključila letošnja tridnevna prireditev Ples - Noč čarovnic 2018, ki jo je obiskala nepregledna množica.

četrtek, 1. november 2018 ob 20:17

Ptujska klet že sedmič najboljši slovenski vinar

V avstrijski prestolnici Dunaju je bilo končano največje uradno priznano vinsko tekmovanje na svetu, ki je postreglo s številnimi rekordi. Na letošnjem ocenjevanju vin AWC Vienna je namreč sodelovalo kar 1.716 vinarjev iz 39 držav z natančno 12.402 vzorci vin. Poleg priznanj za vina v obliki trofej in medalj na ocenjevanju podeljujejo tudi posebna priznanja za pridelovalce vina, in sicer naziv "Best national producer" ter zvezdice za kakovost. Takšen izkupiček je na letošnjem ocenjevanju ...

četrtek, 1. november 2018 ob 16:55

Brez pametnih telefonov in družabnih omrežij je bilo lepše

Nadvse veselo in prijetno je bilo v Hiši penin Frangež v Hercegovščaku pri Gornji Radgoni, kjer so se srečali nekdanji sošolci OŠ Gornja Radgona. Klopi šole, prvi in drugi razred so obiskovali v (Šlebingarjevi) šoli ob cerkvi sv. Petra, ostalih šest pa na radgonskem gradu, so zapustili davnega leta 1967. Torej je minilo kar 51 let odkar so zaključili osnovnošolsko izobraževanje, in ker jim to iz objektivnih razlogov, ob okroglem jubileju - 50. letnici, ni uspelo, je tokratno sreč ...

četrtek, 1. november 2018 ob 12:23

Množica vinoljubov uživala na 3. festivalu vin Osrednjih Slovenskih goric

Pod svojim tradicioalnim sloganom: »Skupaj lažje rastemo, skupaj zmoremo več!«, je minili še en, zelo uspešen tradicionalni, 3. festival vin Osrednjih Slovenskih goric, ki se je, v organizaciji Društva za ohranjanje kulture Vincar odvijal v Frančiškanskem samostanu v Sveti Trojici v Slovenskih goricah. Omenjena čudovita pokrajina z unikatnimi vini žal še ni pokazala vseh svojih čarov. In z namenom, da ponovno združijo vinogradnike, vinarje in društva vinogradnikov iz tega ...

četrtek, 1. november 2018 ob 08:12

Kako smo v občini Ljutomer izvolili župane oz. županjo na dosedanjih volitvah?

Na lokalnih volitvah, ki bodo 18. novembra, bomo v občini Ljutomer izbirali med petimi kandidati za župana oz. županjo. To so Dejan Karba, Gregor Žižek, Maksimiljan Gošnjak, mag. Olga Karba in Andrej Vršič.

sreda, 31. oktober 2018 ob 21:24

V trčenju dveh osebnih vozil poškodovane štiri osebe

V sredo, 31. oktobra, okoli 16.30, se je na cesti Ljutomer - Ormož, na odseku med Radomerjem in Žerovinci zgodila prometna nesreča.Cesta je bila zaradi prometne nesreče popolnoma zaprta okoli dve uri.

sreda, 31. oktober 2018 ob 16:48

Zbranih 44 na mednarodni likovni koloniji

Enodnevna mednarodna likovna kolonija pod geslom »Dobrovnik danes...« je bila za organizatorja, Območno izpostavo Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti v Lendavi pod vodstvom Janje Magdič ter Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, ki ga vodi Elizabeta Horvat, vsekakor izredno uspešno. V soboto, 27. oktobra, se je namreč pri Bukovniškem jezeru zbralo kar 44 ljubiteljskih umetnic in umetnikov, ki svojo videnje okolice prenašajo na platna.

sreda, 31. oktober 2018 ob 10:41

Oblaki so rdeči, le kaj pomenijo?

Petčlanska delegacija Krajevne organizacije Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Radenci se je 30. oktobra, pred 1. novembrom - Dnevom spomina na mrtve, poklonila spominu kar pri petih spominskih obeležjih: talcem v Črnskih mejah, žrtvam fašističnega nasilja v Gornji Radgoni, na pokopališču v Radencih, na Murščaku in pri cerkvi svete Marije Magdalene na Kapelskem Vrhu.

sreda, 31. oktober 2018 ob 10:27