ŠD Lordi Ivanjkovci dobili jesenski del Pomurske asfaltne lige

V soboto, 3. novembra, so potekale zadnje tekme 10. krog v jesenskem delu Pomurske Asfaltne lige 2018/2019. Na igrišču pri Mali Nedelji sta se pomerili vodilni ekipi v ligi, ŠD Lordi Ivanjkovci in ŠD Krim Mala Nedelja. Zmagala je ekipa ŠD Lordi Ivanjkovci z rezultatom 4:2. Z zmago so se uvrstili na 1. mesto, ekipa ŠD Krim Mala Nedelja pa je zdrsnila iz 2. na 3. mesto lige.

ponedeljek, 5. november 2018 ob 08:31

Zasedba V fájne predstavlja svoj prvenec z naslovom Nekega lepega dne

Pomurska zasedba V fájne s svojo balado Nekega lepega dne izpoveduje ljubezensko zgodbo dekleta, ki jo v življenju zaznamuje ločitev od ljubljene ter upanje na njegovo vrnitev. Pesem se pojavi tudi kot osnovna pesem v igrano-animiranem filmu Plavček.

ponedeljek, 5. november 2018 ob 08:14

Na območju občine Razkrižje poteka sanacija in čiščenje korita reke Ščavnice

V sredini oktobra, je podjetje Pomgrad VGP začelo dela na sanaciji in čiščenju korita reke Ščavnice na območju občine Razkrižje, od Razkrižja, Veščice in do Pristave. Z izkopanim materialom so se povišali nasipi, tam, kjer je to bilo potrebno.

nedelja, 4. november 2018 ob 19:301

Kako je z erotiko v Prlekiji, bodo premierno predstavili ljutomerski gledališčniki

Podobno kot vsako leto vsaj dvakrat, ko navdušijo s svojimi gledališkimi predstavami, večinoma komedijami, je Gledališka skupina KD Ivan Kaučič Ljutomer, tudi letos pripravili enkraten izdelek. Spet gre za komedijo, ki bo gotovo navduševala publiko, in sicer je to avtorsko delo srbskega dramatika in scenarista Radeta Vukotića, erotično komedijo: Menjajva ženi, v režiji neutrudnega Srečka Centriha. Gledališka skupina KD Ivan Kaučič Ljutomer bo premiero in ponovitev premiere omenjene ...

nedelja, 4. november 2018 ob 17:43

Uspešen dvodnevni lov s sokoli

Na dvorišču gradu Beltinci, v beltinskem parku, so se na svečanem XI. lovu s sokoli v Pomurju zbrali na dvodnevnem lovu in druženju sokolarji s svojimi pticami ujedami, ki so prav vzgojene za ulov divjih živali v naravi, kot so fazani, jerebice, zajci in druge manjše pernate živali. Svečano odprtje XI. lova s sokoli so pripravili Zavod turizem in kulturo Beltinci, Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed in Sokolarsko društvo Pomurja.

nedelja, 4. november 2018 ob 17:30

Gornja Radgona bo dobila 21 novih stanovanj

Mesto Gornja Radgona gotovo sodi med tista slovenska mesta, kjer stanovanj, v primerjavi z neprofitnimi-najemniškimi, za trg ne primanjkuje. Poleg "Mozaika" na Kocljevi ulici ter dveh velikih stanovanjskih blokov na Tratah, tik ob domu starejših obačnov, sedaj nastaja še en novi stanovanjski blok. Ta je lociran streljaj iz središča mesta, na Mariborski cesti (med Mülerjem in Husarjem), ki je tudi del regionalke Gornja Radgona - Spodnji Ivanjci - Ptuj.

nedelja, 4. november 2018 ob 14:01

Gasilec in krvodajalec v eni osebi

Gotovo so redki aktivisti na različnih področjih prostovoljstva in tudi drugi ljudje v Gornji Radgoni in tudi širše, ki ne bi poznali Janka Auguština iz vinorodnih Polic nad Gornjo Radgono. Praktično od malih nog je dejaven na mnogih področjih, zlasti v gasilstvu, rdečemu križu, krvodajalstvu ipd. In to so zaznali tudi znanci in drugi aktivisti, ki so ga ob letošnjem, 23. občinskem prazniku občine Gornja Radgona predlagali za občinsko priznanje. To sta občinska komisija za priznanja ...

nedelja, 4. november 2018 ob 09:13

Odbojkarji Radencev se ne dajo kar tako

V Veliki športni dvorani v Radencih je domača ekipa Odbojkarskega kluba Radenci v soboto, 3. novembra zvečer, gostila ekipo Odbojkarskega kluba Hoče II v 4. krogu 3. državne odbojkarske lige Slovenije, moški - vzhod. Tekmo je sodila sodniška trojka v sestavi: Žan Stajnko iz Ljutomera (prvi sodnik), Robert Gruškovnjak iz Beltincev (drugi sodnik) in Tjaša Kontrec iz Lendave (pri zapisniku).

nedelja, 4. november 2018 ob 08:49

Moje korenine

Prihajam iz vzhoda Ukrajine, ki je zdaj »nikogaršnja zemlja«. Priznava jo kot republiko samo mednarodno nepriznana Južna Osetija.Živela sem v Lugansku, mestu z naseljem kot dve Ljubljani in v katerem so se nahajale štiri univerze. Zdaj tam živi samo nekaj tisoč ljudi, ki niso želeli sprejeti novega ukrajinskega predsednika in na novo napisane zgodovine... Ljudi, ki niso želeli po novem govoriti ukrajinsko in spremeniti svojega mišljenja... Za Ukrajino so postali teroristi... ...

nedelja, 4. november 2018 ob 08:342

Na združeni gasilski vaji v Vitomarcih sodelovalo sedem prostovoljnih gasilskih društev

V nedeljo, 28. oktobra, sta PGD in Gasilska zveza Vitomarci pripravila združeno gasilsko vajo, ki jo organizirajo ob mesecu požarne varnosti. Letošnjo vajo so organizirali pri Lovskem domu v Vitomarcih, sodelovalo pa je sedem PGD: Vitomarci, Destrnik, Cerkvenjak, Biš, Sovjak, Gabrnik in Grabšinski Breg.

sobota, 3. november 2018 ob 19:50