Neznanec s pištolo oropal pošto, ga prepoznate?

V torek, 6. novembra, okoli 14. ure so policisti bili obveščeni o ropu pošte na Tržaški cesti v Mariboru. Na kraj je bilo takoj napotenih več policistov in kriminalistov. Z zbiranjem obvestil in ogledom, ki še poteka, so do sedaj ugotovili, da je neznani storilec vstopil v prostore pošte in s pištolo v roki, zahteval da naj mu izročijo denar. Po dejanju je pobegnil neznano kam. Vsota odnesenega denarja zaenkrat še ni točno znana.Pri izvršitvi dejanja ni bil nihče poškodovan.

torek, 6. november 2018 ob 16:20

Iz kontejnerja na delovišču ukradel za 14 tisoč evrov orodja

V času od 2. do 5. novembra, je neznani storilec vlomil v kontejner na delovišču v Lenartu. Vlomil je tako, da je na vzvod odprl vrata kontejnerja in iz notranjosti odtujil delovni stroje Hilti - pištola, dva kompleta vijačnika, dva zabijalnika za beton Hilti z dvema baterijama, merilnik s stojalom, udarno kladivo, dve motorni žagi, kotno brusilko, motorno žago za beton in drugo orodje.Prav tako je poskušal vlomiti v še en kontejner, kar pa mu ni uspelo. Skupna materialna škoda znaša ...

torek, 6. november 2018 ob 10:20

V trčenju tovornega in osebnega vozila poškodovana voznica

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč, šest kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih in povoženje divjadi.V obravnavanih prometnih nesrečah je v štirih nastala le materialna škoda v prometni nesreči v Lomanošah pa je med trčenjem tovornega avtomobila in osebnega avtomobila voznica slednjega utrpela lahko telesno poškodbo.

torek, 6. november 2018 ob 09:10

Lovil je ščuko, na suho pa potegnil tolstolobika velikana

Lepo novembrsko vreme, ko vsaj ko gre za skrajni severovzhod države, ni niti poštenega dežja, da o snegu sploh ne govorimo, se na obrežjih rek, jezer, gramoznic in drugih ribnikov, še vedno "zadržujejo" tudi strastni ribiči. In čeprav je "uradna" sezona ribolova že zdavnaj zaključena, saj zlasti trofejne velike ribe počivajo, se tudi sedaj najde kakšna velikanka, ki se ujeme na trnek, ali pa jo slednji zahakla. In prav to se je zgodilo tudi enemu, po stažu enemu najstarejših ribič ...

torek, 6. november 2018 ob 08:40

»Mali bralček« v knjižnici Gornja Radgona

V Javnem zavodu Knjižnica Gornja Radgona so se v ponedeljek, 5. novembra dopoldne, oglasili triletniki in štiriletniki Vrtca Manka Golarja iz Gornje Radgone, ki sta jih spremljali vzgojiteljici Petra in Marija.

torek, 6. november 2018 ob 07:49

Gasilci reševali psa iz jame in vozilo iz potoka

V ponedeljek, 5. novembra, ob 13.22 je v naselju Hrastovec v občini Lenart pes padel v večjo jamo v gozdu. Gasilci PGD Lenart so psa rešili in jamo začasno zavarovali. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.Ob 15.18 pa so v Grabonošu, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, gasilci PGD Gornja Radgona pomagali delavcem AMZS dvigniti osebno vozilo iz potoka in odklopili akumulator vozila.

ponedeljek, 5. november 2018 ob 20:39

Dobil je grad, sedaj hoče še mesto in občino

Za mnoge kontroverzni Milan Herzog je dejansko posebnež, ki bi mu lahko pripisali tisto znano: "ponudiš mu prst, hotel bi celo roko". Že po osamosvojitvi Slovenije, leta 1991 je namreč dobil, pravzaprav za več desetletij najel, takrat propadajoči radgonski grad, sedaj pa bi rad še celotno mesto in tudi radgonsko občino. A kot sam pravi, v pozitivnem smislu, sej si želi, da bi podobno kot z gradom, naredil tudi z mestom in občino. "Držal sem besedo. In tako kot sem iz ruševine (gradu) ...

ponedeljek, 5. november 2018 ob 19:261

V Prlekiji odkrili ukradeno vozilo, ki ga je vozil mladoletnik

V soboto, 3. novembra, ob 9.35 uri sta se na osebni izstop, na Mednarodni mejni prehod Središče ob Dravi, z osebnim avtomobilom znamke Audi A-6, črne barve, nemških reg. oznak, pripeljala 17-letna državljana Nemčije. Pri preverjanju vozila preko evidenc policije je bilo ugotovljeno, da obstaja za omenjeno vozilo razpis iskanja, saj je bilo vozilo 30. 10. 2018, ukradeno v Nemčiji.

ponedeljek, 5. november 2018 ob 15:32

David Žibrat potrdil odlično formo pred prihajajočim evropskim prvenstvom

V soboto, 3. novembra, je v Zagorju ob Savi potekal tradicionalni mednarodni, že 35. turnir v Kickboxingu imenovan Slovenia Open, ki velja za največjega v Sloveniji in enega najstarejših v Evropi. Udeležilo se ga je 462 tekmovalcev in tekmovalk iz 62 klubov in 7 držav. Za Kickboxing klub Pomurje sta nastopila David Lukman in David Žibrat.

ponedeljek, 5. november 2018 ob 13:16

ŠD Lordi Ivanjkovci dobili jesenski del Pomurske asfaltne lige

V soboto, 3. novembra, so potekale zadnje tekme 10. krog v jesenskem delu Pomurske Asfaltne lige 2018/2019. Na igrišču pri Mali Nedelji sta se pomerili vodilni ekipi v ligi, ŠD Lordi Ivanjkovci in ŠD Krim Mala Nedelja. Zmagala je ekipa ŠD Lordi Ivanjkovci z rezultatom 4:2. Z zmago so se uvrstili na 1. mesto, ekipa ŠD Krim Mala Nedelja pa je zdrsnila iz 2. na 3. mesto lige.

ponedeljek, 5. november 2018 ob 08:31