Neznanec ji je zastrupil psa

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v četrtek, 8. novembra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 08.00 so sprejeli prijavo, da naj bi neznani storilec oškodovanki doma iz območja občine Središče ob Dravi, zastrupil psa. Zadevo so obravnavali kot kaznivo dejanje in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

petek, 9. november 2018 ob 08:29

Nova razstava v Knjižnici Gornja Radgona

Društvo upokojencev Gornja Radgona, ki ga kot predsednica vodi Inge Ivanek, je pripravilo razstavo likovnih izdelkov svojih članic in članov. Otvoritev razstave je potekala v torek, 6. novembra popoldne, v prostorih Javnega zavoda Knjižnica Gornja Radgona.

petek, 9. november 2018 ob 07:52

Letos rože cvetijo še v novembru

V primerjavi z nekdanjimi časi, ko je za praznik vseh svetih, 1. novembra, že zapadel velik sneg, tudi zelo mrzlo je bilo, nas je letošnja jesen obdarila z lepimi in sorazmerno toplimi dnevi. Tega so veseli kmetje, da lahko z najmanj napora obdelajo polja, tudi kuriti ni potrebo preveč, da bi se ogreli. Tople jeseni pa so veseli tudi ljubitelji balkonskega cvetja, ki kljub pozni jeseni še vedno krasi njihove hiše.

petek, 9. november 2018 ob 07:43

Bibliografija mag. Franca Kuzmiča 1952 - 2018

Izšla je »Bibliografija mag. Franca Kuzmiča 1952 - 2018«, ki so jo ob finančni pomoči Mestne občine Murska Sobota skupaj pripravili Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija (UŠF) s Petanjcev, Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota ter Pokrajinski muzej Murska Sobota. Javnosti, ob prisotnosti številnega občinstva, so jo predstavili 7. novembra zvečer v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota.

četrtek, 8. november 2018 ob 20:19

Ob Cankarjevem letu, Kulturno društvo Cven

Ob 100. obletnici smrti Ivana Cankarja, velikega domoljuba, pisatelja, esejista in politika, se pod okriljem Ministrstva za kulturo in Vlade Republike Slovenije, poklanjamo na naših tleh s Cankarjevim letom.

četrtek, 8. november 2018 ob 19:03

Kandidatka za županjo občine Ljutomer Olga Karba vabi krajane KS Železne Dveri in KS Stročja vas na srečanje

Spoštovane občanke in občani KS Železne Dveri, pred nami je priložnost, da uredimo ceste in izvedemo druge naloge. Nekatere smo že načrtovali skupaj.Vabim vas, da se srečamo v PETEK, 9. 11. ob 15.30 uri v gasilskem domu v Radomerju. In se pogovorimo o konkretnih zavezah za naslednja leta. Realnih in izvedljivih.

četrtek, 8. november 2018 ob 18:55

Županski kandidati so se soočili na temo mladih

Mladinski svet Ljutomer (MSL), ki v času pred lokalnimi volitvami v sklopu projekta Partycipiraj izvaja aktivnosti, namenjene ozaveščanju mladih o aktivnem državljanstvu in aktivni participaciji v družbenem okolju, je v sklopu tega pripravil soočenje županskih kandidatov, ki je bilo namenjeno pogovoru z mladimi o mladih in mladinski problematiki v lokalnem okolju.

četrtek, 8. november 2018 ob 18:03

Kandidatka za županjo občine Ljutomer Olga Karba vabi krajane KS Radoslavci in KS Mala Nedelja na srečanje

Spoštovane občanke in občani KS Radoslavci, pred nami je priložnost, da uredimo manjkajoče ceste in izvedemo druge naloge. Nekatere smo že načrtovali skupaj.Vabim vas, da se srečamo v ČETRTEK, 8. 11. ob 15.30 uri v gasilskem domu v Radoslavcih. In se pogovorimo o konkretnih zavezah za naslednja leta. Realnih in izvedljivih.

četrtek, 8. november 2018 ob 10:47

Obujanje starih običajev

V starejši skupini otrok starih 4-6 let z vzgojiteljicama Matejko in Cvetko, iz vrtca Stročja vas, smo se letos odločili obuditi vse tiste stare običaje in dogajanja, ki so bila nekoč. Z dogajanjem v gozdu, kot so skrivalnice, lovljenje, plezanje, spuščanje po naravnem »toboganu«, guganje, smo se že seznanili. Tudi pravo prleško brotvo s prešanjem smo že imeli. Naslednji izziv je bil spravilo koruze.

četrtek, 8. november 2018 ob 09:11

Osemdesetletni Mariji Fekonja ne bo več zatekalo

Vedno vesela in nasmejana Marija Fekonja z vinorodnih hribčkov v Zbigovcih 23 nad Gornjo Radgono, ki bo v začetku januarja napolnila častitljivih 80 let, je sedaj še bolj vesela in zadovoljna. Dobri ljudje so ji namreč pomagali popraviti streho na njeni več kot 150 let stari hiši, nekdanji vinogradniški zidanici, tako da ji več ne bo zatekalo ter dodatno uničevalo sten in pohištva. Sama sicer nikoli ni tarnala in po raznih ustanovah "fehtarila", čeprav živi le od kakšnih 300 evrov ...

četrtek, 8. november 2018 ob 07:421