V Ljutomeru se je odvijal 1. Prlekija open turnir v pikadu

V soboto, 10. novembra, se je v Ljutomeru, v športni dvorani ŠIC, odvijal 1. Prlekija open turnir v pikadu. V sodelovanju z Občino Ljutomer, Športno Zvezo Ljutomer, ŠIC BAR iz Ljutomera je tekmovanje organiziralo športno društvo Strelec Grlava.Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz 23 različnih slovenskih klubov. Tako je skupaj nastopilo 60 članov, 24 članic in 8 mlajših mladincev, ki so tekmovali za izbor v mladinsko reprezentanco Slovenije za naslednje leto.

nedelja, 11. november 2018 ob 10:46

V Ljutomeru kradli dele z gradbenih strojev

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče z materialno škodo ter eno prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba lažje telesno poškodovala. Poleg tega je bilo obravnavanih šest kaznivih dejanj, sedem kršitev javnega reda in miru in šest primerov povoženja dvijadi. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov sta bila pridržana dva voznika osebnih avtomobilov, enemu vozniku pa je bilo vozilo zaseženo.

nedelja, 11. november 2018 ob 10:29

Martinovanje pri Svetem Tomažu

V soboto, 10. novembra, je Turistično društvo Sveti Tomaž v centru Tomaža pripravilo tradicionalno "Martinovo po Tomaževsko". Martinovanje se je pričelo ob 10. uri z nastopom Harmonikarskega orkestra glasbene šole Munda iz Dornave. Potem se je pričel uradni krst mošta in blagoslov vina, ki ga je opravil farni župnik Tomislav Roškarič.

nedelja, 11. november 2018 ob 10:19

Kako se je vse začelo?

Kako se je začelo? V Ljutomeru - ženska odbojka, mislim. Bila je povprečna ekipa, ko so se združile igralke iz Cvena in Ljutomera. Na lestvici bi bila ekipa približno na 50. mestu v Sloveniji. Kako se je zgodilo, da je v treh letih ekipa prišla med najboljše v Sloveniji in samo pomanjkanje denarja ji je onemogočilo, da bi igrala v evropskem pokalu?

nedelja, 11. november 2018 ob 09:152

Kako bi županski kandidati poživili in popestrili mestno jedro?

Pred lokalnimi volitvami, ki se nezadržno bližajo, smo kandidatom za župana oz. županjo v Občini Ljutomer zastavili pet vprašanj, ki se nanašajo na družabno življenje, mlade, gospodarstvo, turizem in okolje v občini.Prvo vprašanje se je glasilo:Kako bi lahko bolj poživili in popestrili dogajanje v centru mesta, predvsem na Glavnem trgu v Ljutomeru? Kakšno vlogo bi pri tem lahko imel ljutomerski hotel oz. kakšne rešitve vidite glede ponovne vzpostavitve obratovanja hotela?

nedelja, 11. november 2018 ob 08:153

Osebno vozilo končalo na dvorišču stanovanjske hiše

V nedeljo, 11. novembra, ob 3.28 je v kraju Stara Nova vas, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo, ena oseba se je pri tem poškodovala. Vozilo je najverjetneje zaradi neprilagojene hitrosti zletelo s ceste in pristalo na strehi na dvorišču stanovanjske hiše.

nedelja, 11. november 2018 ob 07:361

V Ljutomeru pospravili klopotec in krstili mošt

V soboto, 10. novembra, je na Glavnem trgu v Ljutomeru bilo veselo od 10. ure naprej z ansamblom Opoj, ob dobrotah z Martinove tržnice in ob pospravljanju klopotca.Društvo Vagant je opravilo krst mošta, po 15. uri pa je sledilo tekmovanje v kuhanju kisle juhe, ki jo je kuhalo šest ekip.

sobota, 10. november 2018 ob 23:502

Začela se je gradnja novega mostu na potoku Turja v Drakovcih

Delavci Nograda so v tem tednu pričeli z gradnjo mostu v Drakovcih, enega od dveh mostov na potoku Turja, ki ju je podrla vodna ujma v mesecu septembru. Doslej so iz struge odstranili ostanke mostu, sedaj pa pripravljajo strugo in brežine za začetek gradbenih del.

sobota, 10. november 2018 ob 20:37

Ormoško Martinovanje že v petek privabilo številne obiskovalce

V petek, 9. novembra, je v Ormožu potekalo že 26. tradicionalno Martinovanje, ki je znova privabilo množico ljudi tako iz Ormoža kot iz okolice. Organizatorji so znova poskrbeli za pester program, med katerim ni manjkalo degustacij vin in potic, slovesnosti in druženja ob dobri družbi.

sobota, 10. november 2018 ob 10:05

Iz stanovanjske hiše ukradel kar za 100 tisoč evrov nakita

V petek, 9. novembra, so delavci SKP PU Maribor obravnavali veliko tatvino. Neznani storilec je v četrtek, 8. novembra, med 8.30 in 13.30 uro, pristopil do balkonskih vrat na terasi stanovanjske hiše v okolici Maribora, kjer je s silo telesa oz. s potiskom terasnih vrat navznoter le-ta odprl in si na ta način omogočil vstop v notranjost stanovanja.

sobota, 10. november 2018 ob 09:25