Metle in suho sadje najbolj iskano blago na Leopoldovem sejmu

Enako kot že več kot 300 krat doslej so tudi letos na dan sv. Leopolda, so v mestu sejmov in penine Gornji Radgoni, pripravili tradicionalni »Leopoldov sejem«. Gre za tradicionalno sejemsko prireditev, ki z redkimi izjemami (kuga, vojne...) poteka neprekinjeno že od leta 1700 in to na območju celotne Radgone, ki je nekoč bila enotna, v zadnjih sto letih pa na obeh bregovih reke Mure, v dveh prijateljskih mestih, v dveh prijateljskih državah - v Gornji Radgoni in v avstrijski Radgoni ...

četrtek, 15. november 2018 ob 19:38

Voznik začetnik prehiter skozi naselje

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v torek, 13. novembra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 7:30 uri so bili na kraju kaznivega dejanja vloma v gospodarski objekt izven naselja Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom noči vlomil v kontejner ter odtujil orodje. Sledi zbiranje obvestil.

četrtek, 15. november 2018 ob 18:01

Na območju Ljutomera obravnavali tatvino goriva, tatvino denarja in grožnjo

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče v katerih se je ena udeleženka lahko telesno poškodovala, trinajst kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, in sedem primerov povoženj divjadi.

četrtek, 15. november 2018 ob 17:42

V Lenartu bodo ponovno gostili številna domača in tuja glasbena imena

V soboto, 24. novembra ob 19. uri se bo v športni dvorani Lenart ponovno odvijal spektakel, saj bo potekalo koncertno snemanje »Moč glasbe nas združuje«. Prireditve Moč glasbe nas združuje so med najbolj obiskanimi prireditvami v Slovenskih goricah, kjer gostijo velika domača in tuja glasbena imena.

četrtek, 15. november 2018 ob 17:02

Radenci: Martinov pokal že osemnajstič

Na še edinem štiristeznem avtomatskem kegljišču v Pomurju, ki ga v Radencih upravlja Kegljaški klub Radenska, je v sredo, 14. novembra, potekalo tradicionalno tekmovanje upokojenk in upokojencev Pomurja za Martinov pokal. Organizator tekmovanja je bilo Društvo upokojencev Lendava (športni referent Zlatko Kuk), sodelovale pa so štiri ekipe: Društva upokojencev Lendava, Društva upokojencev Gornja Radgona ter dve ekipi Društva upokojencev Radenci.

četrtek, 15. november 2018 ob 14:05

20 let predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer

20. obletnico srednješolskega strokovnega programa predšolska vzgoja na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) so obeležili s strokovnim simpozijem, katerega naslov je bil Sodobni izzivi in priložnosti za predšolsko vzgojo otrok v vrtcih. Celodnevno dogajanje je na enem mestu zbralo in povezalo vzgojitelje predšolskih otrok iz pomurskega prostora, srednješolske učitelje, ki poučujejo bodoče vzgojitelje, njihove ravnatelje in pristojne s Centra RS za poklicno izobraževanje (CPI), ...

četrtek, 15. november 2018 ob 12:27

Dijaki predšolske vzgoje na praktičnem usposabljanju v Nemčiji in Angliji

Oktobra je 20 dijakov predšolske vzgoje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) s spremljevalci odpotovalo na 14-dnevno praktično usposabljanje v nemške ali angleške vrtce. V avtentičnem okolju so nabirali izkušnje na poklicnem področju, obenem pa spoznavali kulturo gostiteljev.

četrtek, 15. november 2018 ob 10:03

Kako bi županski kandidati izboljšali turizem v občini in turistični položaj Jeruzalema?

Pred lokalnimi volitvami, ki bodo 18. novembra, smo kandidatom za župana oz. županjo v Občini Ljutomer zastavili pet vprašanj, ki se nanašajo na družabno življenje, mlade, gospodarstvo, turizem in okolje v občini.Četrto vprašanje se je glasilo:Kako bi na turističnem zemljevidu še bolj izpostavili Jeruzalem in kakšne rešitve vidite za večjo vključenost dvorca Jeruzalem v ponudbo? Kje vidite še neizkoriščen potencial Jeruzalema in kaj bi se v smislu turizma lahko v občini še bolje ...

četrtek, 15. november 2018 ob 09:29

Kandidatka za županjo občine Ljutomer Olga Karba vabi krajane na Sp. Kamenščak in v Ljutomer

Spoštovane občanke in občani KS Ljutomer, pred nami je priložnost, da nadaljujemo z urejanjem vodovodnega omrežja, naredimo prizidek k vrtcu, obnovimo igrišča pri osnovni šoli, ozelenimo Glavni trg in izvedemo druge naloge. Nekatere smo že načrtovali skupaj.Vabim vas, da se srečamo v ČETRTEK 15.11. ob 15.30 v gasilskem domu na Sp. Kamenščaku in ob 18. uri v prostorih podjetniškega inkubatorja, Prešernova 2 v Ljutomeru. In se pogovorimo o konkretnih zavezah za naslednja leta. Realnih ...

četrtek, 15. november 2018 ob 08:34

Martinovanje na Polenšaku ob peki gibanice

Turistično Društvo Polenšak je v nedeljo, 11. novembra, pripravilo tradicionalno Martinovaje s krstom mošta in peko Polenskih gibanic. TD Polenšak Martinovaje prireja že več kot 10 let, s peko in prodajo Polenskih gibanic pa so pričeli pred petimi leti in to na vsako Martinovo nedeljo.

četrtek, 15. november 2018 ob 08:15