Ali imaš srce, ali ga nimaš…

Albert Einstein je rekel, da »Ustvarjalni duh je pomembnejši od znanja«.  Če dovolimo otrokom, da razvijajo svoje potenciale in jih pri tem spodbujamo, bomo potem zelo ponosni, kaj vse lahko dosežejo. Zakaj se na večini šol dogaja ravno obratno? Zakaj se učenci upirajo učiteljem in ne želijo osvojiti tako pomembnega znanja? Z možgani teh otrok ni nič narobe. Narobe je to, da jih učitelji poskušajo prisiliti, da počnejo nekaj, česar ne želijo početi, dokler učitelji ...

nedelja, 18. november 2018 ob 08:11

Ansambel Opoj navdušil polno ljutomersko dvorano ob svoji 5. obletnici

Ansambel Opoj je svojih 5 let obstoja obeležil z velikim samostojnim koncertom z gosti, ki so ga poimenovali  Opojen večer. Koncert je bil v petek, 16. novembra, v dvorani ŠIC Ljutomer, ki je bila polna. Ansambel je obletnico obeležil tudi z izdajo prvega CD-ja.

sobota, 17. november 2018 ob 20:462

Dobrodelni koncert ob dvajsetletnici Župnijske karitas Sv. Jurij ob Ščavnici

Župnijska karitas Sveti Jurij ob Ščavnici je ob praznovanju 20-letnice delovanja, v petek, 16. novembra v KUS, pripravila dobrodelni koncert z naslovom Rast mladosti iz korenin modrosti.

sobota, 17. november 2018 ob 19:21

Pri Sv. Juriju ob Ščavnici nastaja Center ponovne uporabe

Pri Sv. Juriju ob Ščavnici končujejo prenovo nekdanjih garaž, v katerih bo občina zagotovila prostore za Center ponovne uporabe, ki bo deloval v okviru CEROP-a Puconci. V centru bo potekalo zbiranje odpadne električne in elektronske opreme. Proizvodnjo bo organiziralo socialno podjetje Mensana, ki bo zaposlovalo delovne invalide z območja občine Sv. Jurij ob Ščavnici, kateri zaradi invalidnosti ne morejo konkurirati na trgu dela, plačani pa bodo iz socialnih programov države.

sobota, 17. november 2018 ob 18:46

Štajerski Brendi znova čestita

Štajerski Brendi se po dveh mesecih premora predstavlja z novo skladbo z naslovom »Na vsaj 100 let«. Glasbo in besedilo je tokrat ustvaril sam, pri besedilu mu je na pomoč priskočil glasbeni sodelavec Jože Vučko, ki je prispeval tudi aranžma.

sobota, 17. november 2018 ob 10:09

Vrtci in šole v znamenju tradicionalnega zajtrka

Podobno kot po skoraj vseh vrtcih in šolah po Sloveniji, je tudi v Vrtcu Manka Golarja v Gornji Radgoni potekal tradicionalni slovenski zajtrk. Ob tej priložnosti so otroci, skupaj z vzgojiteljicama, Sabino Steyer Debeljak in Dolores Martinec, za vrstnike in goste pripravili tudi priložnostni kulturni program, v katerem so v ospredju bile pridne čebelice in vse kar sodi k dobremu domačemu zajtrku. Prisotne so še pred domačim zajtrkom: kruh, med, maslo, mleko, jabolka..., pozdravili ravnateljica ...

sobota, 17. november 2018 ob 09:37

Ko zapojejo ljudske pevke in njihovi gostje...

V lepi dvorani Kulturnega doma v Apačah je potekal odmeven koncert ljudskih pevk Apače z Vilijem, katerega so s svojimi nastopi popestrili še nekateri nastopajoči. Koncert, ki ga je v prijetnem tonu vodila Severin Sobočan, se je začel s pozdravnim nagovorom apaškega župana Franca Pžmohta, ki je pohvalil skupino Ljudskih pevk Apače z Vilijem, kateri s svojimi nastopi ohranjajo ljudsko petje obenem pa pestrijo kulturno življenje v občini Apače in širše. Ob tem je spregovoril tudi o ...

petek, 16. november 2018 ob 21:47

Medena kraljica in čebelarja na obisku v vrtcu in osnovni šoli Mala Nedelja

Tradicionalni slovenski zajtrk in dan slovenske hrane, 16.11.2018, so v vrtcu in osnovni šoli Mala Nedelja popestrili prav posebni gostje.

petek, 16. november 2018 ob 20:30

Novembrski seniorski večer z vinsko kraljico

Tretji četrtek v mesecu novembru je bil štiri dni po godovanju svetega Martina, zavetnika dobrodelnosti, vinogradništva in domačih živali. In na vsak tretji četrtek v mesecu že osmo leto organizirajo v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, družabno prireditev »seniorski večer«. Ker še ni bilo veliko dni od Martinovanja, ko se je po slovenski deželi krstilo vinski mošt v vino, so v svojo sredo, v DOSOR-jevo kavarnico Traminček, povabili vinsko kraljico.

petek, 16. november 2018 ob 20:15

Čebelice, čebelice, moje ste prijateljice

V tednu, ki je za nami smo otrokom predstavili čebele, pomen čebel, čebeljih pridelkov, pomen zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomen in prednosti lokalno pridelanih živil slovenskega izvora.

petek, 16. november 2018 ob 17:12