Dejan Karba v drugi krog s podporo občinskih NSi in SDS?

Pred drugim krogom županskih volitev v Občini Ljutomer se že krešejo mnenja. Znano je, da so štirje protikandidati aktualni županji, Dejan Karba, Andrej Vršič, Gregor Žižek in Maksimiljan Gošnjak že pred prvim krogom bolj kot ne, nastopali skupaj in proti aktualni županji, kar so tudi poudarjali na vseh srečanjih in soočenjih. Jasno je tudi bilo, da bodo v primeru drugega kroga, podprli eden drugega.

torek, 20. november 2018 ob 17:4811

52-letniku zasegli 2,5 kg konoplje

Policisti PP Murska Sobota so v ponedeljek, 19. novembra, na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 52-letnem občanu iz območja UE Murska Sobota. Med preiskavo je bilo najdeno in zaseženo okrog 2,5 kg zeleno rjavih rastlin, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo - konopljo. Vrednost takšne količine prepovedane druge je okrog 10.000 evrov.

torek, 20. november 2018 ob 14:08

Kdo nas bo naslednja štiri leta zastopal v Občinskem svetu?

Volitve so za nami, v Občini Ljutomer čakamo le še drugi krog županskih volitev, kjer bo jasno, kdo bo naslednja štiri leta župan oz. županja. Znani pa so člani Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki nas bodo zastopali naslednja štiri leta. Objavljamo neuradni seznam imen. Prišlo še bo sicer do sprememb, saj sta tako Dejan Karba kot mag. Olga Karba bila izvoljena v svet, oba pa še imata tudi možnost za župansko funkcijo, prav tako je možnost sprememb še zaradi upoštevanja preferen ...

torek, 20. november 2018 ob 12:461

Oba povzročitelja ponedeljkovih prometnih nesreč vozila pod vplivom alkohola

V ponedeljek, 19. novembra, okrog 16.38 uri se je na relaciji Bratonci - Dokležovje zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov, o čemer smo že poročali. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila na ravnem delu ceste zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del pred seboj vozečega osebnega avtomobila.

torek, 20. november 2018 ob 12:05

Daniella Kosi je postala jubilejna Vinska kraljica DV Mala Nedelja Martina X

V dvajsetem letu delovanja, so v Društvu vinogradnikov Mala Nedelja okronali 10. Vinsko kraljico društva Martino X. Čast in odgovornost nošenja lente in krone v naslednjih dveh letih, je prevzela 21-letna študentka vinogradništva in vinarstva na mariborski Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Daniella Kosi iz Ženika v občini Sv. Jurij ob Ščavnici. Slovesnost kronanja Martine X, se je odvila v okviru vsakoletnega martinovanja, katerega malonedeljski vinogradniki tradicionalno ...

torek, 20. november 2018 ob 10:43

Iz prleških gozdov kradli drevesa

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali sedem prometnih nesreč. Pri tem so se tri končale z lažjimi telesnimi poškodbami. V ostalih štirih je nastala samo materialna škoda. Obravnavani sta bili še dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru in sedem primerov povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih šest kaznivih dejanj in ena kršitev javnega reda.

torek, 20. november 2018 ob 10:43

Otroci za varnost v prometu

V začetku šolskega leta je Nacionalni inštitut za javno zdravje pripravil natečaj za osnovne šole in vrtce na temo alkohola in prometa. Akcija »Otroci za varnost v prometu« poteka v mesecu novembru, mesecu preprečevanja odvisnosti. Z učenci 4. razreda OŠ Stročja vas smo z veseljem sprejeli izziv in se prijavili na natečaj.

torek, 20. november 2018 ob 08:20

Kužno znamenje v Šalincih dobilo brhki spremljevalki

Volilna nedelja in na poti do volišča se s fotoaparatom ustavim ob preseljenem znamenju, da preverim, če se kaj dogaja. Okolica kužnega znamenja na novi lokaciji je lepo poravnana in pripravljena na pomladno zatravitev, njiva za njim, kjer je še nedavno kraljevalo znamenje v senci velikih dreves, pa je bila lepo poravnana in pripravljena za novi pridelek, ki ga ne bo motilo znamenje z mogočnimi drevesi.

torek, 20. november 2018 ob 08:152

Voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se prevrnil na streho

V ponedeljek, 19. novembra, ob 22.17 je pri naselju Lomanoše, občina Gornja Radgona, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se prevrnil na streho. Gasilci PGD Gornja Radgona so iz vozila rešili poškodovanega voznika, nudili pomoč reševalcem, policiji in vlečni službi ter sanirali mesto dogodka.

ponedeljek, 19. november 2018 ob 22:53

Drugi krog PKL postregel z napetimi in zanimivimi tekmami

V drugem krogu Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige smo lahko spremljali tri zanimive tekme: Beltinčani so po napeti končnici in skupno 72 točkah Zvera in Novaka ugnali KD Ljutomer, ŠD Murska Sobota je po štirih napornih četrtinah premagala ŠD Tropicano Bistrico, Lendavčani pa so si v prvem polčasu ustvarili veliko prednost proti KK Ljutomer in tekmo kljub boljšemu drugemu polčasu Prlekov zmagali z varno razliko.

ponedeljek, 19. november 2018 ob 22:44