V Ljutomeru, Ormožu, Radencih, Gornji Radgoni in Apačah bo odločal drugi krog

Lokalne volitve so za nami, vsaj kar se tiče volitev članov občinskih/mestnih svetov in članov v svete četrtnih, krajevnih in vaških skupnosti. Če se osredotočimo na UE Ljutomer, UE Ormož in UE Gornja Radgona, smo v nekaterih občinah dobili nove/stare župane, ponekod je prišlo do menjave, v občinah Ljutomer, Ormož, Radenci, Gornja Radgona in Apače pa bo potreben drugi krog županskih volitev.

ponedeljek, 19. november 2018 ob 08:12

Na območju Ljutomera prijeta tujca, ki sta na nedovoljen način vstopila v našo državo

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, dve kaznivi dejanji, požar, kršitev javnega reda in miru, dve povoženji divjadi in prijeli dva tujca, ki sta na nedovoljen način vstopila v našo državo.

ponedeljek, 19. november 2018 ob 07:45

V Ljutomeru bomo župana oz. županjo dobili v drugem krogu

V Sloveniji je 18. november, bila volilna nedelja, saj so potekale lokalne volitve, kjer so državljani v 212 občinah volili župane, člane občinskih/mestnih svetov in v nekaterih občinah tudi člane v svete četrtnih, krajevnih in vaških skupnosti. Ob 19. uri se je zaprlo okoli 3.200 volišč, na katerih so volivci odločali o novih občinskih vodstvih za prihodnja štiri leta, svoj glas pa je lahko oddalo dobrih 1,7 milijona volilnih upravičencev.

nedelja, 18. november 2018 ob 19:124

Najstarejša vaščanka Babincev praznovala 95. rojstni dan

V nedeljo, 18. novembra, je bilo v Babincih pri Kodeličevih še posebej slovesno in veselo, saj je Otilija Kodelič praznovala 95 let. Je najstarejša vaščanka Babincev in ena izmed najstarejših občank občine Ljutomer. Ob jubileju so se ob njej zbrali najbližji, ki so jo med drugim obdarili s torto, manjkala seveda ni niti pijača in jedača.

nedelja, 18. november 2018 ob 16:52

Nad soseda s sekiro, ta se je branil z otroškim vozičkom...

V soboto, 17. novembra, ob 16.40 so policisti PP Lenart obravnavali kršitev javnega reda in miru v okolici Lenarta, kjer bi naj prišlo do spora med sosedi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta se tega dne 62-letnik iz okolice Lenarta in njegov 59-letni sosed sprla, spor pa se je zaključil z medsebojnimi grožnjami in fizičnim obračunavanjem.

nedelja, 18. november 2018 ob 15:00

V občini Ljutomer do 16. ure 44,94-odstotna volilna udeležba

V Sloveniji v nedeljo, 18. novembra, potekajo lokalne volitve, kjer državljani v 212 občinah volijo župane, člane občinskih/mestnih svetov in v nekaterih občinah tudi člane v svete četrtnih, krajevnih in vaških skupnosti. Odprtih je okoli 3.200 volišč, na katerih bodo volivci odločali o novih občinskih vodstvih za prihodnja štiri leta, svoj glas do zaprtja volišč ob 19. uri pa lahko odda dobrih 1,7 milijona volilnih upravičencev.

nedelja, 18. november 2018 ob 12:36

Inovativno podjetje iz Ljutomera išče sodelavca za delo v proizvodnji

V podjetju Dukin d.o.o. iščejo sodelavca za delo v proizvodnji. Ste strojnik, kovinar ali imate znanje iz podobnega področja in si želite nove zaposlitve? Pridružite se mladi ekipi in sodelujte pri rasti podjetja.ZAPOSLIJO:Sodelavca za delo v proizvodnjiProfil: strojnik, kovinar, mizar,...Vozniški izpit B kategorije.Osnovno poznavanje računalnika.Zaželjene so delovne izkušnjeZahtevana je natančnost, poštenost, iznajdljivost, samostojnost, organiziranost,...Zaposlitev je za polni ...

nedelja, 18. november 2018 ob 08:45

Perpetuum Jazzile z Le slovensko navdušil polno Areno Stožice

Vokalni orkester Perpetuum Jazzile se je včeraj vrnil na največji slovenski glasbeni oder, v polno Areno Stožice in s koncertom Le slovensko navdušil domače občinstvo. V dobrih dveh urah se je 44-članska zasedba, ki zadnjih 15 let poleg domačih osvaja tudi tuje trge, s programom poklonila slovenskemu glasbenemu ustvarjanju. S koncertnim dogodkom Le slovensko se je Perpetuum Jazzile prvič v svoji 35-letni zgodovini, ki jih praznuje prav v letošnjem letu, osredotočil na izključno slovenske ...

nedelja, 18. november 2018 ob 08:38

Odbojkarji Radencev vknjižili novo zmago

V Veliki športni dvorani v Radencih je domača ekipa Odbojkarskega kluba Radenci v soboto, 17. novembra popoldne (pričetek tekme ob 16. uri), gostila ekipo Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad II iz Murske Sobote v 6. krogu 3. državne odbojkarske lige Slovenije, moški - vzhod. Tekmo je sodila sodniška trojka v sestavi: Tomi Špindler iz Ljutomera (prvi sodnik), Žan Stajnko iz Ljutomera (drugi sodnik), Sara Sarjaš Kraner iz Svetega Jurija (pri zapisniku), ob njih pa Robert Gruškovnjak iz Beltincev ...

nedelja, 18. november 2018 ob 08:25

Ali imaš srce, ali ga nimaš…

Albert Einstein je rekel, da »Ustvarjalni duh je pomembnejši od znanja«.  Če dovolimo otrokom, da razvijajo svoje potenciale in jih pri tem spodbujamo, bomo potem zelo ponosni, kaj vse lahko dosežejo. Zakaj se na večini šol dogaja ravno obratno? Zakaj se učenci upirajo učiteljem in ne želijo osvojiti tako pomembnega znanja? Z možgani teh otrok ni nič narobe. Narobe je to, da jih učitelji poskušajo prisiliti, da počnejo nekaj, česar ne želijo početi, dokler učitelji ...

nedelja, 18. november 2018 ob 08:11