Kandidatka za županjo občine Ljutomer Olga Karba vabi krajane v Babince in Pristavo

Spoštovane občanke in občani KS Ljutomer, pred nami je priložnost, da nadaljujemo z urejanjem vodovodnega omrežja, naredimo prizidek k vrtcu, obnovimo igrišča pri osnovni šoli, ozelenimo Glavni trg in izvedemo druge naloge. Nekatere smo že načrtovali skupaj.Vabim vas, da se srečamo v SREDO 14.11. ob 15.30 v vaško gasilskem domu v Babincih. In se pogovorimo o konkretnih zavezah za naslednja leta. Realnih in izvedljivih.

sreda, 14. november 2018 ob 08:12

Odlični rezultati mladih prleških judoistov v Ženavcih

V soboto, 10. nove,bra, so se prleški judoisti udeležili turnirja v Ženavcih (Jennersdorf) v Avstriji, kjer so pokazali zelo dobre borbe in dosegli odlične rezultate:

sreda, 14. november 2018 ob 07:43

Spremstvo zvonov, kot ga še ni bilo...

Negova gotovo še ni doživela tako veličastnega spremstva novih cerkvenih zvonov, kot jih je na dan letošnjega sv. Martina. Iz Gornjih Ivanjcev, skozi Kunovo, Negovo in Trotkovo, so namreč peljali zvonove za cerkev Sv. Benedikta v Benediktu v Slovenskih goricah. Tri zvonove je iz livarne v Passau v Nemčiji, na tovornjaku pripeljal podjetnik Družovec. Zbirališče spremstva je bilo na Turistični kmetiji Pri Alenki na Gornjih Ivanjcih. Zvonove so na poti skozi Negovo spremljali: jahači na ...

torek, 13. november 2018 ob 21:31

Kar 140 jih je nazdravilo mlademu vinu

Vodstvo Društva upokojencev Sveti Jurij ob Ščavnici, v katerega je vključeno okoli 350 članic in članov, za članstvo in goste vsako leto pripravlja martinovanje. In tako je letos bilo veselo in razigrano v Gostilni Maja v Jamni, saj se tega vsakoletnega srečanje in druženja ob Sv. Martinu, članstvo rado udeležuje. Da je temu tako je pokazala udeležba 140 članic in članov društva. Kot gosta sta se srečanja udeležila direktorica občinske uprave Melita Muhič in ravnatelj OŠ Sv. ...

torek, 13. november 2018 ob 18:45

Prihaja 22. Prekmurska gibanica

V štajersko prestolnico ponovno prihaja tradicionalna, letos že 22. Prekmurska gibanica. Odvijala se bo v torek, 4. decembra 2018, v klubu ŠTUK od 23. ure naprej.

torek, 13. november 2018 ob 18:26

Ansambel Opoj bo pet let obstoja obeležil z velikim koncertom in izdajo CD-ja

Ansambel Opoj praznuje 5 let obstoja, kar bodo v petek, 16. novembra, ob 19. uri v dvorani ŠIC Ljutomer, obeležili z izdajo prvega CD-ja in samostojnim koncertom Opojen večer z gosti - Slovenski zvoki, Poskočni muzikanti, Il Divji, Ansambel Štrk, Ansambel Blaža Hutevca, Ansambel Žargon, Prleški kvintet, Ansambel Trubadurji, Mladih 5, Mladi Pomurci in Ansambel Šaljivci. Program bo povezovala Maja Oderlap.

torek, 13. november 2018 ob 17:38

Gospodarski objekt popolnoma zgorel

Policisti Policijske postaje Ormož so v čponedeljek, 12. novembra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 12:32 so v Veliki Nedelji obravnavali kaznivo dejanje goljufije. Po vseh zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na ODT Ptuj.Ob 18.45 so v Veliki Nedelji reševalni ekipi iz Zdravstvenega doma Ormož nudili asistenco, pri hospitalizaciji bolnika.

torek, 13. november 2018 ob 16:47

David Žibrat je pred EP v Mariboru vrhunsko pripravljen

David Žibrat se je minuli vikend od 9. do 11. novembra še zadnjič pripravljal v sklopu reprezentančnih priprav v Olimju in tako potrdil odlično formo, ki jo je gradil vse od poletja. Priprave so potekale v ogranizaciji Kickboxing zveze Slovenija pod budnim očesom vodstva reprezentance in taktirko trenerja Tomaža Barade.

torek, 13. november 2018 ob 13:42

V Murski Soboti že razkrili kakšno bo letos drsališče

Mestna občina Murska Sobota je že predstavila načrte za letošnjo zimo, ko bodo kot leta doslej, za zabavo občanov in občank postavili drsališče. Drsališče bo letos postavljeno na novi lokaciji - v Drevoredu Martina Luthra, ki je bil letos obnovljen.

torek, 13. november 2018 ob 11:56

Kako bi županski kandidati izboljšali položaj mladih v občini?

Pred lokalnimi volitvami, ki bodo 18. novembra, smo kandidatom za župana oz. županjo v Občini Ljutomer zastavili pet vprašanj, ki se nanašajo na družabno življenje, mlade, gospodarstvo, turizem in okolje v občini.Drugo vprašanje se je glasilo:Kako bi v občini Ljutomer še bolje poskrbeli za mlade družine ter nasploh za mladino, da se iz naše občine ne bi izseljevali? Kaj bi jim lahko ponudili, da bi mladi v občini bili bolj aktivni ter da bi se po šolanju v naše kraje tudi raje vrnili ...

torek, 13. november 2018 ob 11:33