Ljutomerska ekipa šesta po zadnjem kolu 1. slovenske judo lige

V zadnjem kolu 1. slovenske judo lige so Ljutomerčani najprej premagali ekipo JK Acron Slovenj Gradec (4:3), potem pa so morali priznati premoč ekipi JK Šiške (2:5). S tem so v skupnem seštevku letos osvojili 6. mesto.Čestitke vsem za nastope.

torek, 13. november 2018 ob 08:10

Kulinarična razstava: »Sadje in sadne dobrote«

Ob vinogradnikih, ki se na Martinovo vsako leto na Kapelskem Vrhu v Občini Radenci veselijo krsta mošta v vino ter spustitve klopotca, se rade izkažejo tudi gospodinje. Zatorej so si lahko obiskovalke in obiskovalci Martinovanja 10.novembra lahko v prostorih Vinogradniškega doma ogledali, nekatere odlične izdelke gospodinj pa tudi poizkusili. Na ogled je namreč bila kulinarična razstava za leto 2018 pod naslovom »Sadje in sadne dobrote«.

torek, 13. november 2018 ob 08:04

V Ljutomeru obravnavali tatvino kolesa in nevarno vožnjo

V preteklih štirindvajsetih urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri prometne nesreče v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala, štiri kaznivaa dejanja, sedem kršitev javnega reda in miru, tri primere povoženja divjadi in dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih.

torek, 13. november 2018 ob 07:46

Kresnice iz Maribora pele v Radencih

Na intenzivnih vajah je Martinov vikend v Radencih preživela oziroma prepela Vokalna skupina Kresnice, ki deluje pod okriljem Kulturno umetniškega društva Kresnik Maribor. Osmerica pevk, zapisali bi lahko ženski oktet, sestavljajo: Irena Cehtl, Rafaela Frangeš, Metka Jauk, Dana Kmetič, Zlatka Rashid, Majda Šoberl, Jasna Zorec ter Marjana Šef kot umetniška vodja skupine, skupina pa je bila ustanovljena leta 1990 v Kremsu pri Dunaju ob priliki srečanja ljudskih pevskih skupin.

ponedeljek, 12. november 2018 ob 23:25

Kandidatka za županjo občine Ljutomer Olga Karba vabi krajane KS Krištanci, Šalinci, Grlava in KS Cven na srečanje

Spoštovane občanke in občani KS Krištanci, Šalinci, Grlava, pred nami je priložnost, da rekonstruiramo vodovod, obnovimo Zadružni dom v Krištancih in izvedemo druge naloge. Nekatere smo že načrtovali skupaj.Vabim vas, da se srečamo v TOREK, 13. 11. ob 15.30 uri v gasilskem domu v Šalincih. In se pogovorimo o konkretnih zavezah za naslednja leta. Realnih in izvedljivih.

ponedeljek, 12. november 2018 ob 23:13

Policisti so ga pod vplivom alkohola v eni noči dvakrat ustavili

V soboto, 10. novembra, ob 1.10 uri sta policista Policijske postaje Gorišnica, v okviru poostrenega nadzora nad psihofizičnim stanjem voznikov, na Ptuju ustavila voznika osebnega avtomobila in mu odredila preizkus z alkotestom. Rezultat preizkusa je bil 0,86 mg/l, zaradi česar sta vozniku prepovedala nadaljnjo vožnjo.

ponedeljek, 12. november 2018 ob 19:32

Prleška godba igra že 20 let

Društvo upokojencev Ljutomer je s svojim, zdaj že tradicionalnim Martinovim koncertom, v petek, 9. novembra naznanilo prihod sv. Martina. Letošnji koncert pa je bil še bolj pomemben, saj njihova sekcija Prleška godba praznuje že 20-letnico delovanja.

ponedeljek, 12. november 2018 ob 19:07

Nazdravili so novemu vinu

Podobno kot marsikje po vinorodnih območjih in tudi drugje po Sloveniji, je tudi v Apačah pri Gornji Radgoni potekalo njihovo, sedaj že tradicionalno, 8. Martinovanje, ki ga je ob pomoči lokalnih turističnih in drugih društev, ter Društva vinogradnikov Radgonsko-Kapelskih goric, pripravila Občina Apače. In čeprav je istočasno v bližnji okolici potekalo kar nekaj tovrstnih prireditev, se je tudi na dvorišču pred osnovno šolo in občinski stavbo v središču Apač, zbralo lepo število ...

ponedeljek, 12. november 2018 ob 17:51

Znani letošnji prejemniki zlatih priznanj na področju ljudskega petja in godenja

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnost JSKD vsako leto organizira po Območnih izpostavah JSKD, po sedmih regijah, srečanja pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž. Letošnji izbor je na podlagi ogledov srečanj pripravila državna selektorica mag. Simona Moličnik.

ponedeljek, 12. november 2018 ob 17:22

Helikopter iz Ljutomera prepeljal obolelo osebo v UKC Maribor

V ponedeljek, 12. novembra, ob 15.17 je v Ljutomeru na hipodromu pristal helikopter Slovenske vojske, ki je v spremstvu ekipe HNMP prepeljal obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj pristanka helikopterja in pomagali reševalcem NMP Ljutomer pri prenosu obolele osebe do helikopterja.

ponedeljek, 12. november 2018 ob 17:04