Varuhinja človekovih pravic je v Ljutomeru bila na voljo občanom občine in okolice

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je z namestnikoma Ivanom Šelihom in Kornelijo Mrzel v sredo, 7. novembra, poslovala v občini Ljutomer. Na pogovore se je prijavilo 28 ljudi, ki so ocenili, da jim lahko institucija Varuh človekovih pravic RS pomaga pri uveljavljanju njihovih pravic v odnosu do državnih organov, organov lokalne skupnosti ali nosilcev javnih pooblastil. Pogovori so potekali v prostorih Mestne hiše.

četrtek, 8. november 2018 ob 07:29

V eksploziji poškodovanih pet oseb, ena huje

V sredo, 7. novembra, ob 15.24 uri je bil OKC PU Maribor obveščen, da je prišlo do eksplozije v stanovanjskem bloku na naslovu Bratov Greifov 18 v Mariboru.

sreda, 7. november 2018 ob 17:01

Športno, glasbeno in dobrodelno obarvana Ftrgatev

V petek, 9. 11. 2018, bo Klub mariborskih študentov znova poskrbel za nepozabno noč s športno-glasbenim dogodkom Ftrgatev. Ftrgan petek bodo odprli v dvorani Štuk, katero bodo spremenili v ulično okolje in svet »skejt« parka. Tukaj se bodo pomerili rolkarji, na samo za njih pripravljenih rampah. Tekmovanje za naziv najboljšega »skejterja« Ftrgatve 2018 obsega nagradni sklad do 1500 €. Imeli pa boste priložnost v živo videti trike znanih »skate« imen ...

sreda, 7. november 2018 ob 16:38

Med najmlajšim in najstarejšim kandidatom za svetnika, 62 let in 2 meseca razlike

Pred lokalnimi volitvami, ki bodo 18. novembra, smo preverili še leta kandidatov, ki kandidirajo za člane in članice Občinskega sveta v Občini Ljutomer. Iz podatkov tako lahko ugotovimo, da je najmlajši kandidat Alen Trstenjak (NSi), ki bo na dan volitev star 20 let, 3 mesece in 10 dni, najstarejši kandidat pa je Bogomil Krajnc (Lista mladih), ki bo na dan volitev star 82 let, 5 mesecev in 10 dni. Med njima je torej razlike 62 let in 2 meseca oz. 746 mesecev ali 22.706 dni.

sreda, 7. november 2018 ob 16:173

Zakonca Jožefa in Mirko Gumilar sta obeležila 65 let skupnega življenja

Čeprav je pri nas kar veliko zlatih, bisernih, smaragdnih in diamantnih zakonskih jubilejev, pa je le redkim dan izjemni zakonski jubilej, ki mu v večini pravijo železna poroka, ponekod pa tudi briljantna. Pred dnevi je namreč minilo šest desetletij in pol, odkar sta si v farni cerkvi Marijinega rojstva na Tišini večno zvestobo v dobrem in slabem ter ljubezen obljubila Jožefa, roj. Žemljič, in Mirko Gumilar, oba z bližnjih Petanjcev. Ob izteku letošnjega oktobra sta 65. obletnico s prilo ...

sreda, 7. november 2018 ob 10:16

Ker je v savno prišel v kopalkah, so ga pretepli

Iz PU Murska Sobota so sporočili, da so minulo soboto bili obveščeni, da je v enem izmed zdravilišč v Pomurju prišlo do pretepa. Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je do pretepa prišlo v savni zdravilišča, ker je 44-letni gost prišel v savno z oblečenimi kopalkami. Vsi, ki so bili v savni, so ga opozarjali, da kopalke v savni niso dovoljene. Zato se je med gosti vnelprepir in kasneje pretep, kjer je bil 44-letni gost poškodovan. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan ...

sreda, 7. november 2018 ob 07:30

Spomini na Trento (Trident, Trient, Trentini)

Na današnji dan (7. november) se lahko spomnimo, da je pred štirimi leti v svojem 83. letu umrl slovenski pesnik, pisatelj in prevajalec Kajetan Kovič iz znamenite četverice s pesniško zbirko »Pesmi štirih« (Ciril Zlobec, Tone Pavček, Janez Menart, Kajetan Kovič). Je pa v minulih dneh v medijih zelo odmeval fašistični in protifašistični pohod v Trstu, ko so v Italiji praznovali konec 1. svetovne vojne, ki je bila pravzaprav njihov poraz. So namreč bili na strani centralnih ...

sreda, 7. november 2018 ob 06:44

Martinovanje v Ljutomeru z ansamblom Opoj, krstom mošta in Tanjo Žagar

To soboto, 10. novembra, bo na osrednjem trgu prleške prestolnice veselo od 10. ure naprej z ansamblom Opoj, ob dobrotah z Martinove tržnice in ob pospravljanju klopotca. Društvo Vagant bo 11 minut čez 11. uro opravilo krst mošta, po 15. uri pa sledi  tekmovanje v kuhanju kisle juhe. Zvečer bo v šotoru še zabava s Tanjo Žagar in skupino Avantura. Vstopnine ne bo.

torek, 6. november 2018 ob 19:12

V DOSOR-ju Martinova tombola

Skupinica prostovoljcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je prevzela organizacijo družabne igre tombola v tem domu. Izvedli so jo (Marija Erveš, Radmila Nešić, Smiljan Homec in spodaj podpisani) v veliki domski restavraciji v torek, 6. novembra dopoldne, ter jo poimenovali »Martinova tombola«. Kajti pred samo izvedbo igre so se spomnili legende o svetem Martinu, zavetniku vinogradništva, ki goduje vsako leto 11. novembra.

torek, 6. november 2018 ob 16:42

V soboto predstavitev pesniške zbirke Jožeta Cuparja

V soboto, 10. novembra, ob 17. uri vabljeni v Mladinski center Prlekije, na predstavitev pesniške zbirke Jožeta Cuparja. Zbirko bosta predstavili Katarina in Alina Cupar.Jože Cupar (1969-2014) oz. Juš, kot smo ga klicali, je bil prleški poet posebne sorte, ki je s svojo sočno poezijo v smeh spravljal številno publiko.

torek, 6. november 2018 ob 16:28