Ukradli starejši traktor, lastniki prosijo za pomoč

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, tri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, poškodbo vozila na parkirnem prostoru in tri povoženja divjadi.

sobota, 10. november 2018 ob 08:47

Ljutomerčanke proti favoriziranim Primorkam dale vse od sebe

V 5. krogu 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi ŽOK Ljutomer in GEN-I Volley. Z 0:3 (12:25, 11:25, 14:25), so bile uspešnejše Primorke. Tekmo si je v ŠIC Ljutomer ogledalo 180 gledalcev.

petek, 9. november 2018 ob 21:09

Na Cvenu pripravljajo III. večer slovenskih podoknic in napitnic

V soboto, 17. novembra, ob 18. uri v Zadružnem domu na Cvenu, pripravljajo III. večer slovenskih podoknic in napitnic, kjer bodo sodelovali Cvenski oktet, Kvartet Jeruzalem, Ljutomerski oktet, Oktet Arion in Mešani pevski zbor Cven - Pristava. Pridite in preživite lep predpraznični pevski večer skupaj z nami. Zraven še povabite svoje prijatelje in vse ljubitelje lepe slovenske pesmi.

petek, 9. november 2018 ob 19:27

Sejna soba Kajetana Koviča in Lojzeta Logarja

V novih upravnih prostorih Občine Radenci so osrednjo sejno sobo, kjer običajno potekajo seje občinskega sveta, poimenovali po dveh častnih občanih te občine: pisatelju, pesniku in prevajalcu Kajetanu Koviču ter akademskemu slikarju Lojzetu Logarju.

petek, 9. november 2018 ob 19:08

Tanja Žagar vas vabi v Ljutomer na Martinovanje

V soboto, 10. novembra, bo na Glavnem trgu v Ljutomeru potekalo Martinovanje že od 10. ure naprej. Nastopili bodo ansambel Opoj, ob dobrotah z Martinove tržnice in ob pospravljanju klopotca. Društvo Vagant bo 11 minut čez 11. uro opravilo krst mošta, po 15. uri pa sledi tekmovanje v kuhanju kisle juhe.Zvečer bo v šotoru še zabava s Tanjo Žagar in skupino Avantura. Tanja vas vabi v Ljutomer in pravi, "žural ga bomo do konca in še naprej". Vstopnine ni.

petek, 9. november 2018 ob 18:53

V Zdravstvenem domu Ljutomer svojemu namenu predali prenovljene prostore

V petek, 9. novembra, je Zdravstveni dom Ljutomer pripravil 7. dan odprtih vrat z uradno otvoritvijo prenovljenih prostorov splošnih, specialističnih ambulant in patronažnega varstva, sanitarij za invalide ter prostora za informatorja. V uvodu sta vse nagovorila direktor ZD Ljutomer, Đorđe Šiškin, dr. dent. med. in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

petek, 9. november 2018 ob 17:01

Novo v OŠ Križevci - učilnica v naravi

Na OŠ Križevci smo ponosni na novo pridobitev, to je učilnico v naravi. Želja, da bi imeli učilnico v naravi, je bila prisotna že nekaj časa. Prejšnje šolsko leto pa smo jo lahko začeli uresničevati. Pobude so prišle iz več strani.

petek, 9. november 2018 ob 13:51

Z nožem štirikrat zabodel sosedo, nato storil samomor z obešanjem

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous je danes na novinarski konferenci predstavil podrobnosti kriminalistične preiskave kaznivega dejanja umora in samomora. Celotna preiskava dogodka na Tišini z dne 30.9.2018 je potekala v smeri potrditve suma storitve kaznivega dejanja umora in samomora.

petek, 9. november 2018 ob 13:03

Eksplozija posledica prerezane plinske cevi

V sredo, 7. novembra, ob 15.24 smo poročali o eksploziji v 3. nadstropju stanovanjskega bloka na Ulici bratov Greifov 18 v Mariboru. Pri izvedbi prvih nujnih ukrepov so policisti ugotovili, da je prišlo do eksplozije v stanovanju 52-letnega moškega, ki je v stanovanju živel sam. V eksploziji je utrpel hudo oziroma posebno hudo telesno poškodbo (stopnja bo znana po končanem zdravljenju), zaradi česar je bil z reševalci prepeljan v UKC Maribor, kjer je bil hospitaliziran. Zaradi možnih zapletov ...

petek, 9. november 2018 ob 12:50

Na trgu kmalu izdelki z oznako Jeruzalem Slovenija

Občinski svet Občine Ormož je v ponedeljek, 5. novembra, na 32. seji med drugim potrdil tudi Pravilnik o kolektivni blagovni znamki Jeruzalem Slovenija in pogojih podeljevanja pravice do uporabe te blagovne znamke. Gre za operacijo NOST - Načrt razvoja gospodarstva in dviga kakovosti življenja na območju LAS UE Ormož, ki ga skupaj izvajajo občine Ormož, Središče ob Dravi in Sv. Tomaž ter Javna razvojna agencija Občine Ormož.

petek, 9. november 2018 ob 09:20