Čebelice, čebelice, moje ste prijateljice

V tednu, ki je za nami smo otrokom predstavili čebele, pomen čebel, čebeljih pridelkov, pomen zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomen in prednosti lokalno pridelanih živil slovenskega izvora.

petek, 16. november 2018 ob 17:12

Pečen kostanj kot prava poslastica jeseni

Na terasi DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je bilo v četrtek, 15. novembra, izredno živahno in veselo, obenem pa tudi prijetno ob uživanju pečenih kostanjev. Kajti tudi to jesen je narava še tik pred zimo, ponudila enega od simbolov tega letnega časa: domači kostanj (Castanea sativa). Prvo peko tega sladkega sadeža so DOSOR-jeve gospodinje pripravile konec oktobra, a posebno pečico za peko kostanjev je kuhar Marko Gumilar pripravil še sredi novembra. Žerjavica iz akacijevih ...

petek, 16. november 2018 ob 16:36

O priznanju Mladim prijazna občina

Inštitut za mladinsko politiko je prejšnji teden, v Mestnem muzeju v Ljubljani že sedmo leto zapored podelil certifikat Mladim prijazna Občina. Tokrat so certifikat prejele štiri občine: Občina Črnomelj, Občina Domžale, Občina Postojna in Občina Slovenske Konjice. Podaljšanje certifikata pa so si prislužile Mestna občina Celje, Občina Črna na Koroškem, Občina Idrija, Občina Kamnik, Občina Ljutomer in Občina Trbovlje. Skupaj ima Slovenija sedaj 30 mladim prijaznih občin.

petek, 16. november 2018 ob 15:46

Na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer so se posladkali s slovenskim zajtrkom in zapeli Slakovega Čebelarja

V petek, 16. novembra, je na Osnovni šoli Ivana Cankarja Ljutomer, kot tudi po vsej Sloveniji potekal že osmi tradicionalni slovenski zajtrk in sedmi dan slovenske hrane. Hkrati mineva že dvanajst let od prvega medenega zajtrka, ki se je na šolah in v vrtcih začel izvajati na pobudo Čebelarske zveze Slovenije in iz katerega se je nato tudi razvil tradicionalni slovenski zajtrk.

petek, 16. november 2018 ob 13:23

Sindikat delavcev migrantov Slovenije vložil pobudo za oceno ustavnosti dveh členov Zakona o dohodnini

Iz Sindikata delavcev migrantov Slovenije (SDMS) so sporočili, da je njihov član, v ponedeljek, 12. novembra, na Ustavno sodišče RS vložil pobudo za oceno ustavnosti 44. in 45. člena Zakona o dohodnini in ustavno pritožbo.V sindikatu navajajo, da pobudnik, delavec migrant, kot večina ostalih delavcev migrantov, v tujini ne dela zaradi koristoljubja, ampak ker ga je v to prisilila socialna stiska. Prevoz na delo in samo delo mu vzameta po 13 do 14 ur dnevno. Del davkov plačuje v Avstriji ...

petek, 16. november 2018 ob 12:13

Goveda do kolen v blatu ter brez vode in hrane

Policisti PP Rače obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja Mučenje živali, po členu 341/1 KZ-1, ki ga je osumljen 76-letni državljan Slovenije. Policisti so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da ima osumljeni v hlevu sedem glav govedi, ki so podhranjene, dehidrirane in zanemarjene. Posamezna goveda so bila do kolen v blatu, prav tako nekaj dni niso dobila pitne vode, hranjena pa so bila občasno.

petek, 16. november 2018 ob 11:48

Olga Karba in ekipa vas vabita, da podprete pravo ekipo

Drage občanke, dragi občani Občine Ljutomer, iskrena hvala, da sem v preteklih 8 letih lahko bila vaša županja in, da ste zaupali moji neodvisni listi, ki vnaša v javni prostor pozitivno vzdušje in ustvarja konkretne rezultate.Lahko nadaljujemo z razvojem in kot skupnost srčnih, spoštljivih ter srečnih ljudi. S pravo ekipo, ki je pripravljena delati rezultate. Verjamem v vas, verjamem, da boste v nedeljo šli na volitve. Odloča vaš glas.Hvaležna bom, če ga boste zaupali meni in moji ...

petek, 16. november 2018 ob 11:29

Vladimir Puklavec na šestnajstem mestu lestvice najbogatejših Slovencev

Revija Manager, ki jo izdaja medijska hiša Finance, je tudi letos objavila lestvico najbogatejših Slovencev. Na prvem mestu ni spremeb, saj sta tam še vedno zakonca Iza in Samo Login, ustanovitelja podjetja Outfit7, ki ga je kupil kitajski United Luck Group Holdings za milijardo dolarjev. Njuno premoženje ostaja enako kot lani, ocenjeno na 689 milijonov evrov.Tudi na drugem mestu ni sprememb na lansko lestvico, tam je ostaja Sandi Češko (Studio Moderna) s 334 milijoni evrov ocenjenega premo ...

petek, 16. november 2018 ob 08:571

Ljutomerski policisti obravnavali nasilje v družini

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri prometne nesreče. V eni je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. V ostalih treh je nastala samo materialna škoda. Obravnavanih je bilo še pet primerov povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih osem kaznivih dejanji in štiri kršitve javnega reda.

petek, 16. november 2018 ob 07:47

Kako bi županski kandidati ukrepali za izboljšanje energetske učinkovitosti in kaj menijo o hidroelektrarnah na Muri?

Pred lokalnimi volitvami, ki bodo v nedeljo, smo kandidatom za župana oz. županjo v Občini Ljutomer zastavili pet vprašanj, ki se nanašajo na družabno življenje, mlade, gospodarstvo, turizem in okolje v občini.Zadnje, peto vprašanje se je glasilo:Kako bi ukrepali za izboljšanje učinkovite rabe energije v občini in kakšno je vaše stališče do gradnje hidroelektrarn na reki Muri?

petek, 16. november 2018 ob 06:59