Kakšen je začetek kovaštva v Žepovcih v letu 1946?

Gotovo je, da imajo po naši deželi, zlasti na starejših domačijah na podeželju, še vedno izjemne predmete in eksponate iz preteklosti, ki so sedaj prava kulturno zgodovinska dediščina, na katero bi lahko bili ponosni. Ponekod omenjeni predmeti, bodisi, da gre za kmečko ali obrtniško orodje, ali morebiti kaj drugega, kar so naši predniki koristili za olajšanje svojega vsakodnevnega življenja, ležijo v shrambi ali na podstrešju. Žal pa ponekod tovrstni eksponati propadajo in odhajajo ...

ponedeljek, 29. oktober 2018 ob 08:15

Gledališka sekcija Kulturnega društva Obrež se že pripravlja na veseli december

Si predstavljate kaj vse se dogaja v prazničnem decembru na Severnem tečaju? Če ne, si morate ogledati novo predstavo Gledališke sekcije Kulturnega društva Obrež. Medtem ko nas je večina v decembru v veselem pričakovanju in prazničnem vzdušju ter smo radostni v objemu družinske topline, se na Severnem tečaju odvija nevsakdanja zgodba.

nedelja, 28. oktober 2018 ob 21:34

V Cezanjevcih trčili osebni vozili, poškodovani dve osebi

V nedeljo, 28. oktobra, ob 16.13 sta v Cezanjevcih v občini Ljutomer trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ljutomer so pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanih oseb in policiji pri usmerjanju prometa, odklopili akumulatorja in posipali cestišče z vpojnimi sredstvi.

nedelja, 28. oktober 2018 ob 19:24

Malonedeljska godba igra že 95 let

Kulturno dogajanje pri Mali Nedelji ima dolgoletno tradicijo. Béseda pred 151 leti, prva čitalnica v Radoslavcih leta 1871 in ustanovljeno bralno društvo, tamburaško in pevsko društvo po letu 1900, 1923. leta zgrajen društveni dom, v katerem so prepevali, igrali tamburaši, prirejali dramske predstave, tega leta pa je prvič zaigrala tudi godba na pihala pod vodstvom Janka Preloga ml.

nedelja, 28. oktober 2018 ob 18:18

Pijan na prehodu za pešce trčil v peško in psa, ki je na kraju poginil

V soboto, 27. oktobra, ob 21.10 uri je 29-letni moški, doma iz Maribora, vozil osebni avtomobil po Nasipni ulici v Mariboru. Ko je pripeljal, do zaznamovanega prehoda za pešce, ni omogočil varnega prečkanja vozišča 27-letni peški, prav tako doma iz Maribora, ki je bila na prehodu za pešce.

nedelja, 28. oktober 2018 ob 11:07

Ljutomerska ekipa ponovno odlična v I. slovenski judo ligi

Po dvojni zmagi v prejšnjem kolu naši fantje nadaljujejo uspešno. V sredo, 24. oktobra, so v okrnjeni postavi s 4:3 premagali Judo klub Z dežele Sankaku, premoč pa so morali priznati aktualnim državnim prvakom Judo klubu Bežigrad, proti katerim so klonili s 5:2.

nedelja, 28. oktober 2018 ob 10:57

Tamburaši KD Ivan Kaučič Ljutomer igrajo že peto leto

Tudi letos so člani Tamburaškega orkestra iz KD Ivan Kaučič Ljutomer napolnili dvorano Kulturnega doma v Ljutomeru. Letos je bil ta koncert še posebej pomemben za tamburaški orkester, saj praznujejo že 5. obletnico delovanja.

nedelja, 28. oktober 2018 ob 08:59

Ljutomer in odbojka

Mestece, v katerem živi manj kot štiri tisoč ljudi, premore zapolniti dvorano s štiristo gledalci! S takšnim odstotkom gledalcev na število prebivalcev se zagotovo ne more pohvaliti noben kraj v Sloveniji. Ne samo v Sloveniji. Daleč naokrog. Več kot deset odstotkov celotnega prebivalstva Ljutomera je bilo na prvi prvenstveni tekmi. Skoraj vsak od gledalcev ima določen odnos do odbojke. Ali jo je nekoč sam treniral, ali igra odbojko rekreativno, ali pa je prišel spodbujat igro svoje hč ...

nedelja, 28. oktober 2018 ob 08:411

Primorke premočne za Ljutomerčanke

V 3. krogu 1. A DOL za ženske sta se v soboto 27. oktobra, srečali ekipi ŽOK Ljutomer in OK Ankaran - Hrvatini. Z 0:3 (20:25, 15:25, 16:25) so bile uspešnejše Primorke. Tekmo si je ogledalo 350 gledalcev.

nedelja, 28. oktober 2018 ob 08:10

Na Sp. Kamenščaku so združili prijetno s koristnim

Na Spodnjem Kamenščaku so lani ustanovili društvo z imenom Društvo za medgeneracijsko povezovanje, šport, kulturo in turizem Kameščonci SP, Spodnji Kamenščak. Kot že samo ime pove, želijo v društvu povezati ljudi vseh starosti - od najmlajših pa do najstarejših. Njihova druženja potekajo največkrat ob petkih v popoldanskem času, v poletnih mesecih igrajo odbojko, nogomet, mečejo obroče, ... v letošnjem poletju so začeli tudi z ruskim kegljanjem, v zimskih mesecih pa se sreč ...

nedelja, 28. oktober 2018 ob 07:36