Moškanjci-Gorišnica premagali Arcont Radgono

V drugi domači tekmi tekmovanja v II. SRL, je Arcont Radgona gostila ekipo Moškanjci-Gorišnica in drugič visoko izgubila, tokrat z 28:36. V prvem polčasu je kakšnih 100 gledalcev lahko spremljalo izenačeno srečanje. Gostje so povedli 0:2, a so Radgončani odgovorili s tremi zadetki za vodstvo 3:2. Domači so prednost držali do 10. minute (7:5), nato pa so gostje z delnim rezultatom 7:1, povedli za štiri zadetke (8:12). Do odmora se je igralo »gol za gol« in zaostanek domač ...

torek, 23. oktober 2018 ob 09:54

Odštevamo dneve do šestega Plesa - noč čarovnic 2018

Bliža se najstrašnejši čas v letu, v dvorcu Rakičan odštevajo dneve do šestega Plesa - noč čarovnic 2018. Prebrisane, hudomušne in navihane čarovnice si namreč že popravljajo klobuke in brusijo metle za tradicionalni prelet nad dvorcem Rakičan, kjer bodo letos pričarale kar tridnevni program, ta se pričenja v soboto, 27. oktobra, in z enodnevnim vmesnim premorom zaključuje v torek, 30. oktobra. Dogajanje bo v ogrevanih in prostornih šotorih potekalo v vsakem vremenu, obiskovalci ...

torek, 23. oktober 2018 ob 08:36

V Križevcih pričenjajo z zamenjavo azbestno cementnih cevi vodovoda

Župan Občine Križevci, mag. Branko Belec, je v ponedeljek, 22. oktobra, podpisal gradbeno pogodbo v vrednosti 97.872,06 EUR. V sklopu predmetne investicije se bodo zamenjale azbestno cementne cevi s sodobnimi, iz nodularne litine, dimenzije DN150. Obnovili se bodo tudi hidranti in izboljšala se bo požarna varnost. Obnova vodovoda bo potekala po trasi v novem naselju v Križevcih in bo potekala do OŠ Križevci.

torek, 23. oktober 2018 ob 08:11

Razstavljata črnolaska in svetlolaska

Od 22. oktobra dalje se v razstaviščni avli hotela Izvir Zdravilišča Radenci s svojimi likovnimi deli predstavljata Maja Fabijan in Renata Donko (črnolaska in svetlolaska) iz Maribora, ki sta se združili v umetnostno skupinico »RM 2 Shades of art (Dva odtenka umetnosti)« ter se odločili za skupno nastopanje v javnosti.

ponedeljek, 22. oktober 2018 ob 18:23

70-letnico Zveze borcev obeležili tudi na Vaneči

V čast letošnje 70-letnice ustanovitve Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenije je bila v nedeljo, 21. oktobra, prireditev tudi v severovzhodnem delu naše domovine, na Vaneči v Prekmurju. Pripravili sta jo Zveza združenj borcev za vrednote NOB Murska Sobota in Občina Puconci, udeležili pa so se je članice in člani te veteranske organizacije celotnega Pomurja (z gornjeradgonskega, ljutomerskega, lendavskega in murskosoboškega področja), kakor tudi članice ...

ponedeljek, 22. oktober 2018 ob 14:09

V požaru v Babincih nastalo za okoli 25 tisoč evrov škode

Poročali smo že o nočnem počaru v Babincih, kjer je zagorelo v kletnih prostorih stanovanjske hiše, požar pa se je po zunanji strani razširil na ostrešje objekta. Iz PU Murska Sobota so sedaj sporočili, da je z zbiranjem obvestil na kraju bilo ugotovljeno, da je v kletnih prostorih stanovanjske hiše po vsej verjetnosti zagorelo zaradi dotrajane inštalacije pri centralni peči.

ponedeljek, 22. oktober 2018 ob 12:52

Maša Slavinec zlata, Diana Šterman dvakrat srebrna

Diana Šterman si je v petek in soboto na judo tekmovanju v Slovenj Gradcu, katerega se je udeležilo 492 tekmovalcev iz 77 klubov iz 25 držav, priborila dve srebrni medalji in sicer v starostnih skupinah U18 in U16. Blaž Emeršič je dosegel tretje mesto, peti so bili Nejc Škrget, Zoja Munda in Sara Vrbančič ter sedmi Niko Kuzma. Tekmovanja sta se udeležila tudi Zoja Munda in Miha Rudolf.

ponedeljek, 22. oktober 2018 ob 11:49

Pod vplivom alkohola in zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v obcestni jarek

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 19. oktobra, ob 13:00 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na parkirišču v Ormožu. Ob 16:15 uri so bili obveščeni o poškodovanju ključavnice na gospodarskem objektu v Pavlovskem Vrhu. Evidentirali bodo kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari.

ponedeljek, 22. oktober 2018 ob 11:12

Radenci: Odbojkarski podmladek navdušuje

V Veliki športni dvorani v Radencih je v nedeljo, 21. oktobra, potekal drugi turnir starejših dečkov v odbojki, ko so se med seboj pomerile tri ekipe: OK Radenci, OK Hoče in OK Ljutomer. Tekme je sodila sodniška trojka v sestavi: Robert Gruškovnjak(Beltinci), Luka Smodiš (Ljutomer) in Patricija Kuhar (Bratonci).

ponedeljek, 22. oktober 2018 ob 09:55

Kužno znamenje v Šalincih se seli

Opozorili so me, da se v Šalincih končno nekaj dogaja. Žal so me zdravstvene težave in operacija onemogočile, da bi se na dogajanje takoj odzval in poslal zapis in slike na naš spletni portal »Prlekija-on.net«. Pa vendar ni prepozno, da posredujem slike in zapis o nameravani selitvi kužnega znamenja, ki pa zaradi narave priprav in varovanj še ni izveden, čeprav prvi človek občine že sporoča »kužno znamenje preseljeno na primernejšo lokacijo in zaščiteno«.

ponedeljek, 22. oktober 2018 ob 09:23