Na Vetrnici domači zbor Večerna zarja

Namesto na poletnem odru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, se je»DOSOR-jeva Vetrnica« s ponedeljkovo kulturno prireditvijo poletnega festivala »odvrtela« v predprostoru knjižnice. Tokrat se je številnemu občinstvu z novim programom predstavil  mešani pevski zbor DOSOR-ja Večerna zarja.

sreda, 26. julij 2017 ob 09:17

Škof iz Ukrajine je blagoslovil osebna prevozna sredstva

V nedeljo, 23. julija, ko je Cerkev na Slovenskem obhajala Krištofovo nedeljo, ki jo zaznamuje misijonska akcija MIVA. so po župnijah potekali blagoslovi osebnih in drugih prevoznih sredstev. Tudi v dvojezični župniji Dobrovnik je bil blagoslov osebnih prevoznih sredstev, predvsem avtomobilov.

sreda, 26. julij 2017 ob 09:171

Orači so se v tekmovanju pomerili za pokal občine Velika Polana

V sklopu letošnjega Pomurskega festivala, ki bo v začetku avgusta potekal na prireditvenem prostoru Poljana v Veliki Polani, je v nedeljo, 23. julija, Društvo oračev Mala Polana pripravilo 11. tekmovanje v oranju za pokal občine Velika Polana. Pred začetkom tekmovanja v oranju s tekmovalnimi plugi krajniki in navadnimi plugi se je v tekmovanju pomerilo osem tekmovalcev oračev in sicer štirje v vsaki disciplini oranja. Člani društva oračev so pripravili po občini Velika Polana panoramsko ...

sreda, 26. julij 2017 ob 07:54

Do hude prometne nesreče je prišlo, ko je povzročitelj trčil v stoječe vozilo

V torek, 25. julija, okoli 12.40 se je na regionalni cesti Ormož–Ljutomer v naselju Žerovinci, zgodila huda prometna nesreča, kjer so trčila tri osebna vozila. Pri tem je bilo poškodovanih šest oseb, od tega tri huje, med njimi dva otroka. Iz PU Murska Sobota so sporočili več podrobnosti prometne nesreče.

sreda, 26. julij 2017 ob 07:526

Nekdaj je plul po reki Muri, sedaj pa je nameščen na vodi potoka Jedro pri Hotizi

Obmurska vas Hotiza je znana po številnih turističnih in naravnih znamenitosti, kamor sodi tudi hotiški plavajoči brod, ki je pred leti plul in bil povezovalni člen na reki Muri med prebivalci Hotize in Svetega Martina na hrvaški strani v Međimurju. Brod, ki je nekdaj plul z levega na desni breg reke Mure je bil last krajevne skupnosti Hotiza, ki ga je tudi vzdrževala in večkrat obnovila, a mejna točka med Slovenijo in Hrvaško je naredila svoje in Hotižani so po nekaj nesoglasjih s Hrvati ...

sreda, 26. julij 2017 ob 07:45

Na terasi DOSOR-ja: Tokrat »Bicikl party«

Tokrat lahko obelodanimo, da so izletniki DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, na eni izmed lanskih ekskurzij videli, kako se lahko staro kolo preuredi v stojalo za okrasno cvetje. To so tudi sami udejanili in to sredo, 26. julija, bodo na svojem dvorišču doma v Radencih takšno kolo tudi postavili.

torek, 25. julij 2017 ob 21:15

Pepi skrbno izkoristi vsako ped vrta

V teh vročih poletnih dneh se gotovo ob različnih hladnih napitkih, za vsak želodec nekako najbolj prileže kaj lahkega, predvsem v obliki sadja in zelenjave. Če je slednja sveža, z domačega vrta, toliko boljše. In tega se že desetletja zaveda tudi 74-letni upokojenec iz Gornje Radgone, Jože Bibič, ki ga mnogi kličejo kar Pepi, saj vseskozi skrbi, da imata z ženo Albino dovolj zdravih in svežih vrtnin in zelenjave z domačega vrta. Seveda nekaj teh dobrin, ki jih še posebej cenijo ...

torek, 25. julij 2017 ob 16:221

V trčenju treh osebnih vozil, poškodovanih šest oseb, dva otroka huje

V torek, 25. julija, ob 12.47 so na regionalni cesti Ormož–Ljutomer v naselju Žerovinci, občina Ormož, trčila tri osebna vozila. Cesta je bila zaradi prometne nesreče popolnoma zaprta okoli tri ure, o čemer smo že poročali.

torek, 25. julij 2017 ob 16:153

V Turnišču pripravili športno-zabavno prireditev »Švicanje«

Člani društva Klub mladih Turnišče so ponovno pripravili športni dogodek Švicanje. Organizatorji želijo z dogodkom spodbujati mlade in mlade po srcu, da so športno aktivni ter promovirajo aktiven in zdrav način življenja.

torek, 25. julij 2017 ob 15:45

Bomba v Vurberku uspešno onesposobljena

Strokovnjaki so v torek, 25. julija, okoli 13.10 onesposobili 250-kilogramsko bombo, pri čemer sta odjeknili dve eksploziji, a brez večjih posledic. Z mesta, kjer je bilo spremljanje omogočeno tudi novinarjem, sta v presledku desetih minut bili vidni dve manjši eksploziji. Ob drugi, ki je bila nekoliko močnejša, se je z vrha hriba tudi začel viti dim. Kot vse kaže, je operacija uspela in bomba ni povzročila večjih posledic.

torek, 25. julij 2017 ob 15:352