Zagorela trava in grmičevje na strmem terenu

V torek, 18. julija, ob 15.11 je v naselju Mali Brebrovnik v občini Ormož zagorela trava in grmičevje na strmem terenu. Požar na površini 10 arov so pogasili gasilci PGD Ivanjkovci, Hardek in Miklavž pri Ormožu.

torek, 18. julij 2017 ob 22:10

Vzrok požara uradno še vedno ni znan, objekt čaka na rušenje

Od velikega požara v Ljutomeru, enega največjih na našem koncu v zadnjem desetletju, je minilo že 40 dni, a še vzrok požara uradno še vedno ni znan. Na PU Murska Sobota pojasnjujejo, da preiskava še vedno poteka, v podjetju pa čakajo na dovoljenje za rušenje povsem uničenega objekta.

torek, 18. julij 2017 ob 19:111

Poletno varstvo otrok preraslo v pravi Dosorjev poletni tabor

Dosor za otroke svojih sodelavcev že kar nekaj let nudi poletno varstvo otrok sodelavcev, ko lahko otroci spoznavajo delo svojih staršev ter se povezujejo s stanovalci preko družabnih aktivnosti. Osnovna ideja je na podlagi številnih aktivnosti, ki jih nudi Dosor in želje otrok prerasla v pravi poletni tabor. Tako med 17. In 21. julijem 2017 Dosor gosti kar 10 otrok zaposlenih. Otroci spoznavajo različne poklice in se povezujejo tako z zaposlenimi kakor tudi s stanovalci.

torek, 18. julij 2017 ob 09:10

Dobrodelna humanitarna akcija slovenskih polagalcev parketa iz cele Slovenije

Podjetje HGtrade, ki je del skupine Helios, že deveto leto zapored, po zaključku šolskega leta izvaja poseben dobrodelni projekt povezan z otroci. Vodja projekta Darija Medved tako vsako leto poišče vrtec, v katerem je potrebna obnova parketnih površin. Letos je bil izbran Vrtec Beltinci. V sklopu letošnje dobrodelne akcije je 14 podjetnikov in obrtnikov polagalcev parketa iz cele Slovenije v dveh dneh pobrusilo in obnovilo 375 m2 parketnih površin v štirih enotah in sicer v devetih otro ...

torek, 18. julij 2017 ob 08:55

Deseti lovski tabor v Prosenjakovcih

Vnarodnostno mešani vasi Prosenjakovcih, streljaj od madžarske meje,v idiličnem naravnem okolju, stoji lovski dom LD Prosenjakovci.Tukaj v sožitju živijo med seboj Slovenci in Madžari, lovci inkmetje, ki so povezani z naravo in divjadjo, ki se zadržuje vlovskem lovišču. Gre za miren naravni kraj, ki je kot nalaščprimeren za druženje lovcev. Pred desetimi leti je vznikla ideja oorganizaciji lovskega tabora za osnovnošolsko mladino. V Slovenijista ZLD Prekmurje in LD Prosenjakovci med ...

torek, 18. julij 2017 ob 08:53

Nejc Sterniša uspešen tudi med svetovno elito

Hrvaško letovišče Umag je gostil močno mednarodno tekmovanje za Svetovni pokal v karateju, na katerem je uspešno nastopil tudi Nejc Sterniša iz Lomanoš, ki tekmuje za karate klub Seki Sv. Jernej. Turnir je sicer bil najmočnejši v Evropi, saj se je udeležilo kar 64 držav s 350 klubi in preko 2.200 tekmovalcev. Ob takšni konkurenci pa je že vsaka posamična zmaga bila velik uspeh.

torek, 18. julij 2017 ob 08:47

Inovativni produkti Radenske dobili potrditev za vrhunsko kakovost

Radenska je na 21. Mednarodnem ocenjevanju sadnih sokov, pijač in embaliranih vod na Sejmu AGRA osvojila 3 priznanja za kakovost. Komisijo je prepričala z novimi izdelki letošnje (pred)poletne sezone.

torek, 18. julij 2017 ob 08:37

Društvo cvenskih čehov in diklin zmagovalci 12. sezone poletne lige v odbojki na mivki

Vseh šest ekip se je v soboto, 15. julija, zbralo na ljutomerskem kopališču, kjer je v spremenljivem vremenu potekalo še zadnje dejanje letošnje poletne lige v odbojki na mivki. Na finalnem turnirju, kjer so ekipe igrale po že vnaprej določenem sistemu glede na uvrstitev na lestvici, so najboljšo igro pokazali igralci in igralke iz ekipe Društva cvenskih čehov in diklin in tako zasluženo slavili še drugič v dvanajstih letih.

ponedeljek, 17. julij 2017 ob 20:46

Družina, ki je v požaru izgubila imetje, rabi našo pomoč

Nedeljski požar, ki je izbruhnil na gospodarskem poslopju v Radvencih, je le-tega popolnoma uničil, družina Borko pa je ostala brez vsega in prosi za pomoč.

ponedeljek, 17. julij 2017 ob 20:23

Traktoristi veterani na panoramski vožnji

Traktoristi veterani Stara gora smo se 15.7.2017 podali na panoramsko vožnjo. Zbrali smo se na avtobusni postaji pri Svetem Juriju ob Ščavnici ob 9.00 uri. Zabeležili smo prisotnost in krenili s starodobnimi traktorji preko Bučečovec do Babičevega milna na Muri kjer nas je sprejel gospod Babič.

ponedeljek, 17. julij 2017 ob 14:331