Trio »Samo müva« navdušil na Vetrnici

V okviru letošnjih poletnih prireditev je bil v Radencih enourni koncert tria »Samo müva«. Na poletni terasi DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so 10. junija zvečer v okviru »DOSOR-jeve vetrnice« nastopili Samo Budna (violina), Andi Sobočan (cimbale) in vokalistka Dorina Gujt.

torek, 11. julij 2017 ob 10:29

V radgonskem DSO predstavili knjigo povezano z osamosvojitveno vojno

Ob odhodu zadnjega vojaka JLA iz Gornje Radgone in obletnici osamosvojitvene vojne za Slovenijo, je v Domu starejših  občanov (DSO) Gornja Radgona potekala predstavitev knjige z naslovom »Spomini ne zbledijo«, avtorjev mag. Bernarde Roudi in Janka Duriča. V kulturnem programu ob tej priložnosti so sodelovali tudi glasbeniki, trobentača Jurij in Jakob iz Zasebne glasbene šole Maestro, ter trio Andrej Vreča, Milan Klemenčič ter Alenka Regoršek.

torek, 11. julij 2017 ob 10:22

Radenski park: Glasba se vrača v paviljon

Četrtkovi glasbeni večeri v osrčju Radenskega parka so se lansko leto lepo obnesli in tako bo Zavod za turizem in šport Radenci v sodelovanju z Zdraviliščem Radenci  tudi letos pripravljal glasbeno-plesne nastope srčnih talentov. Gre za neke vrste nadaljevanje lanskoletnih uspelih glasbenih večerov v glasbeni utici.

torek, 11. julij 2017 ob 10:13

Odigran 6. Mariničev memorial

Vaško-kmečko društvo "Prijatelj" iz Zbigovcev pri Gornji Radgoni je na domačem športno-gasilskem-rekreacijskem centru »ZORO« v Zbigovcih pripravilo nadvse zanimiv športno – zabavni dogodek, kjer je v ospredju vsekakor bil malonogometni turnir za 6. memorial Mirka Mariniča. Na turnirju, ki sedaj poteka tradicionalno vsako leto, so Mirkovi prijatelji iz VKD Prijatelj povabili štiri malonogometne ekipe, ki so igrale po sistemu vsak z vsakim. Za turnir je sicer bilo prijavljenih ...

torek, 11. julij 2017 ob 10:10

23. Žetev zlatega klasa na Stari Gori

Druga julijska nedelja je na Stari Gori pri Sv. Juriju ob Ščavnici, že vrsto let namenjena žetvi. Pa ne taki, kot jo v tem času vidimo na številnih njivah, z velikimi kombajni, skoraj enako velikimi traktorji in še večjimi prikolicami. In oblaki prahu, ki ga v tem sušnem času dviguje sodobna, težka kmetijska mehanizacija.

torek, 11. julij 2017 ob 09:153

Obiskali Park vojaške zgodovine Pivka

Drugo soboto v sedmem mesecu, 8. julija, je Krajevna organizacija Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Tišina pripravila za svoje članice in člane tradicionalno strokovno ekskurzijo, k udeležbi pa povabila tudi članice in člane iz sosednjih organizacij (Lendave, Murske Sobote in Radenec). V sodelovanju z Ustanovo dr. Šiftarjeva fundacija, ki ima sedež na Petanjcih, je bil tokrat predviden obisk Parka vojaške zgodovine v Pivki.

ponedeljek, 10. julij 2017 ob 16:24

»Krepimo zdravje s pohodom v maju« v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja

Zdravstveni dom Ljutomer je izvedel brezplačno delavnico pohoda z nordijskimi palicami pod motom: »Krepimo zdravje s pohodom v maju«.

ponedeljek, 10. julij 2017 ob 16:151

Krajani KS Radoslavci praznujejo 12. krajevni praznik

Krajani KS Radoslavci, ene od, po številu prebivalcev manjših krajevnih skupnosti v ljutomerski občini, ob koncu tega tedna praznujejo 12. praznik svoje krajevne skupnosti, s katerim obeležujejo spomin na velikega rojaka, pravnika, pesnika, politika in rodoljuba dr. Jakoba Radoslava Razlaga, kateri je bil rojen 12. junija 1826 prav v Radoslavcih.

ponedeljek, 10. julij 2017 ob 16:051

V Veliki Nedelji uprizorili komedijo Ulica žalostnih obrazov

V nedeljo 9. julija, se je končala prva serija odigrane komedije, predstave Ulica žalostnih obrazov. Kulturno društvo Simon Gregorčič Velika Nedelja je tako že štiri zaporedne vikende poskrbelo za obilico smeha z več kot 20 člansko igralsko zasedbo, pri igri pa sodeluje več kot 60 oseb.

ponedeljek, 10. julij 2017 ob 15:344

Na Ormoškem ob koncu tedna obravnavali več sporov med partnerji

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, ob koncu tedna obravnavali tudi nekatere pomembnejše dogodke. V noči na soboto so ob 1:15 uri v naselju Središče ob Dravi prijeli štiri državljane Afganistana, kateri so ilegalno prestopili državno mejo. Opravljen je bil skupen ogled s hrvaškimi varnostnimi organi, zatem so bili tujci ob tekom dopoldneva vrnjeni nazaj v Republiko Hrvaško.

ponedeljek, 10. julij 2017 ob 14:207