Folklorno društvo Prekmurje Lendava nastopilo na festivalu v Ohridu

Člani Folklornega društva Prekmurje Lendava so se udeležili 2. festivala Slovenija na Ohridu. Festivala se je udeležilo 15 skupin iz celotne Slovenije, okoli 450 nastopajočih. Folklorno društvo Prekmurje Lendava je bila edina skupina iz celotnega Pomurja. Na festivalu so nastopile skupine iz Slovenije, ki so med drugim predstavljale folkloro, pevske zbore in ljudske godce, pihalni orkestri in mažoretke. Posebnost tega festivala je, da se ga udeležujejo samo skupine iz Slovenije.

četrtek, 6. julij 2017 ob 10:211

Šolanje so zaključili davnega leta 1961

V Gostilni Zver v Apačah (pri Gornji Radgoni), so se prve dni julija zbrali učenci OŠ Apače, ki so osnovnošolsko šolanje zaključili davnega leta 1961, torej so stari malo nad 70 let. Na lanskem srečanju ob 55. letnici zaključka šolanja, so se namreč dogovorili, da se bodo po tej obletnici srečavali vsako leto. In tokrat se jih je zbralo le 16, ki so prišli od blizu in daleč. Med njimi so bili tudi taki, ki so denimo prišli iz Kranja. Čeprav jih je bilo malo, je bilo srečanje znova ...

četrtek, 6. julij 2017 ob 09:54

Venus project pod zvezdami

Društvo 29a, kot organizator mednarodne kiparske kolonije, tudi v sredo ni počivalo, saj so v vaškem jedru Križevec pri Ljutomeru, obiskovalcem ponudili v ogled film Venus project.

četrtek, 6. julij 2017 ob 09:30

Aktualno na GFML - julij 2017

Zadnja oddaja v tem šolskem letu Aktualno na GFML. Obsežna reportaža z nepozabnega kulturnega maratona ob Muri, akademija ob zaključku pouka, dijaški dokumentarni film, pregled dogodkov leta in še in še ... Čeprav so že počitnice, vas vabimo k ogledu.

četrtek, 6. julij 2017 ob 09:02

Med hišno preiskavo 43-letniku zasegli orožje in eksploziv

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so 3. julija 2017 na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Murski Soboti opravili hišno preiskavo pri 43-letnem občanu iz območja UE Gornja Radgona. Med preiskavo so bile najdene in zasežene štiri doma izdelane strelne naprave, elementi doma izdelane eksplozivne naprave z stabilizatorji, snov za katero obstaja sum, da gre za črni smodnik in snov bele barve iz katere se lahko izdela eksploziv.

četrtek, 6. julij 2017 ob 08:31

V Lukavcih naleteli na ročno bombo starejše izdelave in nekaj nabojev

V sredo, 5. julija, ob 18.10 so v Lukavcih, v občini Križevci, naleteli na ročno bombo starejše izdelave in nekaj nabojev. Nevarne najdbe sta odstranila in odpeljala v ustrezno skladišče regijska pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Vzhodnoštajerske regije.

sreda, 5. julij 2017 ob 21:52

Po 70 letih gasilci iz PGD Globoka dobili prvo gasilsko vozilo

V idiličnem mirnem naravnem okolju med ravnico, gozdovi, travniki, vinogradi leži vasica Globoka z 72 hišami, kjer živi 190 prebivalcev. V kraju že 70 let deluje gasilsko društvo Globoka, ki spada pod okrilje Gasilske zveze Ljutomer. Skoraj vsak  prebivalec je vključen v gasilsko društvo, ki je gonilna sila v kraju na vseh področjih delovanja in razvoja. V vasi so gasilci in krajani zgradili ličen vaško-gasilski dom, v zadnjem času so ga uredili in ob njem zgradili gasilsko gara ...

sreda, 5. julij 2017 ob 21:45

Društvo Prleški železničar sodelovalo pri organizaciji dogodkov v sklopu Krajevnega praznika Podgorci

Društvo za ohranjanje dediščine Prleški železničar je skupaj z ostalimi društvi sodelovalo pri organizaciji dogodkov v sklopu Krajevnega praznika Podgorci. Naše društvo se je predvsem pridružilo aktivnostim društva ŠD Stanica, kjer smo na železniški postaji predstavili našo dediščino. V petek so nas obiskali predvsem otroci, kateri so se navdušili nad maketo, seveda navdušenje ni bilo nič manjše s strani odraslih obiskovalcev.

sreda, 5. julij 2017 ob 21:29

13. Grossmann prinaša več filmskega programa, več prizorišč in več zombijev

13. Grossmannov festivalfantastičnega filma in vina ponovno prinaša pet dni groze in smeha- pregled najboljšega iz aktualne ponudbe žanrskih filmov obpoklonu večnim klasikom ter tudi bogat spremljevalni program sstrokovnimi srečanji, delavnicami, razstavami in glasbo, seveda obobiskih številnih gostov in pokušinah vrhunskih tekmovalnihvin.

sreda, 5. julij 2017 ob 21:112

Osrednja proslava ob 11. občinskem prazniku Občine Sveti Tomaž

V soboto, 1. julija, je pri Svetem Tomažu potekala osrednja proslava ob 11. občinskem prazniku Občine Sveti Tomaž. Zvečer ob 20. uri se je kulturnem domu pri Svetem Tomažu pričela osrednja proslava ob 11. občinskem prazniku občine Sveti Tomaž, na kateri je bil slavnostni govornik župan Mirko Cvetko. V svojem nagovoru je poudaril pomen praznovanja občinskega praznika ter navedel pomembne investicije v zadnjem obdobju in načrti za prihodnost.

sreda, 5. julij 2017 ob 19:56