Poklon »legendarnemu preboju« na Menini planini

Članice in člani Krajevne organizacije Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Radenci so se 1. julija udeležili spominske slovesnosti na Menini planini, kjer se je v noči 15. marca 1945 iz sovražnikovega obroča 12-tisoč glave soldateske nemškega okupatorja s kvizlinškimi enotami brez boja, s taktično prevaro (po stari drči za spravilo lesa v dolino) v smeri Češnjice v Tuhinjski dolini, rešilo 550 bork in borcev z 20 ranjenci. Med poprejšnjimi boji (nista uspela ...

ponedeljek, 3. julij 2017 ob 18:54

Radgonski gasilci imajo novo pridobitev, vozilo TRV-2D

PGD Gornja Radgona, kot društvo IV. kategorije, ki skrbi za zaščito in reševanje na širšem območju, vsekakor mora biti dobro opremljeno z vozili, osebno opremo in vsem drugim potrebnim za uspešno delo. In zato ne preseneča, da v društvu, kjer le redko srečaš toliko fantov in deklet, ki s toliko volje, zagnanosti in veselja dela, nenehno skrbijo za nakup in posodabljanje voznega parka in opreme sploh. Tako so prvi konec tedna v juliju v svoje garaže pripeljali svojo najnovejšo pridobitev ...

ponedeljek, 3. julij 2017 ob 11:15

Ribiči so namakali trnke ob dnevu državnosti

Čeprav smo letos praznovali 26. obletnico samostojnosti Slovenije, so radgonski ribiči na ribniku v Podgradu pripravili že 27. nočno ribiško srečanje - tekmovanje posvečeno Dnevu državnosti in odhodu vojakov JA iz Gornje Radgone (3.7.1991). Omenjeno srečanje je tokrat na brežine ribnika ob ribiškem domu v Podgradu, ob lepem večernem in nočnem času, pritegnilo 16 tekmovalcev, a kljub dokaj skromni udeležbi so bili organizatorji zadovoljni, saj je tako tradicija ostala. Poleg tekmovalcev ...

ponedeljek, 3. julij 2017 ob 09:12

Prijateljsko kolesarjenje iz Gornje Radgone v Maribor

Tudi letos se je v sklopu dogodkov in aktivnosti, ki so bili načrtovani ob prazniku farnega zavetnika sv. Petra v Gornji Radgoni, organiziralo tradicionalno prijateljsko kolesarjenje.

ponedeljek, 3. julij 2017 ob 09:02

Radgonski tretjeligaš začel s pripravami

Kar 23 nogometašev ŠNK Radgona se je drugi dan letošnjega julija, pod vodstvom trenerja Borisa Lazića in njegovega pomočnika Boruta Uhana, udeležilo "spoznavalnega" srečanja in hkrati prvega treninga za nastop v III. SNL, vzhod. Na lepem travniku TŠC Trate je bila večina starih znancev, ki so že doslej igrali pri ŠNK Radgona, bodisi v članski ali mladinski ekipi. Zraven je bil le novi vratar Dragan Topić, okrepitev iz Maribora, prvi trening pa je upravičeno zamudil novi napadalec, ...

ponedeljek, 3. julij 2017 ob 08:46

Pomurski športni festival se je zaključil

V nedeljo je bil zadnji dan letošnjega Pomurskega športnega festivala. Tradicionalno organizatorji nedeljo namenijo otrokom in družinam. Tako je dopoldan Gledališče KuKuc odigralo otroško gledališko predstavo, otroci pa so z Bumerangom Sreče spoznavali indijansko poletje.

ponedeljek, 3. julij 2017 ob 08:26

Članice Društva kmetic Križevci – Veržej so se pomerile na Gorenjskem

Članice Društva kmetic Križevci – Veržej so se 1. julija udeležile 12. Državnih ženskih kmečkih iger, ki so letos potekale v naselju Selo, ki se nahaja v občini Bled. Iger se je udeležilo 24 ekip iz celotne Slovenije.

nedelja, 2. julij 2017 ob 21:03

Tretjo nedeljo v juliju bodo Prekmurci in Prleki spet vlekli vrv čez reko Muro

Tradicionalna prireditev ob reki Muri, srečanje Prlekov in Prekmurcev, bo letos v nedeljo, 16. julija. Prireditev vsako tretjo nedeljo v mesecu juliju privabi množico obiskovalcev na oba bregova, ki ju povezuje kroški brod, rdeča nit dogodka pa je vlečenje vrvi čez reko Muro. Z letošnjo prireditvijo se vračajo k tradiciji – vrv bodo namreč po dolgem času ponovno vlekli "čistokrvni" Prleki in Prekmurci, torej domačini.

nedelja, 2. julij 2017 ob 20:153

V Srednji Bistrici so se enajstič zbrali motoristi

Ta konec tedna je v Srednji Bistrici v Prekmurju potekalo 11. srečanje MK Black Wings. Zbrani motoristi so se v petek in soboto podali na panoramsko vožnjo po deželi ob Muri. Ob lepem vremenu se je zbralo veliko število motoristov in ljubiteljev le-teh.

nedelja, 2. julij 2017 ob 19:01

Plesni klub Zeko osvojil 28 medalj na državnem prvenstvu

Od 24. do 30. junija je v Hali Tivoli v Ljubljani potekali Državno prvenstvo Plesne Zveze Slovenije, ki je bil tudi finale Pokala Slovenije za soliste in pare. Plesni klub Zeko je tekmoval s 85 plesalci v treh plesnih zvrsteh Hip hop, Breakdance in Disco dance. V sedmih dneh je tekmovalo preko 2.600 plesalcev iz več kot 60 klubov.

nedelja, 2. julij 2017 ob 17:572