Ukradli osebni avtomobil AUDI A6 Allroad

V noči na 4. julij je neznanec z dvorišča pred stanovanjsko hišo na ulici Bračičeve brigade v Slovenski Bistrici odtujil osebni avtomobil znamke AUDI A6 Allroad, bele barve, reg. št. MB-UNIUM.

torek, 4. julij 2017 ob 14:421

V dvojnem dnu vozila srbskega državljana odkrili 21 kilogramov marihuane

Policisti PMP Gruškovje in preiskovalci Finančnega urada Maribor so v nedeljo, 2. julija, na Mejnem prehodu Gruškovje, pri srbskem vozniku odkrili 52 zavojev marihuane. 31-letni srbski državljan se je na območje Mejnega prehoda Gruškovje pripeljal ob 11.45 iz smeri Hrvaške. Preiskovalci Finančnega urada Maribor in policisti PMP Gruškovje so med temeljito mejno kontrolo vozila, prtljage in potnikov odkrili dva posebej prirejena prostora ter večje število paketov s posušenimi deli rastlin ...

torek, 4. julij 2017 ob 14:27

Že šestnajstič spominski pohod ob meji

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Gornja Radgona, Policijsko veteransko društvo »Sever« za Pomurje – Pododbor Gornja Radgona, Območno združenje slovenskih častnikov Gornja Radgona in Združenje borcev za vrednote NOB Gornja Radgona so v ponedeljek, 3. julija, skupaj organizirali že 16. spominski pohod ob meji. Start je tokrat bil v Gornji Radgoni, cilj pohoda pa Radenci.

torek, 4. julij 2017 ob 13:35

Zbigovci gostijo VI. Mariničev memorial

V okviru 6. Mariničevega memoriala v malem nogometu, ki ga Vaško – kmečko društvo Prijatelj Zbigovci, v spomin na prehitro umrlega prijatelja in člana, na domačem igrišču pripravlja v soboto, 8. julija 2017, od 11. ure naprej, bo v večernem času odigran tudi mini ekshibicijski turnir, na katerem bo nastopilo najmanj šest ekip z nekaj atraktivnimi in veliko rekreacijskimi igralci malega nogometa. Zraven bodo: Ekipa pomurskih pravosodnih organov (okrožni in okrajni sodniki, okrož ...

torek, 4. julij 2017 ob 13:22

Obnova ptujskega mostu zaenkrat ne povzroča dlje časa trajajočih prometnih zastojev

Od ponedeljka na Ptuju zaradi obnovitvenih del na cestah velja nekoliko spremenjena prometna ureditev. V ponedeljek popoldne in v torek zjutraj je ob obnovi starega ptujskega mostu prihajalo le do krajših zastojev, zaradi česar se je nekoliko podaljšal čas potovanja, dlje časa trajajočih prometnih zastojev pa policisti niso zaznali.

torek, 4. julij 2017 ob 13:14

Na sprehod z otrokom kar z električno rolko

Občani so policijo v ponedeljek opozorili na nevarno početje moškega, ki je popoldne v Mariboru otroka na sprehod peljal kar z električno rolko. Pri tem se je peljal tudi po cesti in tako še bolj ogrozil njegovo varnost.

torek, 4. julij 2017 ob 12:134

V Črešnjevcih je bilo srečanje tamburašev in ljubiteljev tamburaške glasbe

Prav na prvo nedeljo v mesecu juliju je bilo v opoldanskih urah v Črešnjevcih ob tamkajšnjem gasilskem domu živahno in veselo. Člani Kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevcev so namreč letos gostili in priredili 17. srečanje tamburašev in ljubiteljev te zvrsti glasbe. Tamburaška glasba, ki je tako rekoč v teh krajih že vrsto let dobro poznana in je prinesena iz roda v rod v smislu ljubiteljskega ljudskega muziciranja  daje poseben pečat in zasvojenost, predvsem ljudem, ki ...

torek, 4. julij 2017 ob 11:45

V Križevcih pri Ljutomeru odprli mednarodno kiparsko kolonijo

Re: Pannonia Animals je naziv 2. mednarodne kiparske kolonije v organizaciji Društva 29a. Na otvoritveni prireditvi so v vaškem jedru Križevci pri Ljutomeru, 3. julija, zaigrali člani KUD Muzika Križevci, predstavil pa se je tudi kasač iz hleva Dušana Zorka. Kasač je osrednji lik za umetnino izpod rok svetovno priznanega umetnika Nedima Hadži Ahmetovića – Mafa iz Srbije.

ponedeljek, 3. julij 2017 ob 23:37

Barbara Skuhala tretja, brat Jernej četrti na državnem šahovskem prvenstvu

V Mariboru je od 25.6.2017 do 2.7.2017 potekalo državno šahovsko prvenstvo za članice in 20. Pirčev memorial, ki je veljal tudi za člansko državno prvenstvo.

ponedeljek, 3. julij 2017 ob 19:521

Pričenja se športno poletje v Ljutomeru

Z mesecem julijem Športna zveza Ljutomer pričenja s pestrim poletnim dogajanjem v okviru športnega poletja v Ljutomeru 2017. Športna zveza Ljutomer prireja razne tečaje, turnirje, tekmovanja in aktivnosti za otroke, mladino in odrasle, ki se bodo odvijali na letnem kopališču v Ljutomeru, športni dvorani ŠIC v Ljutomeru in na teniških igriščih v Ljutomeru.

ponedeljek, 3. julij 2017 ob 19:25