Maša za domovino pri Ivanovem izviru na Razkrižju

Na predvečer dneva državnosti, v soboto, 24. junija, je obmejna župnija Razkrižje pripravila pri Ivanovem izviru pitne vode na Razkrižju mašo za domovino. V idiličnem naravnem okolju so se v hladni senci ob daritvenem oltarju zbrali domači verniki župnije Razkrižje, k maši za domovino pa so prišli verniki tudi od drugod iz Prlekije in Prekmurja.

sreda, 28. junij 2017 ob 09:45

Odlikovanec Janez Rudolf iz Cezanjevcev: Vse za svojo ljubo domovino Slovenijo!

Prav na Dan državnosti je bila v postojanki veteranov vojne za Slovenijo, kjer je tudi uradni sedež prleških vojnih veteranov, krajša spominska slovesnost ob 26-letnici naše države. Na njej so se z minuto molka spomnili vseh, ki so padli za domovino ter si ogledali dokumentarni film Agresor v Prlekiji. Po tem dogodku sta predsednik organizacije Rudi Stegmüller in v organizaciji zaposleni sekretar Drago Vaupotič, ki v okviru svojega profesionalnega opravila nudi tudi pomoč, ne samo veteranskim ...

sreda, 28. junij 2017 ob 08:32

Na Melincih tekmovali v nogometu in odbojki

Tudi drugi dan največjega športnega dogodka v Pomurju – Pomurskega športnega festivala je postregel z bogato paleto športnih aktivnosti. Ženske dvojice so se pomerile v odbojki na mivki, potekala pa sta še dva nogometna turnirja in sicer eden v zaprtem bazenu na milnici, drugi pa za veteranske ekipe na nogometnem igrišču. Zraven tega je potekal še Dodgeball turnir v organizaciji Dodgeball kluba Pomurje.

sreda, 28. junij 2017 ob 08:15

Za možganski tumor majhne Mie rešitev le v Nemčiji

Ko se iz dežele treh src v Radencih zapelješ čez Kapelske vinorodne hribčke proti Pomurski avtocesti v Grabonošu, nemudoma pod hribom, kjer se začenja Ščavniška dolina, naletiš na lepo vasico Okoslavci, kjer med kakšnimi 250 prebivalci, na naslovu Okoslavci 80 živi tudi družina Adanič, ki se ji je v le nekaj zadnjih letih življenje preprosto obrnilo na glavo. Gre gotovo za eno najbolj žalostnih družin na sončni strani Alp, saj niti zdravniki ne poznajo primera v Sloveniji, da bi ...

torek, 27. junij 2017 ob 19:163

Odprli turistično informativno pisarno v Savcih

V soboto, 24. junija, je bila v Savcih na domačiji dr. Stanka Cajnkarja slavnostna otvoritev turistično informativne pisarne, ki je pod okriljem turističnega društva in občine Sveti Tomaž. Na slavnostni otvoritvi je bil prisoten predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja, ki je bil slavnostni govornik.

torek, 27. junij 2017 ob 16:28

Zapojmo Sloveniji ali druženje s pesmijo v Enoteki Ljutomer

"Povsod, kjer mi seže pogled, lepota zasanjana, kje najti še lepši je svet, kje lepše je kot doma? Se s hribov v daljavo zazrem prek gričev, dolin, gora, v daljavi še modro morje uzrem, kje lepše je kot doma. Slovenija, od kod lepote tvoje …"

torek, 27. junij 2017 ob 16:10

Motoristka trčila v dve osebni vozili

V torek, 27. junija, okoli 14.45, se je v Ljutomeru na Ormoški cesti zgodila prometna nesreča, kjer je motoristka trčila v dve osebni vozili. Poškodovano motoristko, ki je vozila motor z varaždinskimi registrskimi tablicami, so oskrbeli reševalci NMP Ljutomer. Kako hude so poškodbe, zaenkrat nimamo informacij.

torek, 27. junij 2017 ob 15:473

Ekipa KMN Meteorplast odigrala predstavitveno tekmo futsala

V ponedeljek je potekal prvi dan največje športne prireditve v Pomurju. Na Pomurskem športnem festivalu so se številni tekmovalci in ekipe pomerili v nogometnem turnirju selekcij U7 in U11, turnirju v odbojki na mivki – moške dvojice, futsal turnirju in tekmovanju v ameriškem gladiatorju.

torek, 27. junij 2017 ob 15:13

Malonedeljski vinogradniki so goste povedli na najvišji vrh Prlekije

25. junij, Dan državnosti, je že vrsto let pomemben dan malonedeljskih in ostalih vinogradnikov, ki se združujejo v Društvo vinogradnikov Mala Nedelja, njihovih prijateljev, ljubiteljev dobre kapljice ter ljubiteljev narave in pohodništva. Vsako leto na ta dan se namreč odpravijo na pohod od kleti do kleti in tudi v klet radi pokukajo, saj so vrata kleti, ki jih obiščejo, ta dan na široko odprta.

torek, 27. junij 2017 ob 14:25

Nebo nad Pomurjem okrasili pisani baloni

Balonarji so v nedeljo, 25. junija, končali državno prvenstvo. Slovenski državni prvak je Aleš Švagelj iz Balonarskega kluba Uranos. Med prekmurskimi piloti je Dejan Buzeti osvojil peto mesto in Silvo Vohar sedmo, oba iz Balonarskega kluba Bakovci.

torek, 27. junij 2017 ob 10:35