Slovesnost ob praznovanju Dneva državnosti v Ljutomeru

V petek, 23. junija, je Občina Ljutomer s številnimi domoljubnimi in veteranskimi organizacijami pripravila slovesnost ob praznovanju Dneva državnosti v Domu kulture Ljutomer. V uvodu osrednje slovesnosti v Domu kulture Ljutomer, ko so ob taktih ljutomerskega pihalnega orkestra na oder prišli praporščaki, je zbrane nagovoril podžupan Boro Zemljak.

sobota, 24. junij 2017 ob 09:49

Kravico le našli, lastnik se zahvaljuje vsem, ki so pomagali pri iskanju

V začetku tedna smo poročali o pobegli kravi oz. telici, ki je lastniku ušla na območju Koračic. Iskali so jo v soboto zvečer, nato še v nedeljo dopoldan in naslednje dni na območju občine Sveti Tomaž, a izgubljene telice niso našli. Sedaj se nam je javil lastnik telice, ki so jo nato le našli ter nam poslal zahvalno pismo, saj se želi vsem, ki so kakorkoli pomagali, tudi javno zahvaliti. Pismo objavljamo spodaj, poslal pa nam je tudi fotografijo simpatične telice, ki si je očitno ...

sobota, 24. junij 2017 ob 09:155

Na Pomurskem sejmu so predstavili rezultate prvih ocenjevanj pod okriljem jubilejnega, 55. sejma AGRA

Pod okriljem jubilejnega, 55. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni, so potekala ocenjevanja mesa in mesnih izdelkov, mleka in mlečnih izdelkov, sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod. Rezultate ocenjevanja je vodstvo Pomurskega sejma, skupaj s predstavniki ocenjevalnih komisij, predstavilo na novinarski konferenci v petek, 23. junija.

sobota, 24. junij 2017 ob 08:37

Velik ljutomerski požar naj bi zanetile tri žariščne točke, ki so zagorele ob istem času

Kot poroča Dnevnik, je po njihovih neuradnih, a zanesljivih informacijah nedavni velik požar v prostorih ljutomerskega Eko plastkoma bil podtaknjen, saj naj bi ga zanetile tri žariščne točke, ki so zagorele ob istem času. Za tri osumljence bo policija najverjetneje predlagala testiranje na poligrafu.

sobota, 24. junij 2017 ob 08:185

Ponovno podrta drevesa v radenskem parku

Petkovo (23. junija) popoldansko neurje okrog 15. ure z močnim  vetrom in hudim nalivom je ponovno prizadelo park v Radencih, ki si še vedno ni »opomogel« po katastrofalnem neurju pred leti. Tako so na različnih koncih parka zopet podrta drevesa, ki jih bo treba nadomestiti z novimi sadikami dreves in grmovnic. To bo seveda zahtevalo dodatna finančna sredstva, ki so jih kar pridno darovali doslej številni donatorji, da se podobnih darov lahko nadeja Občina Radenci tudi v prihodnje ...

sobota, 24. junij 2017 ob 07:501

Trčila tovorno in kombinirano vozilo, povzročitelj pa je bil pod vplivom alkohola

V petek, 23. junija, okoli 18.40, je na pomurski avtocesti pri Dragotincih prišlo do prometne nesreče. Pri cestninski postaji Dragotinci v smeri Murske Sobote, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, se je kombinirano vozilo zaletelo v tovorno vozilo, pri čemer se je ena oseba lažje poškodovala.

petek, 23. junij 2017 ob 20:332

Veter podiral drevesa, strele netile požare

V petek popoldan, okoli 15. ure, je naše kraje spet prešlo neurje z močnim dežjem, ki je povzročilo nekaj preglavic, saj je močan veter podiral drevesa, strele pa so netile požare.

petek, 23. junij 2017 ob 17:52

Ribiča našli utopljenega

V petek, 23. junija, je v naselju Lokavci v občini Gornja Radgona stekla iskalna akcija, saj so pogrešali ribiča. Pri tem so posredovali gasilci in potapljači iz Gornje Radgone.

petek, 23. junij 2017 ob 14:491

Ormoški policisti obravnavali dva samomora

Policisti policijske postaje Ormož so v zadnjih dneh ob opravljanju rednih nalog med drugim obravnavali tudi dva samomora. V soboto, 17. junija, ob 11.45 so samomor obravnavali v Ormožu. Na kraju drugega samomora so bili tudi v četrtek, 22. junija, ob 5. uri.

petek, 23. junij 2017 ob 14:432

Za nami je rekordno topla noč

Noč, ki je za nami, je bila ena najtoplejših v zgodovini meritev. Kot so zapisali pri agenciji za okolje, sta rekorda padla v Ljubljani in Dobličah pri Črnomlju. V Ljubljani temperatura zraka ni upadla pod 23,9 stopinje, v Dobličah pa so namerili kar 25,6 stopinje Celzija. Tudi v naših krajih je bilo ponoči do 22 stopinj Celzija.

petek, 23. junij 2017 ob 10:37