Generacija 2008–2017 se glasno, pogumno in odločno širi po svetu

Sreda, 14. 6. 2017, je bila za nas devetošolce OŠ Janka Ribiča Cezanjevci prav poseben dan. Ob 17. uri smo pričeli že s težko pričakovano valeto. Najprej smo se zavrteli v ritmih angleškega valčka, tanga… Po plesnem programu smo valeto najprej začeli z glasbeno točko, nato pa smo program nadaljevali tam, kjer se je naša pot v osnovni šoli začela, v 1. razredu, in nadaljevali vse do 9. razreda. Ob tem smo obujali spomine na naše dogodivščine in preizkušnje, ki so nas ...

torek, 27. junij 2017 ob 09:334

Mele: Slike dveh ustvarjalcev – očeta in sina

Naspletnih straneh »Prlekije« smo poročali o samostojni slikarskirazstavi sodelavca imenovanega medija, ki jo je pripravil v prostorihZveze kulturnih društev Lendava 16. maja zvečer in je bila na ogleddo 20. junija. Od tam je FilipMatko Ficko svoja dela, akrile na platnu, preselil na Mele pri Gornji Radgoni,kjer je bila odprta likovna razstava v soboto, 24. junija popoldne.

torek, 27. junij 2017 ob 08:52

Na spominske slovesnosti v juliju in avgustu

V prihodnjih dveh mesecih se bodo zvrstile nekatere aktivnosti članic in članov Krajevne organizacije Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Radenci, kar so sprejeli na programski konferenci v začetku letošnje pomladi.

torek, 27. junij 2017 ob 08:463

Hrvaška policistka najverjetneje storila samomor

Varaždinske vijesti poročajo, da je hrvaška policistka Suzana Vugrinec, katere truplo so našli pred enim mesecem v parkiranem avtomobilu na parkirišču pred murskosoboško bolnišnico, najverjetneje storila samomor.

ponedeljek, 26. junij 2017 ob 21:181

Pričel se je Pomurski športni festival

Na Melincih se je začel Pomurski športni festival, ki velja za enega izmed največjih športnih dogodkov v Pomurju. Na Melincih se bodo zbrali številni športniki in ljubitelji športa, ki se bodo pomerili v najrazličnejših športnih panogah in aktivnostih. Letošnji festival ponuja bogato paleto športnih in zabavnih aktivnost, primernih za vse starostne skupine.

ponedeljek, 26. junij 2017 ob 20:50

Pri Svetem Tomažu potekala velika gasilska veselica s Tanjo Žagar

V soboto, 24. junija, je v prireditvenem šotoru pri Svetem Tomažu potekala velika gasilska veselica, ki jo v sklopu občinskega praznika prireja PGD Koračice. Letos je na veselici nastopila Tanja Žagar, z njeno skupino Avantura, ki je goste dobro zabavala.

ponedeljek, 26. junij 2017 ob 19:421

Georgea A. Romera ne bo na Grossmannu

Organizatorji Grossmannovega festivala, ki se v Ljutomeru prične čez 14 dni, so z obžalovanjem sporočili neprijetno novico, da je George A. Romero na žalost odpovedal svoj obisk v Ljutomeru. Razlog je zdravstvene narave, bojda nič resnejšega, a vseeno mu trenutno ne dovoljuje čezoceanskih letov. Celotna ekipa Grossmannovega festivala, tudi v Georgevem imenu, se opravičuje za to neljubo odpoved, Georgeu pa seveda želijo čimprejšnje okrevanje, še posebej, ker je obljubil svoj prihod v ...

ponedeljek, 26. junij 2017 ob 16:43

Policija ponovno »v akciji« na prireditvi: opravili 81 zasegov prepovedanih drog

Kriminalisti in policisti 15 policijskih enot in služb Policijske uprave Maribor so med poostrenim nadzorom prireditve v okolici Maribora, v petek in soboto, opravili kar 81 zasegov prepovedanih drog. V večini primerov (62) je šlo za prepovedano drogo konopljo, v šestih za kokain, v dveh za MDMA kristale, v 29-ih za amfetamin, zasegli pa so tudi 70,5 tabletk ecstasy, 7 paketkov heroina in približno 17 gramov psihoaktivnih gobic.

ponedeljek, 26. junij 2017 ob 16:101

Proslava ob 11. občinskem prazniku občine Sveti Tomaž

V petek, 23. junija, so v občini Sveti Tomaž vstopili v praznovanje 11. občinskega praznika. V petek zvečer so se člani vseh društev in klubov, ki delujejo v občini Sveti Tomaž, župan, svetniki, občinska uprava in na čelu Ivanjkovska godba, zbrali pred osnovno šolo, se postrojili v parado in preko centra Svetega Tomaža odšli v prireditveni šotor.

ponedeljek, 26. junij 2017 ob 15:49

Gasilci PGD Selišči - Kupetinci razvili novi prapor

Gasilci in gasilke PGD Selišči – Kupetinci, ki delujejo v okviru Gasilske zveze Sveti Jurij ob Ščavnici, so v osemdesetletno zgodovino uspešnega delovanja društva, v soboto, 24. junija, vpisali še en pomemben mejnik: triinštirideset let star prapor društva so nadomestili z novim.

ponedeljek, 26. junij 2017 ob 15:29