Razvojna agencija Sinergija izvaja projekt DEMO-EC

Prvo polovico leta 2017 je Slovenijo zaznamovala priprava Celostnih prometnih strategij (CPS). V Pomurju se je pripravilo 5 CPS-jev, kar pomeni, da ima 19% pomurskih občin sveže pripravljen dokument, na podlagi katerega bodo lahko urejali in razvijali varen in dostopen prostor za vse občane skozi trajnostno mobilnost. Razvojna agencija Sinergija je bila vključena v pripravo dveh: za Mestno občino Murska Sobota in Občino Gornja Radgona.

četrtek, 29. junij 2017 ob 08:55

Blagoslovili so obnovljeno Potočnikovo kapelo v Nasovi

Na slemenastem delu Nasove, na hribčku med Apačami in Sveto Ano, pri Potočnikovi domačiji, že 70 let stoji kapelica, ki sta jo v zahvalo za srečno vrnitev iz nemške vojske postavila tedanja gospodarja Lucija in Ivan Potočnik. In ker je Potočnikova kapela bila potrebna obnove, so krajani, pod vodstvom Franca Tropenaurerja, pristopili k obnovi. Za to so poskrbeli številni obrtniki, ki so obnovitvena dela opravili brezplačno. Kot je tod navada, so krajani ob kapeli, ki je posvečena Srcu ...

četrtek, 29. junij 2017 ob 08:42

Drugi gasilski taborček v PGD Radoslavci

»Hura počitnice«, je vzklikala skupina 35 otrok gasilske mladine iz PGD Radoslavci, ko je urnih nog in nasmejanih obrazov hitela v gasilski dom, kjer se je od 23.-25.6.2017 odvijal že drugi gasilski taborček. Njegov cilj je tudi tokrat bil namenjen spoznavanju gasilskih in socialnih veščin, raziskovanju narave ter ustvarjanju prijetnega počutja.

četrtek, 29. junij 2017 ob 08:36

Tretji dan je potekal turnir v sumo nogometu

Kljub nekoliko bolj mokremu vremenu so se v sredo na Pomurskem športnem festivalu odvijali trije turnirji. Potekal je turnir v sumo nogometu, že tretji dan turnir v odbojki na mivki – tokrat so tekmovale mešane trojke, in košarkarski turnir 3 x 3. Tudi v sredo pa je najmlajše udeležence festivala z zanimivimi aktivnostmi animiral Bumerang Sreče.

četrtek, 29. junij 2017 ob 08:28

V stanovanjsko hišo udarila strela

Tudi v sredo nas je prešlo neurje, ki je v naši okolici predvsem v Slovenskih goricah ter v okolici Ptuja in Maribora povzročilo nekaj nevšečnosti. Je pa v Prlekiji, v Gornjih Ključarovcih, v občini Sveti Tomaž, ob 20.10, v stanovanjsko hišo udarila strela ter poškodovala električno napeljavo. Gasilci PGD Pršetinci so zavarovali kraj dogodka, pregledali ter zavarovali objekt. Objekt si je ogledala tudi dežurna služba Elektro Maribor.

sreda, 28. junij 2017 ob 22:36

Ekipa Veržeja v naslednji sezoni precej spremenjena in pomlajena

Članska ekipa Farmtech Veržej, ki bo tudi v naslednji sezoni igrala v 2. SNL, je začela priprave. Trener Marko Lešnik je na prvem treningu imel na razpolago štirinajst igralcev, nekaj igralcev pa se bo ekipi pridružilo v naslednjih dneh.

sreda, 28. junij 2017 ob 19:59

Na DOSOR-jevi Vetrnici se vrtijo tudi karaoke

»Ko sonce večerno za hribček gre, v prid dobre volje in dobrih ljudi naj naša pesem daleč doni,« je zaželela vsem Mojca Kumlanc na poletnem odru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, na letošnjih prvih poletnih karaokah v okviru tradicionalnih prireditev »DOSOR-jeve Vetrnice 2017«.

sreda, 28. junij 2017 ob 19:222

Razvitje novega prapora Lovske družine Tomaž

V nedeljo, 25. junija, so lovci Lovske družine Tomaž pripravili svečano razvitje novega prapora. Prireditev je potekala v šotoru pred lovsko kočo v Koračicah. Ob spremljavi rogistov lovskih družin Ptuj - Ormož je sledil slavnostni prihod praporov na prizorišče. Starešina lovske družine Anton Štebih je pozdravil lovce in druge goste na svečanosti in jim spregovoril o zgodovini in o prihodnjih nalogah lovske družine Tomaž.

sreda, 28. junij 2017 ob 19:09

V Bučečovcih se bo uredila občinska lokalna cesta

Občina Križevci je v mesecu maju objavila javno naročilo za izvedbo projekta Rekonstrukcije občinske lokalne ceste v Bučečovcih. Projekt obsega ureditev vozišča lokalne ceste kot novogradnjo.

sreda, 28. junij 2017 ob 13:42

Štajerski Brendi jo ljubi

Štajerski Brendi te dni predstavlja še eno skladbo, ki se nahaja na njegovi zadnji izdani dvojni zgoščenki z naslovom The Best Of. Pesem "Ljubim jo" je v celoti delo njegovega glasbenega prijatelja Borisa Jelenka, poje pa o ljubezni, ki bi jo iz vsega srca podaril pravi izbranki.

sreda, 28. junij 2017 ob 12:55