Srebrna maša veržejskega župnika Jožeta Brečka

V nedeljo, 2. julija, je bilo v župniji Veržej zelo slovesno, kajti domači veržejski župnik Jože Brečko je v župnijski cerkvi sv. Mihaela v Veržeju daroval svojo srebrno sveto mašo pred domačimi veržejskimi verniki. Za njim je 25 let duhovništva.

petek, 14. julij 2017 ob 09:281

Klena drža Viktorije Horvat, najstarejše občanke občine Kobilje

Viktorija Horvat, dekliško rojena Trajber je luč sveta zagledala davnega leta 1919 v obmejni vasi Kobilje ob meji z Madžarsko, in je ponosna, da je najstarejša prebivalka Kobilja. Čez dve leti bo namreč praznovala svoj okrogli 100. rojstni dan. Viktorija je bila namreč rojena koncem prve svetovne vojne,  ko so bili težki časi z veliko pomanjkanja in revščine, na Kobilju so jim rekli »vojna deca«.

petek, 14. julij 2017 ob 09:13

V družbi slovenske vinske kraljice okušali vina iz tekmovalnega programa Grossmannovega festivala

V četrtek, tretji dan 13. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, je na Glavnem trgu potekala javna degustacija vin iz tekmovalnega programa, na kateri je svoje strokovno mnenje k vzorcem podal gost vinskega programa na letošnjem festivalu dr. Mojmir Wondra, na dogodku pa je bila prisotna tudi aktualna Slovenska vinska kraljica Maja Žibert.

četrtek, 13. julij 2017 ob 19:19

V Odrancih je dišalo po ajdovi kaši

Vas Odranci na Ravenskem v Prekmurju je največja panonska vas, ki je že od nekdaj znana po pridelavi ajdove kaše. Gre za poljščino, ki se tudi v današnjem času vse bolj uveljavlja na naših jedilnikih, saj gre za zdravo in okusno hrano, saj po njej segajo otroci v vrtcih in šolah. Odrančani so ajdo sejali v kolobarjenju, najlepša je bila poleti, ko je dišeče cvetela in so na njenih bujnih cvetovih cvetlični prah nabirale čebele. Ko pa je v jeseni ajda dozorela so jo kmetje ročno s ...

četrtek, 13. julij 2017 ob 16:33

Blagoslovili obnovljeno kapelo v Senčaku

V nedeljo, 2. julija popoldne, je na Gomili, najvišji točki v Prlekiji, potekal blagoslov obnovljene kapele, ki sta ga opravila župnik iz Svetega Tomaža Tomislav Roškarič in dekan Jože Šipoš iz Podgorcev.

četrtek, 13. julij 2017 ob 15:20

Frančiškov tabor v župniji Veržej

V župniji Veržej je ponovno potekal tabor Frančiškovih otrok z naslovom »Sveta Elizabeta – ljubezen iz Nebes«. Tako so Veržej spremenili v mini Assisi in bivali v Centru DUO kampu, kjer je za njih skrbelo 16 animatorjev, s. Zaliki Svenšek, s. Pavlini Kolbl in župniku Jožetu Brečku, se je pridružilo še 37 otrok iz Slovenske Bistrice, Lenarta, Križevcev, Maribora in Veržeja. Najmlajši udeleženec je bil star 6 let.

četrtek, 13. julij 2017 ob 11:27

Neurje z močnim vetrom in točo največ škode povzročilo v občini Sveti Tomaž

V torek, 11. julija, je med 17:00 in 18:00 uro v občini Sveti Tomaž divjalo močno neurje s točo debelo kot oreh in močnim vetrom. Veter je odkrival strehe in podiral drevesa, najhuje je bilo v Rakovskem vrhu, Korački vrh - Kostanj in Savski vrh.

sreda, 12. julij 2017 ob 22:48

Občan z motorno žago podiral drevesa ter poleg kričal

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v torek, 11. julija, obravnavali tudi primer, ko so ob 18.36 uri bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, kjer je občan z motorno žago podiral drevesa ter kričal. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je omenjeni kršil javni red in mir.

sreda, 12. julij 2017 ob 19:236

Podgrad gostil 21. »Pepijev memorial«

Na svojem ribniku v Podgradu pri Gornji Radgoni, so člani radgonske temeljne enote Ribiške družine Gornja Radgona pripravili že 21. tradicionalni ribiški »Pepijev memorial« v spomin na tri svoje dolgoletne člane - Pepije: Jožeta Sabotina, Jožeta Kurnika in Jožeta Tislja. Poleg za prehodna pokala, ločeno za člane in mlajše ribiče, se je skupno 29 ribičev potegovalo tudi za pokale po kategorijah. Seveda se je tudi tokrat ob tekmovalcih ob ribniku družilo še kar nekaj ribi ...

sreda, 12. julij 2017 ob 17:21

Ljutomerska »The Potica« gre na ameriški trg

Slovenska potica, ki je postala pravi svetovni medijski hit po majskem srečanju papeža Frančiška in prve dame ZDA Melanie Trump, po njuni zaslugi kot The Potica sedaj odhaja v Ameriko. Podjetje IT Pharma iz Ljutomera bo namreč potico, ki jo peče ljutomerska Sastela, kmalu ponudilo ameriškemu trgu kot zamrznjeno sladico.

sreda, 12. julij 2017 ob 13:351