Pri veverički Muki ustvarjalno z glino

Udeleženke in udeleženci letošnjega počitniškega tabora mladih v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so se v četrtek, 20. julija dopoldne, »preselili« v hotel Radin Zdravilišča Radenci.

četrtek, 20. julij 2017 ob 17:53

31-letnik se je z delovnim strojem huje poškodoval

V sredo, 19. julija, nekaj po 10. uri, se je v Stojncih pri delu hudo telesno poškodoval 31-letni domačin, o čemer smo že pisali. Iz PU Maribor pa so sporočili več podrobnosti o delovni nesreči.

četrtek, 20. julij 2017 ob 17:05

Voznik pod vplivom alkohola zapeljal s cestišča v koruzo

V sredo, 19. julija, okoli 20. ure je v naselju Runeč, v občini Ormož, osebno vozili zapeljalo s cestišča v koruzo. Pri tem se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGD Ormož so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri oskrbi ponesrečenca ter počistili cestišče. Reševalci NMP Ormož so poškodovanca prepeljali v SB Ptuj.

četrtek, 20. julij 2017 ob 08:431

Milijonski projekt za izgradnjo kanalizacijskega omrežja na Krapju in delno na Cvenu

V županatu Mestne hiše Ljutomer je v sredo, 19. julija, potekal podpis pogodbe za izgradnjo kanalizacijskega omrežja v naselju Cven (delno) in naselju Krapje. Skupna dolžina gravitacijskih kanalov, ki jih je treba zgraditi znaša 7.043 m, dolžina tlačnih vodov pa 1.097 m. Del kanalizacijskega omrežja v naselju Cven in naselju Mota je bil zgrajen že v sklopu projekta Oskrba s pitno vodo Pomurja Sistem C.

četrtek, 20. julij 2017 ob 08:34

Lažje delo, manj pleveli in škodljivcev

Že od nekdaj si je človek z različnimi inovacijami in posodobitvami skušal olajšati delo in s tem izboljšati pridelek ali produktivnosti. In za nekaj podobnega so se odločili tudi Sternišovi iz Lutvercev v Apaški dolini, kjer vrtnine in zelenjavo po novem pridelujejo v za to posebej narejenih koritih. Metka in Jože Sterniša (s hčerko Doris ter sinom Danielom in njegovo družino) imajo tudi sicer vseskozi na mizi sveže vrtnine in zelenjavo z domačega vrta, saj kot dobra kuharja vesta ...

sreda, 19. julij 2017 ob 22:501

Azbestne plošče odvržene v naravi

Zaradi varovanja človeškega zdravja in okolja moramo vsi skrbeti za varovanja okolja, predvsem pa se moramo zavedati kaj vse se sme in kaj ne odlagati v naravno okolje. V teh dneh se je v zelenem okolju v občini Odranci našel velik kup odpadnih azbestnih plošč, ki so sicer manjše velikosti, kot ostale standardne plošče. Gre za azbestne plošče s katerimi so pokrite stanovanjske hiše in gospodarska poslopja.

sreda, 19. julij 2017 ob 22:29

Na OŠ Stročja vas bodo uredili dvižno ploščad, ki bo v veliko pomoč gibalno oviranim osebam

V županatu Mestne hiše je v sredo, 19. julija, potekal podpis pogodbe za dobavo in montažo dvižne ploščadi v Osnovni šoli Stročja vas. Občina Ljutomer je namreč v sodelovanju z Osnovno šolo Stročja v mesecu juniju 2017 pristopila k zbiranju ponudb za ureditev dvižne ploščadi, ki bo v veliko pomoč gibalno oviranim osebam.

sreda, 19. julij 2017 ob 21:51

Delovni stroj delavcu stisnil roko

V sredo, 19. julija, ob 10.06 je v Stojncih, občina Markovci, delovni stroj poškodoval roko delavca. Do prihoda gasilcev PGD Stojnci so domačini sami izvlekli ukleščeno roko iz delovnega stroja in poškodovanca predali reševalcem NMP Ptuj, ki so ga odpeljali v UKC Maribror.

sreda, 19. julij 2017 ob 17:31

V Pomgradu gostili francoske dijake

V podjetju Pomgrad so omogočili opravljanje praktičnega usposabljanja znotraj programa Erasmus+ za nekaj francoskih dijakov gradbeništva iz poklicne smeri zidarstva. Dijake so v okviru Pomgradove Akademije za tri tedne vključili v delovni proces na raznih gradbiščih v pomurski regiji, kjer so okrepili svoje znanje, se naučili novih delovnih procesov in načinov dela, ob tem pa tudi spoznavali lepote Slovenije in Pomurja.

sreda, 19. julij 2017 ob 16:241

Družini Borko se je podobna nesreča pripetila že pred 20 leti

V nedeljo, 16. julija, je posestvo, kjer je živela družina Borko, prizadel hud požar, v katerem je zgorelo celotno gospodarsko poslopje, vključno s kmetijsko mehanizacijo in drugimi stroji. Ogenj je v manjši meri zajel tudi stanovanjsko hišo, vendar so gasilci uspešno preprečili nadaljnjo širjenje in škodo omejili na minimalno, ki je že tudi sanirana.

sreda, 19. julij 2017 ob 16:00