Sto sedemdeset udeležencev na 13. srečanju starodobnih vozil

Društvo Oldtimer Stara Gora je v soboto, 22. julija, pripravilo 13. srečanje starodobnih vozil, ki je pred društvene prostore v Bolehnečicih privabilo sto sedemdeset lastnikov in sovoznikov osebnih avtomobilov, mopedov, motorjev in motorjev s prikolico častitljive starosti.

nedelja, 23. julij 2017 ob 12:591

Pri Sveti Ani štirinajst ekip kuhalo Štajersko kislo juho

V okviru obeleževanja občinskega praznika občine Sveta Ana v Slovenskih goricah - Aninega tedna 2017, je na dvorišču okrepčevalnice Šenk pri Sveti Ani potekalo tradicionalno, 7. tekmovanje v kuhanju Štajerske kisle juhe. Ob pomoči nekaterih drugih društev in organizacij, predvsem pa številnih sponzorjev in donatorjev, so zanimiv dogodek odlično pripravili Kulinarično društvo kisla juha Sveta Ana, Krajevni odbor Rdečega križa Lokavec in Okrepčevalnica Šenk, ki so na tekmovanje pritegnili ...

nedelja, 23. julij 2017 ob 09:00

V Ljutomeru pripravili Večer poezije, glasbe in vina

V petek, 21. julija, je v atriju Mestne hiše v Ljutomeru potekal prijeten Večer poezije, glasbe in vina. Za pesniški del je poskrbela vsestranska ustvarjalka Maja Gal Štromar, za kitarsko spremljavo pa je posrkbel Mitja Simič. Nekaj pesmi je bilo podloženih s subtilno glasbeno spremljavo Petra Dekleve in Tinkare Kovač.

sobota, 22. julij 2017 ob 19:11

Otroci župnije Razkrižje so aktivno preživljali prosti čas na župnijskem oratoriju

Namen oratorija, ki ga je pripravila obmejna župnija Razkrižje je bil, da preko različnih dejavnosti, kot so delavnice, kateheze, družabne igre, vzgajajo otroke v zdravem duhu in telesu. Oratorij je skušal dati otrokom določene vrednote in načela, ki jim bodo pomagala na poti skozi življenje. Za otroke je bil to čas prijetnega, sproščenega preživljanja počitniškega časa. Otroci so v varstvu animatorjev bili skozi cel dan.

sobota, 22. julij 2017 ob 13:111

Ivanov izvir pitne vode je pravi kraj za osvežitev in okrepčilo

Med bisere naravne dediščine obmejne občine Razkrižje sodi tudi Ivanov izvir pitne vode. Ivanov izvir je po ljudskem izročilu znan že iz davnih časov. Mnogi ljudje, še zlati romarji, verjamejo v zdravilno moč te izvirske vode, ki naj bi pripomogla k dobremu vidu, odpravi golšavosti in splošnemu počutju. Razkriška turistična zanimivost Ivanov izvir je namreč posebnost kraja Razkrižje, saj izpod hriba priteče hladna in čista voda, ki teče skozi leseno deblo. Voda namreč teče no ...

sobota, 22. julij 2017 ob 12:36

Za zaključek počitniškega tabora še karaoke

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je v dneh od 17. do 21. julija potekal letošnji Počitniški tabor 2017, ki je bil namenjen varstvu otrok zaposlenih v tem domu. Po nekajletnih izkušnjah ni bilo težko pripraviti program, ki je bil udeleženkam in udeležencem tabora »pisan na kožo«.

sobota, 22. julij 2017 ob 12:09

Domačinu ogenj ušel izpod nadzora in se razširil

V petek, 21. julija, ob 11.53 je v Zgornjem Kocjanu, občina Radenci, gorel travnik. Policisti so pozneje ugotovili, da je domačin za hišo kuril suho travo. Ogenj mu je ušel izpod nadzora in se je požar razširil. Pogorelo je okoli 70 arov trave. Požar so pogasili gasilci PGD Radenci-Boračeva in Kapela. Policisti zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

sobota, 22. julij 2017 ob 11:406

Prekmurski izseljenski časopisi v letih 1916 – 1954

V okviri letošnjega dogodka Slovenci po svetu »Dobrodošli doma«, ki so ga pripravili v rakičanskem gradu in v mestu Murska Sobota, Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu, mestna občina Murska Sobota in Raziskovalno izobraževalno središče dvorec Rakičan, so v soboto, 8. julija v Dvorcu Rakičan v modrem salonu odprli razstavo na temo »Prekmurski izseljenski časopisi v letih 1916 - 1954«, ki jo je kot organizator pripravila Pokrajinska in študijska knjižnica Murska ...

sobota, 22. julij 2017 ob 11:24

Tretja Jeruzalemska vinska kraljica je Katja Kolarič

V sredo, 19. julija, je zasedala ocenjevalna komisija za izbor vinske kraljice na katerem je komisija izbrala novo, tretjo Jeruzalemsko vinsko kraljico (VTC 15), katera bo od kronanja zastopala Jeruzalemsko vinsko turistično cesto in promovirala vinogradnike na našem območju in vina. Novo izbrana, tretja Jeruzalemska vinska kraljica je Katja Kolarič iz Stanovna.

sobota, 22. julij 2017 ob 10:29

Zaključena prejšnja in pripravljena nova nogometna sezona

S podelitvijo pokalov, priznanj in nagrad za minulo sezono 2016/17 ter žrebom parov za nova ligaška ter pokalno tekmovanje, kar je potekalo v soboški Zvezdi, se je v okviru Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota, tudi uradno "začela" nogometna sezona 2017/18. Predsednik MNZ MS Danilo Kacijan pa je ob žrebu podelil še pokale in žoge najboljšim v minuli sezoni, tako za dosežke kot za fair play. In med prejemniki priznanj in nagrad so tudi NK Apače (3. mesto v II. MNL Murska Sobota, ter ...

petek, 21. julij 2017 ob 22:27