Zombiji zavzeli mesto ob koncu 13. Grossmanna

Zadnji dan Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina je bil tradicionalno namenjen zombijem. Na Glavnem trgu je že od 12. ure dalje potekalo maskiranje, kjer so lahko posamezniki izbirali med tremi različno zahtevnimi maskami. Maskiranje je vodila izkušena mojstrica filmske maske Mateja Naberšnik s svojo ekipo.

nedelja, 16. julij 2017 ob 09:22

Zaključni dan 13. Grossmanna pohod zombijev in podelitev nagrad

V soboto se zaključi 13. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina. Že opoldne je Začarani kino ponudil animirani film Rdeča želva, na Glavnem trgu pa se je ob zvokih skupine Usurper Slug pričelo maskiranje za popoldanski Zombie Walk. Ob tem potekata tudi subkulturna tržnica in Prleška kühja.

sobota, 15. julij 2017 ob 17:152

Javni pogovor s Harryjem Kümlom

V četrtek, 13. julija, je na Grossmannovem festivalu potekal javni pogovor s Harryjem Kümlom. Harry Kümel (r. 1940) je eden najeminentnejših flamskih režiserjev. Zunaj Belgije je zelo znan predvsem po dveh svojih mojstrovinah, Krvavih ustnicah (Les lèvres rouges, 1971) in Malpertuisu (1971), ki so si ju gledalci lahko ogledali na letošnjem festivalu. Čeprav ga imajo ljubitelji grozljivke in fantazijskega filma vsepovsod po svetu radi zaradi njegovega prispevka k žanrski kinematografiji ...

sobota, 15. julij 2017 ob 13:18

Zaključno tekmovanje mladih ribičev Ribiške družine Gornja Radgona

V Ribiški družini Gornja Radgona mladim ribičem posvečajo posebno pozornost in skrb za njihovo vzgojo ter pravilen pristop k ribolovu. Vsako leto se ribiškega tekmovanja udeleži vse več mladih ribičev, ki so sicer člani posameznih temeljnih ribiških enot in mladi ribiči, ki jih k ribolovu spodbujajo starši, ki skupaj z mladimi ribiči dokazujejo, da je lepo biti ribič. Tako so mladi ribiči v tekmovanju in v ligi U-15 in U-20 tekmovali v petih ligah in sicer v Temeljni ribiški enoti ...

sobota, 15. julij 2017 ob 11:46

70 let PGD Savci in 9. dan gasilca GZ Sveti Tomaž

V soboto, 8. julija, je pred gasilskim domom v Savcih bilo slovesno praznovanje 70 let PGD Savci in 9. dan gasilca GZ Sveti Tomaž. Slovesna prireditev se je pričela ob 15. uri, pred tem so se gostje, predvsem uniformirani gasilci zbrali pri avtobusni postaji, da so pripravili ešalon za svečan prihod gasilcev. Potem je parada s prapori na čelu prišla pred častno tribuno, ki so jo sestavljali: Franci Petek poveljnik GZ Slovenije, Martina Puklavec Petek predstavnica izpostave za zaščito in ...

petek, 14. julij 2017 ob 21:001

Na trgu spet dišalo po prleški kühji

Turistično društvo Ljutomer je v petek, 14. julija, na Glavnem trgu pripravilo Prleško kühjo, odprto kuhinjo na ulici. S serijo dogodkov so pričeli lani julija, tokrat so se s prleško ter drugo kulinariko predstavili ljubiteljski in profesionalni kuharji štirih ponudnikov.

petek, 14. julij 2017 ob 20:141

Predstavili strategijo za mlade v Občini Gornja Radgona za naslednja štiri leta

V četrtek, 13. julija, je v prostorih Mladinskega centra v Gornji Radgoni, potekala tiskovna konferenca, na kateri so Stanislav Rojko, župan Občine Gornja Radgona, Ines Zorec, predsednica Mladinskega sveta Gornja Radgona, Boris Fartek, vodja Mladinskega centra Gornja Radgona (Zavod Kultprotur Gornja Radgona) in Nuša Pavlica Jakovljevič, direktorica Pore, razvojne agencije Gornja Radgona, predstavili Prvo Strategijo za mlade v Občini Gornja Radgona 2017-2021.

petek, 14. julij 2017 ob 15:05

Zdenek Bily predstavil skupino »Nove Elite«

Ker so se četrtkovi glasbeni večeri v osrčju Radenskega parka lansko leto lepo obnesli, bosta Zavod za turizem in šport Radenci (direktorica Sonja Bily) in Zdravilišče Radenci (direktorica Vesna Maučec) tudi letos skupaj pripravljala glasbeno-plesne nastope srčnih talentov v glasbeni utici.

petek, 14. julij 2017 ob 13:08

Radenci: Z 8:4 sprejet rebalans proračuna

Na 18. seji Občinskega sveta Občine Radenci 13. julija popoldne je v prostorih sejne sobe Vrelec hotela Radin v Radencih sodelovalo 14 svetnic in svetnikov, ob glasovanju za sprejetje rebalansa proračuna pa se jih je prijavilo le 12. Sklep o spremembi in dopolnitvi sklepa o Proračunu Občine Radenci za leto 2017 je ob tem bil sprejet z osmimi glasovi »za« ter štirimi glasovi »proti«. Je morda datum »trinajsti« odločil, da se dva od prisotnih sploh nista ...

petek, 14. julij 2017 ob 12:56

Neznanec zanetil požar na novogradnji

V petek, 14. julija, okoli 3.30 je izbruhnil požar na novogradnji v Grabonoškem vrhu. Požar je pogasil oče lastnika objekta, ki se trenutno nahaja na dopustu. Na stanovanjski hiši, ki je sicer v celoti opremljena, a še ni vseljena, je nastalo za okoli 10.000 evrov materialne škode. Zgoreli so namreč del izolacije in leseni deli pri vratih. Posredovali so tudi gasilci PGD Cerkvenjak.

petek, 14. julij 2017 ob 10:40