Ivan Zak v Ljutomeru obljublja nepozaben dogodek

Po razprodani Areni Zagreb, trenutno eden najbolj priljubljenih hrvaških pop pevcev Ivan Zak, napoveduje svoj veliki koncert v diskoteki Oxygen v Ljutomeru. Pevec, ki je v hipu osvojil na tisoče oboževalcev s hiti Meni se s tobom, Pretjerujem, Sve si moje, Naučila si me, ... napoveduje svoj veliki koncert, 25. marca 2017.

četrtek, 2. marec 2017 ob 13:4725

Na občnem zboru PGD Sp. Kamenščak podelili napredovanja in priznanja

V soboto, 25. februarja, je v prostorih gasilskega doma na Sp. Kamenščaku, potekal 67. občni zbor PGD Sp. Kamenščak. Po izvolitvi organov občnega zbora, so poročila podali predsednik PGD Janko Magdič, poveljnik Anton Gregorinčič, blagajnik Robi Semenič in predsednik nadzornega odbora Anton Stajnko. V imenu lokalne skupnosti je zbor pozdravila občinska svetnica Nina Stegmüller.

četrtek, 2. marec 2017 ob 11:181

Program Svit rešuje življenja, a le pravočasno!

Čeprav že sedaj rešuje življenja, Program Svit, državni program presejanja in zgodnjega odkrivanja raka na debelem črevesu in danki, je lahko še bolj uspešen tudi zaradi sodelovanja med različnimi deležniki na lokalni ravni, poudarjajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ). Program Svit je z letom 2017 zakorakal v 5. presejalni krog, ki traja dve leti. V tretjem presejalnem krogu je bila odzivnost v program 59,7 %. "Program Svit rešuje življenja, izboljšuje kakovost življenja ...

četrtek, 2. marec 2017 ob 09:23

Zakonca Sara in Drago Jerebic sta predavala za zakonce in starše

V župnijskem domu v Beltincih so se v nedeljo, 26. februarja, zbrali številni zakonci, starši in drugi verniki iz župnije Beltinci in sosednjih župnij, ki so prisluhnili predavanju zakonca Sare in Draga Jerebic. Njuno predavanje je bilo slikovito in poučno za zakonce in starše. Ob tej priložnosti sta tudi predstavila svojo knjigo, katero sta napisala, ki je bila izdana pri Celjski Mohorjevi družbi z naslovom Bližina osrečuje. Knjiga je razdeljena na več sklopov, kjer je med drugim govora ...

četrtek, 2. marec 2017 ob 08:451

Ferdinanda Rantašo (94) imenujejo tudi Prleški Tesla

Gotovo so vsaj na severovzhodu države redki ljudje s tako bogato in pestro življenjsko potjo, kot je to primer s Ferdinandom Rantašo iz prleške vasice Drakovci, ki je v začetku leta vstopil v 95-letnico plodnega in ustvarjalnega življenja. Njegovo ustvarjalnost in konjičke poznajo mnogi, predvsem starejši ljudje iz slovenske in avstrijske Štajerske, iz Pomurja in tudi od drugod. Posebej so pomembni njegovi dosežki na področju ohranjanja kulturne dediščine, najbrž pa le redki vedo, ...

sreda, 1. marec 2017 ob 18:291

Koledar prireditev v občini Ljutomer marec 2017

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v marcu.

sreda, 1. marec 2017 ob 17:06

Otroci so skupaj s kurenti pregnali zimo tudi v Cezanjevcih

Ju ju juhuhu, za debelo repo so zapeli otroci iz vrtca Cezanjevci. Pravijo, da bober glas seže v deveto vas. Verjetno to drži, saj so nas letos prvič obiskali tudi kurenti. Najverjetneje so slišali, da se je v šolskem letu 2016/2017 za otroke in zaposlene iz vrtca Cezanjevci postorilo zares veliko in s tem, za vse začelo »novo« otroštvo. V novih prostorih vrtca je namreč poskrbljeno, da nam je zares lepo.

sreda, 1. marec 2017 ob 16:44

V Moravskih Toplicah so izbirali in nagradili najlepše maske

Na pustno soboto, 25. februarja, je lep sončen popoldanski dan v središče Moravskih Toplic privabil pustne maske (skupinske in posamezne) na veliko tradicionalno pustno rajanje na prostem, kjer so med drugim izbirali najlepše našemljene pustne maske.

sreda, 1. marec 2017 ob 16:37

Pijan voznik ostal brez vozila

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je v ponedeljek, 27. februarja, ob 13.50, na regionalni cesti izven naselja Zavrč ustavila 43-letnega Ptujčana, voznika osebnega avtomobila znamke Citroen Berlingo. Policisti so ugotovili, da je moški vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je namreč pokazal, da je imel v organizmu 0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

sreda, 1. marec 2017 ob 16:16

Šolarje obiskali kurenti

Tako kot na vseh šolah in vrtcih na pustni torek, so tudi na OŠ Velika Nedelja Podružnica Podgorci učenci veselo rajali, obiskali pa so jih tudi cvetkovski kurenti.

sreda, 1. marec 2017 ob 12:58