V Termah Banovci so prikazali oživljanje osebe ob zastoju srca z defibrilatorjem

V Termah Banovci, kjer so v času zimskih počitnic potekale razne dejavnosti za otroke, kot je bil projekt Policijska akademija detektiva Frančeka so za otroke in ostale goste Term Banovci na področju zdravstvenega izobraževanja in usposabljanja skupaj z Nujno medicinsko pomočjo Ljutomer in Policijsko postaja Ljutomer, pripravili zelo zanimiv zdravstveni projekt, kjer so na slikovit način vsem prikazali oživljenje človeka, ki mu je nenadoma zastalo srce. Oživljenje je namreč potekalo s ...

ponedeljek, 27. februar 2017 ob 12:501

Pionirji SD Mesto Ljutomer odlični v Slovenskih Konjicah

V soboto, 25. 2. in nedeljo 26. 2. 2017, je v prostorih športne dvorane v Slovenskih Konjicah potekalo mednarodno strelsko tekmovanje za 4. memorial Vladimirja Kebra. Tekmovanje je potekalo na elektronskih tarčah SIUS ASCOR v konkurenci pionirjev/pionirk, mladincev/mladink in članov/članic.

ponedeljek, 27. februar 2017 ob 10:311

Pustovanje s študentkami in študenti

Klubprekmurskih študentov iz Murske Sobote se vsako leto s skupinosvojih članic in članov, maskiranih študentk in študentov, oglasitudi v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Tako je bilo tudina pustno nedeljo, 26. februarja popoldne, ko so v veliki DOSOR-jevirestavraciji pripravili pustno rajanje.

ponedeljek, 27. februar 2017 ob 08:23

Odslej so pomembne le še zmage

V 17. krogu 3. državne odbojkarske lige moški – vzhod so se vse tekme 25. februarja  zaključile z rezultatom  3 : 0. Zvečer tega dne je ekipa Odbojkarskega kluba Radenci na gostovanju izgubila proti vodeči ekipi OK Mislinja, bilo je 3 : 0 (25:18; 25:17; 25:10). Drugouvrščena ekipa na lestvici, OK Slovenska Bistrica, je zabeležila zmago na gostovanju pri ekipi Hoče II, ki je zdrknila na peto mesto. Bistričani so povečali naskok pred Radenčani, katere pa je »dohitela ...

ponedeljek, 27. februar 2017 ob 08:12

Strelke in strelci z zračno pištolo v Turnišču

Nazračnem strelišču v Turnišču je tamkajšnje Strelsko društvoŠtefan Kovač Turnišče izvedlo v dneh od 23. do 25. februarja 5.kolo tekmovanja v streljanju z zračno pištolo v okviru FIRST lige2016/2017. V tek ligi sodelujejo strelke in strelci štirih sosednjihdržav: Slovenije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške. Tekmovanja se jeudeležilo devet ekip od dvanajstih v ligi, s skupno 35 posameznicamiin posamezniki. Sodelovale niso tri ekipe iz sosednje Avstrije.

ponedeljek, 27. februar 2017 ob 08:10

Svetniki Občine Križevci sprejeli investicijsko naravnan proračun

Proračun Občine Križevci za leto 2017 je s 3,1 milijonov EUR skrbno in v največji možni meri, investicijsko naravnan. Dobršen del proračunskih sredstev v višini 1,7 milijonov EUR je namreč namenjenih za investicije, ki se bodo izvajale razpršeno po celotnem teritoriju občine. Občina se za izvedbo novih naložb nadeja tudi sredstev iz državnega in evropskega proračuna.

ponedeljek, 27. februar 2017 ob 08:01

Na Fašenku v Lotmerki se je predstavilo deset skupin

Na pustno nedeljo, 26. februarja, je v Ljutomeru na Glavnem trgu potekala tradicionalna pustna povorka, Fašenk v Lotmerki, ki ga organizira Turistično društvo Ljutomer. Tudi letos je veliko število obiskovalcev, ki so bili našemljeni v najrazličnejše pustne like, napolnilo trg.

nedelja, 26. februar 2017 ob 19:432

Karnevalska povorka 57. Kurentovanja na Ptuj pritegnila rekordno število obiskovalcev

S karnevalsko povorko, v kateri je sodelovalo več kot 2.500 mask, je svoj vrhunec doživelo 57. Kurentovanje na Ptuju. Ob 13. uri so ulice najstarejšega mesta v Sloveniji napolnile dih jemajoče karnevalske maske in etnografski liki, ki so s svojo edinstvenostjo pričarali občudovanje in navdušenje na obraze obiskovalcev. Teh je bilo letos še več kot prejšnja leta, po ocenah tudi do 60 tisoč.

nedelja, 26. februar 2017 ob 16:302

Kar nekaj otrok iz Prlekije počitnice aktivno preživelo na Mariborskem Pohorju

Dnevi počitnic so za otroke kot nalašč, da si otroci odpočijejo od šolskih obveznosti in proste dneve preživijo na svežem zraku in doživijo nekaj novega. Nekateri so se odločili počitnice preživeti na zabaven in koristen način, saj si skozi igro, kontinuirano gibanje tečaja pridobijo nova smučarska znanja. Kar nekaj otrok iz Prlekije se je udeležilo smučarskega tečaja s športnim društvom Val Šport in so tako počitnice aktivno preživeli na Mariborskem Pohorju. Nekateri so tam ...

nedelja, 26. februar 2017 ob 12:49

Za 35-letnika velika kazen že izguba mame, sodišče pogojno kazen opustilo

Na Okrožnem sodišču v Murski Soboti se je v predobravnavnem naroku končal sodni postopek zoper 35-letnega Petrčka Markoviča iz Cezanjevcev. Okrožna državna tožilka Desanka Novak mu je očitala kaznivo dejanje povzročitve smrti iz malomarnosti, a ker je obtoženi očitano kaznivo dejanje brez pomislekov priznal, je okrožna sodnica Natalija Pavlič Goldinskij sledila predlogu tožilstva, da se Markoviču izreče pogojna kazen zapora, nakar izvršitev kazni opustijo.

nedelja, 26. februar 2017 ob 09:019