Prleška godba zaigrala v DSO Ljutomer

V sredo, 22. februarja, je v okviru sredinih dogodkov stanovalce Doma starejših občanov Ljutomer obiskala Prleška godba Društva upokojencev Ljutomer. Stanovalci so lahko uživali v koncertiranju ljutomerskih godbenikov pod vodstvom dirigenta Janija Škrajnarja. Z odigranimi melodijami, med katerimi so bile predvsem koračnice, so poslušalci lahko obujali spomine ob poslušanju večno zelenih melodijah, kot so Moj črni konj, La Paloma, ponarodeli Čebelar in za konec tudi Lepo je biti muzikant ...

petek, 24. februar 2017 ob 14:40

Po desetletju bodo kmetje spet posejali sladkorno peso

Slovenski kmetje bodo po dobrih desetih letih prepovedi, letos vnovič polja zasadili s sladkorno peso, saj se jeseni odpravljajo evropske kvote za sladkor. Sprva naj bi zasadili približno 100 hektarjev površin.

petek, 24. februar 2017 ob 14:06

Tako so se maturanti GFML pripravljali na svoj maturantski ples

V petek, 17. in v soboto, 18. februarja, je v dvorani ŠIC Ljutomer potekal maturantski ples 54. generacije Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Srednješolci, ki v tem letu zaključujejo svoje šolanje, so tako zaplesali svoj maturantski ples, ki predstavlja pomembno prelomnico v njihovem življenju.

petek, 24. februar 2017 ob 12:48

»Učna točka« izobražuje, tokrat varno delo z motorno žago

V okviru praznika Občine Ljutomer leta 2015 je bila predana namenu Učna točka, kot trajni projekt Mladinskega centra Prlekije-združenja NVO z namen, da izvaja konstantno najrazličnejša neformalna izobraževanja in usposabljanja za čim širši krog zainteresirane javnosti, nevladne organizacije, mladinske strukture, družine in tudi individualno - za posameznike.

petek, 24. februar 2017 ob 10:20

Povezovanje slovenskih in srbskih občin

Natridnevnem obisku v severovzhodni Sloveniji je bila v dneh od 20. do22. februarja na obisku 50-članska delegacija kmetijskihproizvajalcev iz Srbije. Kot organizator jih je vodil BožidarDrinić, urednik revije »Agrar« v Zrenjaninu, kot vodnik poseverovzhodni Sloveniji pa je sodeloval Rade Bakračević iz Radenec,urednik spletnega časopisa »Štajerske novice«, sicer predsednikSrbskega kulturnega društva Štajerska skupnost s sedežem vMariboru. Oba imenovana sta nosilca ...

petek, 24. februar 2017 ob 10:09

Spolnost kot kompleksno polje življenja

Vsredo, 22. februarja 2017 ob 18.30, je imel RajkoŠkarič,predavatelj v okviru projekta »Skupajza zdravje človeka in narave«,v knjižnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, predavanje znaslovom »Umir(j)anjespolnosti«. Sodilo je v okvir niza izobraževanj pod naslovom »Zarast srca«,ko je torej predavatelj posredno nanizal tudi odgovore na vprašanjakot so: Zakaj je danes vse več težav s potenco in manj užitka vspolnosti ? Kako izboljšati svojo spolno ...

petek, 24. februar 2017 ob 09:32

Mesto Ljutomer in drugi deli iste občine

Občan Janče Gartner nam je poslal zapis, kjer javno odgovarja županji Občine Ljutomer, mag. Olgi Karba na navedbe objavljene na Facebook-u županje iz 20. decembra 2016. Spodaj je objavljen celoten zapis, nelektoriran.

četrtek, 23. februar 2017 ob 21:5811

Brez elektrike ostalo dva tisoč odjemalcev

Močan veter s sunki med 70 in 90 kilometri na uro, ki je v četrtek zajel naše kraje, že povzroča nevšečnosti. Arso je zaradi močnega vetra za severovzhodno Slovenijo razglasil tudi oranžno stopnjo ogroženosti.

četrtek, 23. februar 2017 ob 19:282

Sklenitev prve istospolne partnerske zveze bo na Štajerskem

Zakon o istospolni partnerski zvezi, ki je začel veljati 24. maja lani, se bo devet mesecev kasneje, 24. februarja, začel tudi uporabljati. Sklenitev prve istospolne partnerske zveze v Sloveniji, ki jo bosta sklenili dve ženski, pa se bo zgodila v soboto na Štajerskem, v Mariboru.

četrtek, 23. februar 2017 ob 16:4413

Zvečer in v noči na petek veter s sunki do 90 km/h

Arso je za severovzhodno Slovenijo zaradi močnega vetra razglasil oranžno stopnjo ogroženosti, saj bodo zvečer in ponoči sunki dosegli med 70 in 90 kilometri na uro.

četrtek, 23. februar 2017 ob 14:561