Že sedmič izšel zbornik »Ure naših dni«

Napredvečer slovenskega kulturnega praznika je bila osrednja občinskaprireditev Občine Radenci v Kongresni dvorani hotela Radin, a pravna praznični dan, 8. februarja popoldne, je v DOSOR-ju, Domustarejših občanov Radenci, ki je že tudi postal neke vrstekulturno središče, bil predstavljen že sedmi literarni zbornik»Ure našihdni«,za katerega vsa leta nastaja gradivo v okviru DOSOR-jevegaliterarnega krožka pod mentorstvom upokojene profesorice BeeBaboš Logar.Prispevki, ki ...

petek, 10. februar 2017 ob 14:36

Predstavili prvi avtorski roman v Sloveniji, ki je napisan v lahkem jeziku

V četrtek, 9. februarja, je Splošna knjižnica Ljutomer, v muzeju pripravila Čajanko s predstavitvijo romana Cvetje in ogenj, ki ga je napisala dr. Aksinja Kermauner, pri čemer so ji pomagali tudi uporabniki Centra za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem. Gre za prvi avtorski roman v Sloveniji, ki je napisan v lahkem jeziku in ga tako lahko berejo vsi, ki težko berejo navadna besedila.

petek, 10. februar 2017 ob 13:23

Prešernovanje pri Mali Nedelji

Člani literarne sekcije KD Anton Krempl Mala Nedelja smo držali obljubo in se letos, 8. februarja, spet srečali, da proslavimo kulturni praznik, z željo po ustvarjalnosti in širjenju pisane besede. Tudi v letošnjem letu je bilo naše srečanje medgeneracijsko.

petek, 10. februar 2017 ob 11:09

Obeležitev slovenskega kulturnega praznika na Razkrižju

V torek, 7. februarja, so v Občini Razkrižje skupaj z Osnovno šolo Janeza Kuharja Razkrižje in Kulturno-umetniškim društvom Janez Kuhar Ljubljana, pripravili prireditev posvečeno slovenskemu kulturnemu prazniku.

petek, 10. februar 2017 ob 09:46

Javni natečaj za pridobitev naziva Branju prijazna občina

Naziv Branju prijazna občina, ki ga podeljujeta Združenje splošnih knjižnic in Skupnost občin Slovenije, se v letu 2017 podeljuje prvič. Z nazivom želijo poudariti aktiven prispevek občine za izboljšanje bralne pismenosti, spodbujanje branja in razvoj bralne kulture v lokalni skupnosti.

petek, 10. februar 2017 ob 09:11

Mineva leto dni, odkar nas je zapustil Milan

Danes mineva eno leto, odkar se je nenadoma in nepričakovano ter veliko prehitro, poslovil velik človek in zaveden Prlek Milan Belec. Bilo je to v sredo, 10. februarja 2016 zvečer, ko nas je pretresla novica, ki so nam jo sporočili Milanovi domači.

petek, 10. februar 2017 ob 08:548

Kulturni praznik na OŠ Mala Nedelja

Na OŠ Mala Nedelja smo v ponedeljek, 6. 2., v kulturnem domu Mala Nedelja počastili slovenski kulturni praznik - Prešernov dan. Proslavo so tokrat organizirali učenci, ki obiskujejo izbirni predmet glasbeni projekt z učiteljico Sandro Hanžič. Proslava se je odvijala v slogu informativnega dnevnika 24 ur, vendar tokrat z nazivom 24 malonedeljskih. Oddajo oziroma proslavo sta uspešno povezovala devetošolca Nina Habjanič in Rok Jurič.

petek, 10. februar 2017 ob 07:48

V trčenju dveh osebnih vozil, štiri osebe poškodovane

V četrtek, 9. februarja, nekaj pred 16. uro, sta na cesti na Kočkem vrhu, v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona in JZZPR Maribor, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in s tehničnim posegom rešili ukleščeni osebi iz vozil.

četrtek, 9. februar 2017 ob 20:26

V Ljutomeru bo potekal posvet o reorganizaciji centrov za socialno delo

Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravljajo reorganizacijo delovanja centrov za socialno delo, s katero želijo izboljšati njihovo učinkovitost delovanja ter državljanom ponuditi kakovostnejše storitve. Spremembe bodo poenotile delovanje centrov za socialno delo, razbremenile strokovne delavce, da bodo ti imeli več časa za socialno delo, povečale učinkovitost in kakovost dela ter dostopnost storitev vsem, ki jih potrebujejo.

četrtek, 9. februar 2017 ob 19:03

Mladostniki izzivali nesrečo na železniških tirih

V sredo, 8. februarja, okrog 18.20, je skupina mladostnikov izzivala nesrečo na nivojskem prehodu ceste in železniške proge v okolici Maribora. Pred prihodom vlaka so čakali in tekmovali, kdo bo zadnji skočil iz tirnic, strojevodja pa je, da bi preprečil trčenje, moral tudi zavirati.

četrtek, 9. februar 2017 ob 18:531