Odlični rezultati učencev GŠ Slavka Osterca Ljutomer na regijskem tekmovanju

V okviru 46. tekmovanja mladih glasbenikov RS je v četrtek, 2. in v petek, 3. februarja, potekalo 19. Regijsko tekmovanje mladih glasbenikov Štajerske in Pomurja na Ptuju, v Ormožu, Mariboru in Slovenski Bistrici za discipline trobenta, rog, pozavna, tuba, evfonij, tolkala, harmonika, tamburica, kitarski duo, klavirski duo, komorne skupine z godali in klavirjem ter jazz-solo.

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 08:031

V Križevcih pri Ljutomeru počastili slovenski kulturni praznik

S proslavo, ki jo je pripravilo Kulturno društvo Križevci, so v nedeljo, 5. februarja, v Križevcih pri Ljutomeru počastili slovenski kulturni praznik. Dovršena scena odra kulturnega doma, ki sta jo pripravila Manca Sušec in Robert Jurak, je obetala tudi dovršeno proslavo.

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 07:48

Dve vozili končali v cestni varnostni ograji

V nedeljo, 5. februarja, ob 7.47 je na cesti ob ribniku v naselju Borovci, v občini Markovci, voznica z osebnim vozilom zdrsnila s ceste in trčila v cestno varnostno ograjo. Reševalci NMP Ptuj so poškodovano voznico oskrbeli in jo odpeljali v SB Ptuj. Gasilci PGD Ptuj so na vozilu odklopili akumulator, zavarovali kraj nesreče ter usmerjali promet.

nedelja, 5. februar 2017 ob 19:35

Učenci OŠ Janka Ribiča so se podali na izmenjavo v Litvo

V okviru Erasmus+ projekta Internationale Essenentdecker auf Spurensuche je 5 učencev OŠ Janka Ribiča Cezanjevci in dve učiteljici potovalo v 1700 km oddaljeno litovsko mesto Klaipeda. Z letalom so potovali preko Avstrije, Nemčije, Poljske in Latvije ter z avtobusom iz Rige v Litvo, natančneje v Klaipedo.

nedelja, 5. februar 2017 ob 19:271

24. občni zbor Društva Johann Janez Puch

In spet je leto naokoli, tako so se člani in članice Društva Johann Janez Puch zbrali na 24. občnem zboru. V Banovcih so jim tudi to leto pripravili gurmansko pojedino, muzikanti, ki so se na koncu preimenovali v hišni bend Johann Janez Puch pa je igral tako od srca, da se je zabava zavlekla pozno v noč.

nedelja, 5. februar 2017 ob 19:113

V London Club-u proslavili deseto obletnico kluba

V soboto, 4. februarja, so v London Club-u v Ljutomeru proslavili deseto obletnico obratovanja kluba. Zbrala se je velika množica, ti pa so se zabavali ob ritmih DJ-ev Happy B., MR. Mike, Alex Sander in prvega imena domače house scene Mike Valeta.

nedelja, 5. februar 2017 ob 16:152

Predstavili so se bodoči vitezi in njihovi botri

Društvo Evropski red vitezov vina, Konzulat za Slovenijo, Legatura za Pomurje, ki šteje 50 izmed skupno 230 udov Konzulata za Slovenijo, je konec minulega tedna, na območju Lendave opravilo letni zbor redovnikov, katerega se je udeležila velika večina izmed 50 udov Legature.

nedelja, 5. februar 2017 ob 10:00

OK SIP Šempeter II – OK Radenci 2 : 3

Minulikonec tedna (v soboto, 4. februarja) je ekipa Odbojkarskega klubaRadenci v 14. krogu potovala k ekipi Odbojkarskega kluba SIP ŠempeterII v Savinjski dolini, ki je na lestvici enajstih ekip 3. državneodbojkarske lige moški - vzhod imela enako število točk kotekipa iz »dežele treh src«, torej 29 točk.

nedelja, 5. februar 2017 ob 09:43

V Ljutomeru vadili z Dejanom Zavcem

Kickboxing klub Pomurje je v soboto, 4. februarja, v sodelovanju z Dejanom Zavcem, v športni dvorani za borilne veščine ŠIC Ljutomer, organiziral skupinski trening, ki je bil primeren za športnike vseh športnih panog. Na treningu so bili prisotni vsi klubi borilnih veščin v Ljutomeru in tudi iz širše okolice.

nedelja, 5. februar 2017 ob 09:24

Borci NOB: Veliko aktivnosti z malo denarja

Vgostilni Nada v Šratovcih je v soboto, 4. februarja dopoldne,potekal zbor članic in članov Krajevne organizacije borcev zavrednote NOB Radenci, ki ga je v skladu z določili organizacije terpo sklepu Upravnega odbora organizacije sklical predsednik DarjanMencigar.Udeležencev je bilo,skupno 39, med njimi kot gostje: predsednicaObmočnega združenja Zveze združenj borcev za vrednote NOB GornjaRadgona MarijaČervič,predsednik Območnega združenja veteranov osamosvojitvene vojneGornja Radgona ...

sobota, 4. februar 2017 ob 18:515