Kurenti in koranti tudi za letos naznanili vse dobro v Državnem zboru in Državnem svetu

Obisk mask in šem iz Ptujskega v hramu demokracije je simbolno povabilo na obisk enega največjih karnevalskih festivalov v Evropi. Delegacijo 57. Kurentovanja sta sprejela predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez in predsednik Državnega sveta Mitja Bervar, častni pokrovitelj 57. Kurentovanja.

četrtek, 9. februar 2017 ob 18:321

Za boljši jutri otrok gre!

Prihodnjo nedeljo, 12. feburaja ob 18. uri bo v športni dvorani OŠ III v Murski Soboti na sporedu veliki dobrodelni koncert, ki ga pod naslovom "Za boljši jutri otrok", pripravlja Društvo Zvezdni otroci. Kot pravi podpredsednik društva Sašo Kavaš, so se v društvu že lani, ker ni bilo dovolj darovalcev, prosilcev pa je vedno več, dogovorili da priredijo dobrodelni koncert s pomočjo katerega bi z izkupičkom od prodanih vstopnic lahko pomagali čim več staršem, ki imajo bolane otroke, ...

četrtek, 9. februar 2017 ob 13:59

Številni pohodniki so se podali na Jeruzalem

Na Prešernov dan, 8. februarja, Planinsko društvo Ljutomer tradicionalno pripravlja pohod na Jeruzalem. Tudi letos se je množica pohodnikov iz Glavnega trga v Ljutomeru podala na pot proti Jeruzalemu z vmesnimi postanki z okrepčilom.

četrtek, 9. februar 2017 ob 13:452

Tomaž povedel, a na koncu izgubil

V sredo, 8. februarja, je KMN Tomaž ŠIC bar odigral tekmo 13. kroga v 1. SFL, proti ekipi FC Litija. Tomaž je povedel v 8. minuti, a je nato Litija še do konca prvega polčasa dosegla štiri zadetke. Na koncu je bil rezultat 3:6. Za domače je dva gola dosegel Rok Buzeti, za goste pa Borut Ručna in Klemen Duščak. En gol za domače je prispeval še Urban Goričan.

četrtek, 9. februar 2017 ob 13:10

Dominik Škraban prvo imel koroško-prekmurskega derbija

Konec minulega tedna je odigran 13. krog tekmovanja v obeh prvih namiznoteniških ligah, ko je na sporedu bilo nekaj zelo pomembnih in tudi odločilnih dvobojev, še zlasti pri fantih, kjer sta v ospredju bila koroško – prekmurski ter štajersko-primorski spopada. Oba dvoboja, ki bi lahko vplivala tudi na končno uvstitev pred play offom, sta končana nekako po pričakovanju,, saj so na Koroškem slavili igralci Keme Puconci, Mariborčani pa niso dovolili presenečanja proti mladim igralcem ...

četrtek, 9. februar 2017 ob 08:18

Prešernov dan v ormoški knjižnici

V ormoški knjižnici so na slovenski kulturni praznik pripravili dan odprtih vrat z bogatim kulturnim programom. Knjižnica kot najbolj kulturna ustanova, je na dogajanje privabila veliko ljudi, ki so uživali na različnih dogodkih skozi cel dan.

četrtek, 9. februar 2017 ob 08:14

Prvi zvončki so že pokukali na plan ob reki Muri

Čeprav je bila letošnja zima bolj mrzla, kot v zadnjih letih ter z večdnevnimi nizkimi temperaturami, se z daljšimi dnevi kažejo lepi sončni dnevi in kmalu bo v deželo ob Muri prišla pomlad, ko bo vse ozelenelo. Ko se bodo začela različna dela na poljih, vrtovih, vinogradih…, skratka vse bo ozelenelo in začele bodo cveteti prve spomladanske cvetlice in to največ na travnikih in gozdnih jasah.

sreda, 8. februar 2017 ob 20:163

Pri Svetem Juriju ob Ščavnici počastili kulturo in podelili priznanja

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika, 7. februarja 2017, so tudi pri Svetem Juriju ob Ščavnici, ki se je s številnimi pomembnimi predstavniki zapisal na kulturni zemljevid Slovenije, s proslavo počastili kulturo in podelili priznanja najzaslužnejšim kulturnikom občine.

sreda, 8. februar 2017 ob 20:07

Slovesno ob slovenskem kulturnem prazniku

Napredvečer slovenskega kulturnega praznika - 8. februar - jepotekala občinska kulturna prireditev Občine Radenci v Kongresnidvorani hotela Radin Zdravilišča Radenci. V goste so bilipovabljeni s svojim koncertom učitelji Glasbene šole Gornja Radgonakot pevci in glasbeniki.

sreda, 8. februar 2017 ob 16:05

Tudi Radgončani s posebno slovesnostjo obeležili kulturni praznik

Podobno kot po vsej državi, so tudi v Gornji Radgoni na predvečer kulturnega praznika pripravili slovesnost. V veliki dvorani v kulturnem domu, kjer je bila veliko praznih sedežev, je bila slavnostna govornica Simona Pirc Katalinič, vodja OI JSKD Gornja Radgona, v kulturnem programu pa so nastopili glasbeniki skupine Tori Tango z izvirno glasbo. Pred tem je prisotne na prireditvi, katero je povezoval Bojan Rajk, pozdravil tudi domači župan Stanislav Rojko, ki je opozoril na pomen ohranjanja ...

sreda, 8. februar 2017 ob 13:57